Monday, July 13, 2009

J.A.K.U.N...

YERRRR... sebab kawan-kawan aku dahh pun buat liputan terkini tentang rombongan kepoci Cik Kiah ke rumah Umi Sufira. Maka aku pun selaku wartawan tak bertauliah dari Stesen My Precious Ever, pun tak ketinggalan lah nak mewar-warkan liputan aku pulak... :P

Tapi sungguh aku tak puas hati sebab liputan ini tak bergambar. Sungguh laaa encik cameraman yang aku import bersama itu tak boleh diharap. Dah aku lupa nak bawak masuk kamera, dia pun tak ingatkan... cettttt....

Minggu lepas lagi, aku dan kawan-kawan semeroyanan telah menerima sms dan email jemputan dari tuan rumah. Maka dengan berbesar hatinya, umpama ORANG MENGANTUK DISORONGKAN BANTAL (Sila baca dengan tangan yang bergerak-gerak seperti KSW.. :P )

Maka seperti yang dijanjikan, setelah ber'roger-roger' dengan Mama Ealyie, maka kami pun dengan gagah-perkasanya menuju ke Bandar Putra. Sesampainya di depan umah US, anak aku si Aina leh cakap, "e'eeeeehhhh... cantiknya umah diaaaaaaa...."
Jadi US.. budak-budak memang tak pandai menipu, umah ko memanglah cantik nyahhh!!! Silalah ko abaikan, jiran-jiran ko yang dah pasang tembok tinggi-tinggi mahupun dah siapkan rumah yang berkonsepkan Bali ittew.... :D

US telah berhempas-pulas menyiapkan hidangan nasi ayam Umi Sufira Special, siap ada pencuci mulut lagik.. di samping buah-buahan tempatan, semuanya sungguh sedapppp.. Ditambah pulak kami memang dah mengosongkan perut sejak pagi lagik kannnn... ahakssss... sungguh buruk lantaksss okehhhh.... :D

Lepas acara melantak tak hengat makan-makan, apa lagi, kaum ibu pun bergossip-ria lah. Nasib baik kaum bapa boleh masyukkk berborak bersama. Dan kaum anak pun boleh layannnzzzz buli-membuli main bersama-sama. Tapi anak dara US yang cantik manis.. kakak Syaura memang pemalu lahhh... senyapp jek dia... :)

Aku nak confess lah, aku memang ala-ala jakun kagum gitteww, tengok pemandangan di depan umah US. Boleh nampak kapal terbang yang begitu bagak baru memulakan penerbangannya. Best ngko... rasa buat umah dalam airport pulakkk.... kahkahkahhhhhh.....

Apapun memang best sangatlah berkuntau di umah baru US. Thanks banyak-banyak nyahhh... Susah-susah je ko masak bagai... Nanti, haruslah aku masak-memasak untuk ko pulak yer nyahhhh... :D

Sekianlah saja saya melaporkan, terima kasih... :P

11 comments:

mamaDhea said...

nanti jemput mak okayyy! :D

aku pon jakun gak sebenonyer.. tp tak nak laa tunjuk sgt.. kahkahkah!

::Umi Sufira:: said...

Wahahah nyah...akhirnya ko mengaku tentang ke'gemar'an ko tengok kapal terbang lalu lalang tu eh..kekeke...Aina pun eksaited tu nyah tengok aeroplane...kenala ko slalu bawak dia naik aeroplane gamaknya..:P

Beb thanks a lot datang...jangan ko serik wokeh gi umahku yang macam tempat jin bertendang itu;P

BTW, banyaknya ko borong DVD nyah..perghh jeles mak!:P

Umi Nawfal.. said...

rrrr.. aku yg dlm kejelesan..

Ealyie said...

Beb,
sebenonya bukan ko jegh jakun hokeh.. Laki aku ponnnn.. hahahaha.. sbb dia yang mention dulu kan..kan.. ahahaha..
Takpe beb, jakun2 pun tak berdosa hokehh.. ;p

~ As ~ said...

aku jeles!!!

Fid said...

ohhhh
harus nanti kalau ku naik kapal harus ku terjah juga rumah itu!

Ealyie said...

eleh Fid, ritu juai mhai... ;p

Sayang.Ibu said...

sha.. hah... kaber line ko rupanya yerrr...

mimi..mmg SLALU ku bawak aina naik aeroplane. Bukan mahal pon, 50sen jek..kahkahkahhh...mana ada serik nyah, kalo dekat nak bertandang slalu tawww... :P

Umi nawfal & As... lek..lek.. kontrol kejelesanmu ittew..ahaksss

beb.. ngaku jakun xpe.. x berdosa..kankankannn...;p

fid.. byk umah yg ko kena terjah nyah kalo ke jb nih...;p

Fid said...

banyak erk??
harussssssssssssssssss

Sayang.Ibu said...

fid..bukan harus jer...wajibulghunnahhh ...;p

Anonymous said...

private krankenversicherung vergleich Private Krankenversicherung und pkv private krankenversicherung, günstige pkv krankenversicherungen privat,günstigste krankenversicherung und private krankenversicherung beitrag, studenten krankenversicherung private krankenversicherung für beamte

pkv versicherung und private krankenversicherung für kinder