Friday, July 31, 2009

S.T.R.E.S.S...

Aku tak suka STRESS...

Bila aku STRESS...

- aku jadik over-sensitive.. pantang ada salah sikit, aku nak naik hangin. Orang guro pun aku dah terasa hati tak pasal-pasal.
- aku asik nak mengamuk dengan laki aku. Malam tadi laki aku balik lambat, aku tak pasal-pasal hangin satu badan, macam lah sebelum nih dia tak balik lambat. Tak pasal-pasal aku bad mood. Tak pasal-pasal tambah dosa aku sebab berkasar dengan laki aku.. Hubby... I'm so sorry... huhuhuuuuuuu.....
- aku berubah jadi BAD MOM, really hate this!!!!!!!!!!! aku asik nak mengamuk ngan anak-anak aku jugak. Malam tadi Aina kena marah dengan aku sebab mengada-ngada. Memang lah dia macam tu, sebab dia tak sihat.. dah 5 hari dia berak-berak.. badan pun lemah jer..so dia nak merengek je ngan aku. Sebab aku bengang ngan laki aku yang balik lambat, aku marah dia. Ainin pun kena.. sebab asik nak bergantung dengan aku.. memang selalu pun dia macam tu...biasa laa bila dengan aku memang dia nak duk celah aku jer, bukan tak biasa macam tu.. tapi dia pun kena bambu ngan aku. Apa dia paham?? Dia melalak.. aku jugak kena pujuk... Terukkan aku??? Maafkan ibu yer kaliannn.. ahhhh... sedihhhh tawwwwwwww bila tengok muka anak-anak yang kena marah tak pasal-pasal.... meleleh air mata aku...
- aku jadik ratu-airmata. Keje asik nak meleleh jer. Aku tak suka menangis, sebab aku nampak lemah bila menangis...
- aku jadik takde mood nak buat keje. Lagi-lagi sebab melibatkan skolah, aku jadik menyampah nak ngadap muka hampeh-hampeh kat skolah tu...
- susu aku jadik kurang. Memang kalo stress kan jadik macam tu. Jadi part yang nih memang buat aku bertambah-tambah sakit hati sekarang.......

Aku tau aku tak patut jadi macam perkara-perkara di atas tu.. but I can't help it... Apa aku nak buat nihhhhh?????? Uwaaaaaaaaaaaaa.............

Jadi memang kesimpulannya aku benci STRESS. Memang CELAKA lagi ASS-HOLE lah orang yang membuat aku stress ni!!!!!!!!!!!!!!!!!

*Sori aku maki-hamun. Sebab aku tak boleh nak maki-hamun depan orang-orang itu.. jadi nasib korang lah kena baca maki-hamun aku kat cni. I'm so sorry guyzzzz...

* Eh korang.. korang mesti pelikkan??? Apsal laaa budus aku nih, patut takyah wat extra class, suka kannn..takyah laa weekend pun nak p skolah. Nih aku..jadik emo pulak. Kenapa ekkk?? Kenapa??? Kalo korang jadik cikgu, mesti korang dapat rasa perasaannya bila anak-anak murid nak amik peksa. Ok..sort of..macam korang jadik mak, bila anak nak peksa..apa perasaannya?? Ini lebih lagik okehhh.. sebab yang nak amik peksa nih, anak didik aku... jadik memang OVER perasaan aku nih. Korang paham ke? Ke tak paham?????????

13 comments:

CY3.5 said...

paham, cikgu..

ppuan, dah stress nyah.. alangkan kita ada 9 nafsu ni.. mmg kena byk beristighfar..

cakap mmg senang.. kan.. tp jalan terbest, mmg let it out.. nangis puas²

::Umi Sufira:: said...

mmm.....kalau ko depan mata aku mesti aku dah takut nak tegur dah...sebab kat blog ni aku tak nampak muka ko yang sedang stress itu aku berani tinggal komen..hihi..cheer up cekgu! ada hikmah di sebalik yang berlaku OK!:)

Sayang.Ibu said...

CY.. mmg itulah keje nya.. menangis x sudah..bile diskas ngan kengkawan thn 6, meleleh...owhhhh...

mimi... semoga ada hikmah disebalik semua nih. bukan apa mie.. yg riso sgt...nanti kan bila result teruk, kitorang jugak yg kena blame dengan satu skolah tawww... tu tak msk parents lagi... mana x stress haku nih

Sp|dEy said...

kije ape yg x penat beb??? suma kije penat.......

ape pn....bersyukur je la pd yg maha esa sbb kita msh punya kije & msh ade pendapatan sndiri...

lg 1 aku nk bgtau....pekerjaaan yg plg mulia adalah mendidik anak2 bangsa...so ko ptt berbangga dgn pekerjaan ko skrg.....

x mo emo2 ek...adios!

Sayang.Ibu said...

apa kes ko?? ada aku kata aku keje penat?? len kali baca semua dulu
aku emo bukan psl aku penat keje okehhh
aku x pernah mengeluh penat mendidik anak2 murid aku...

knv said...

de-stress cecepat dik. go and do something you love.

jadi superwoman memanglah prone to stress. semua benda nak kena tatang. sabar ajelah!

take care eh!

ibu addin dan nasa said...

mungkin hormon tak stabil tu... banyakkan minum air masak, amarah akan hilang perlahan2. Jika ada vit makan b complex, memang ianya anti stress. Akak doakan awak sejahtera selalu!

Sayang.Ibu said...

kak non... superwoman? am i??? ahahhh.. thanks kak non, me wanna grab something cool, sapa nak bawak i p starbuck nih??? kawan meroyan cuti bersalin lak kak non ooiii...;p

kak N.. kite stress bukan sbb hormon, tp berkaitan ngan entri2 b4 nih.. akk da baca ke?

~ As ~ said...

Lawak aaa Cikgu Intan marah diri sendiri eh???
a**hole tak tahan...

m-i-o said...

kita takkan stress dan marah tak tentu pasal sebab satu dua perkara. selalunya disebabkan beberapa isu bertindih dan berlarutan yg membuatkan tiba-tiba meletup. setuju?

tp kalo ko terus-terusan dalam episod pinatubo dan musim tengkujuh meleleh - ini juga tidak boleh menyelesaikan masalah.

thank Allah because today is friday and you have 2 days off to find the solution.

macam aku komen dalam entri sebelum ni - ko dan cekgu cekgi yg lain kena dapatkan backup from parents utk menentang kuasa jahat GPK ko-ko yg durjana itu.

dan aku tak setuju bahawa ko perlu bersabar. sabar - adalah tidak relevan dalam keadaan sekarang. ko memerlukan tindakan. dan tindakan itu adalah jauh lebih utama daripada duduk dan menangisi nasib.

aku rasa, family ko akan memahami situasi sekarang. family will always be there for each other. akan tetapi melepaskan kemarahan terhadap orang yg tidak bersalah adalah perlakuan zionis.

wokeh nyah, all the best :)

Sayang.Ibu said...

as.. lawakkah??? uhuhuuuu

MIO.. TQVM for the very interesting comment. Yer nyahhh.. mmg itulah yg terlintas dlm kpale hotak kitorg skrg nih. minta parents gegar sket itu kapla skolah.. btollah nyahhh...mmg agak zionis tindakan aku marah2 kat family aku.. mmg nyesal okehhhh... hopefully these free weekend will give me a peaceful space... thanks again beb

Mummy Dasy said...

Faham cikgu...
uish takut klu depan mata for sure mmg x berani nak tegur...

Sayang.Ibu said...

MD... ahahhaaa... nasib baek faham youuuu...:P