Saturday, July 25, 2009

Upgrading The Tools...

Akhirnya yang ku tunggu-tunggu telah tiba. Oleh kerana hari ini aku tak bersekolah, maka aku sendiri yang p collect parcel ini kat Poslaju. Ni kerana tak sabo punye pasallah nih... :P


Apa isi kandungan parcel yang sangat ku tunggu-tunggu itu???
*
*


*


*



*




*




*




Tadaaaaa.... Inilah diaaaaa.....


Ya... aku telah membeli satu lagi pam untuk diriku. Setelah menimbang-nimbang, akhirnya aku mengambil keputusan untuk membelinya.

Sangat cepat dapat okehhhh. Aku beli di www.mybreastpumpshop.blogspot.com.
milik Ajasu. Sangat puas hati berurusan dengannya. Aku buat full payment pada 22 Julai, dan hari ini 25 Julai sudah pun dapat. Lagi pula harganya lebih murah dari pasaran. Harga pam, RM1699, dengan kos pos RM1710 (ada diskaun untuk pos).

Lagi best sebab Aja dengan baik hatinya telah memberikan 4 biji botol BPA-free Bumble Bee sebagai hadiah.. ahahhahaaa... thanks Aja.... :)
Aku suggestkan sapa yang nak beli pam medela nih, berurusanlah dengan Aja.
Servisnya berpanjangan. Ada warranty untuk pam selama setahun. Dan jika ada lain-lain masalah boleh berhubung saja dengan Aja.
(pssttt mio... ni adalah salah satu contoh bisneswoman Melayu online yang boleh dipercayai okehhh... ahaksss.... )





Maka aku selepas ini perlulah study manual-manual yang dibekalkan ini... Isnin nih bolehlah mengepam guna pam baru.... YEAYYYYY!!!!!!!!!!!!!!


Oh yaaa... Aku ada masalah dengan pam AMEDA aku kah??? Emmm... tidak sebenarnya... Pam AMEDA aku tidak bermasalah. In fact pam ini banyak berjasa dengan aku selama tempoh penyusuan Ainin yang dah pun berlangsung selama setahun ini.


Habis apsal aku sanggup berhabis duit beli pam yang mahal tu??? Apsal yer?? Oklah, aku beli sebab tertarik dengan kecanggihan pam itu sebenarnya. Dan ianya macam upgrading the tools .. boleh?? ehehheeee.. :P

Apakah pula yang nak aku buat dengan AMEDA aku tu??? Entah yer... ramai yang menasihatkan aku supaya menjualnya sahaja. Aku sayang pam nih. Tapi nak buat pe banyak-banyak pam kan. Kalo aku nak jual.. ada yang berminat ke??? Tinggalkan komen lah ye kalian...

Ok.. sekian sahaja kisah yang mengujakan aku ini hari... :)

Selamat berhujung minggu.............



10 comments:

mamaDhea said...

perghh.. ko dah beli nyah?!!!!!

aku rasa mcm baru je ko tanya2 aku aritu kan.. skali dah dapat?!!!

ni yg mak jeles ni..

psst.. nyah, buleh ka aku nak test drive ameda ko tuh.. takpon pinjam sat sbb amk nak hantar pisa mak pi servis..

NANAK said...

tunggu i ada anak nanti ok..heee

Fid said...

nyah
jgn lupa nnt tulis review nah...kot kalu aku bleh angkat satu 3-4 thn lagi hahahaha

Marisa said...

betoi... review please..... huhu.. mmg idaman ku selalu... skrg guna Avent jek!

Marisa said...

betoi... review please..... huhu.. mmg idaman ku selalu... skrg guna Avent jek!

Sayang.Ibu said...

sha..kenapa..x percaya?? ahaksss

nanak.. i tunggu...;)

fid...pasti ku review nanti..

marisa...mmg idamanku jua sejak dulu..

R LEeN said...

mak ai mahalnye

Sayang.Ibu said...

R Leen... mmg mahal tp berbaloi...;)

ar.nie said...

Jeles.jeles.jeles! Ekeke.

p/s: Sila bagi review. Daku berangan nak beli, utk projek #3 nnt. Muahaha. :P

Sayang.Ibu said...

arnie.. mak nak cukupkan seminggu pakai baru bagi review bolehhhh.... tahan jek tangan nih gatal dah nak taip review... hahahahhahaaa... tapi mmg BEST nyahhh oooiiiiii