Wednesday, July 29, 2009

Risau!!!!!!!!!!!!!

Virus H1N1 sudah makin menular. Kini telah mula menjengah ke Johor pula. Terkini,
SMKA Johor Bahru di Taman Johor Jaya, SM Teknik Azizah di JB, Politeknik Johor Bahru dan ILP Johor Bahru telah mula dicutikan.

Politeknik dan ILP itu berdekatan sahaja dengan tempat aku. Owhhhh... sangat risau okeh... Risaukan anak-anak lah. Nak bawak jalan-jalan kat shopping complex pun was-was. Aduyaiiiii... semalam Aina demam dan ceret-beret... nasib baik tak berpanjangan. Bila dia demam, hati berdetik H1N1 kah??? Huhuhuuuuuuuu.... Ya Allah.. jauhkanlah penyakit itu dari anak-anakku...

Macammana nak terjah Mega-Sale nihhhhh????????? Mak nak carik baju raya anak-anak dan diri sendirik lagi... Nampaknya kena tinggalkan anak-anak lah untuk membeli-belah, mungkin kena setting masa berdating seperti UmiSufira jugak nihhh... :P



5 comments:

CY3.5 said...

jumlah yg mati pun dah makin byk.. sudah 4 as i'm typing this.

Mummy Dasy said...

uish seram dengar gak...
memang tul jumlah kematian pun makin meningkat.. seram2 aritu budak 2 tu crit-birit & demam dah risau gak..ish minta jauhkan

~ As ~ said...

bahaya skrang kan??? 3 mggu lpas Azam demam muntah, 2x bawa pg cek H1N1... takut babe..

mamaDhea said...

SMTP ngan SMT JB pon dah coti kan nyah? aku dgr2 gitu jek dr berita semlm..

aku ni, hadif tgh demam.. hadif baru nak baik sikit semlm, dhea pulak demam.. aku dah cuti 2hari dah dr senin aritu.. harini hubby plak cuti jaga dhea..

semoga anak2 kita dan kita juga dijauhkan drp penyakit2 yg merbahaya itu..

Ealyie said...

Beb,
boss aku anak-beranak telah berjaya mengkuarantin kan diri selam seminggu setelah demam selsema. Doc kata takde beza H1N1 ngan demam selsema nie.. After depa shopping di Jusco tempohari..
Maka, beringat2lah yea..

p/s: nasib aku still dlm mode pantang nyahhh.. kalo tak meroyan jugak nak pi sale sana sini... ngeh..ngeh..ngeh..;p