Friday, July 3, 2009

Pertandingan Koir

Pertandingan Koir Sekolah Menengah Peringkat Kebangsaan telahpun berlangsung dengan jayanya semalam di Tanjung Puteri Resort, Pasir Gudang. Biarpun terdapat sedikit kepincangan di sana-sini, namun aku sangat lega sebab semuanya dah berakhir. Mengendalikan suatu acara di peringkat kebangsaan bukanlah satu perkara yang boleh dipandang remeh. Ia memerlukan persediaan rapi dari sudut mental dan fizikal. Apatah lagi ketika itu, ramai pegawai dari pihak kementerian pelajaran yang menghadiri pertandingan itu. Apapun tak payahlah aku nak ceritakan mana-mana yang pincang itu. Ini merupakan satu pengalaman besar untuk aku. Semoga menjadi permulaan untuk pengalaman yang lebih besar dari ini... insyaAllah.

Sebelum apa-apa haruslah enterprem dulu perkenalkan MC of the day..
bersama Tuan Guru Besar... :D


Tak dapat berkoir, possing depan stage pun jadik ler...


And here goes the contestants...

Wakil dari Johor
Lagu : Jalur Gemilang & Medley Mama Mia


Wakil dari Kedah
Lagu: Perwira & Seiring dan Sejalan


Wakil dari Kelantan
Lagu : Malaysia Tanahairku & Nyalakan Tekad


Wakil dari Kuala Lumpur
Lagu : Tanah Pusaka & Man In The Mirror


Wakil dari WP Labuan
Lagu : Dirgahayu Tanahairku & Bersatu Selamanya


Wakil dari Melaka
Lagu : Selamat Pergi Pahlawanku & ABBA Forever


Wakil dari Negeri Sembilan
Lagu : Selamat Pergi Pahlawanku & Medley Melayu


Wakil dari Perak
Lagu : Jalur Gemilang & One Night Only


Wakil dari Perlis
Lagu : Putera-Puteri & Warisan


Wakil dari Pahang
Lagu : Tanahairku & Medley Jellicle Cat/The Lion Sleeps Tonight


Wakil dari Pulau Pinang
Lagu : Selamat Pergi Pahlawanku & Come Where The Lilies Bloom


Wakil dari Sabah
Lagu : Jalur Gemilang & Somebody To Love


Wakil dari Sarawak
Lagu : Tanah Pusaka & Phantom Of The Opera Medley


Wakil dari Terengganu
Lagu : Malaysia Tanahairku & Tanya Sama Itu Hud-Hud


Wakil dari Selangor
Lagu : Malaysiaku Gemilang & Leave No Song Unsung Medley



Apapun.. I really enjoy it!!! Sangat best!!! Wakil dari negeri-negeri serata Malaysia sangat hebat belaka. Mak kagum nyahhhhhh....

Mula laaaa menyesal apsal masa muda-mudi dolu tak join koir skolah...huhuhuhuuuuuu.....

Errr... pemenangnya ku tak tau, sebab tak datang masa acara penutup malam semalam. Maklum mak jadik MC untuk pertandingan saja. Penutup, orang lain. Tapi... rasa-rasanya, kalo tak Sabah, Sarawak kot. Haku memang minat tul koir dari Sarawak tu. Meremang bulu kaki roma mak masa derang nyanyi lagu Phantom of The Opera tu.. malatopppp nyahhhhh...

Itu aje lah laporan dari pertandingan semalam tu u ollssss....

Errr... Putrajaya last minit tak datang.. orang-orang Putrajaya tau tak apsal derang tak datang??? :P

5 comments:

~ Ibu ZAAZ ~ said...

yang saya tau Kl no 3. tu jer...congrats to all CBNers

Sayang.Ibu said...

ermmm... cemana leh tau nih ibu zaaz???

~ Ibu ZAAZ ~ said...

sekolah sebelah tu...tau la. x-murid2ku jua yang ada dalam tu. he he

Nanak said...

dulu zaman sekolah ikut choral speaking & dramafest saja..hehee

Sayang.Ibu said...

ooooooo.... jiran sekolah sblh rupanya...btw..mmg derang bestttt..:)

nanak... tu laaa.. mcm best je kalo join koir kannnn