Wednesday, July 15, 2009

Tak Ada Tajuk... :P

Hari ni dan esok mak dan ayah aku menghadiri kursus perdana haji kat Masjid Sultan Abu Bakar, JB. Bermakna... tak ada siapa lah yang nak jaga Aina dan Ainin. Hmmmm... aku memang kompem laaa takleh nak coti. Jadik cikgu nih bukan senang-senang nak amik coti. Lagi pulak Isnin lepas aku dah amik MC.

Maka setelah diperbincangkan... Encik Abah lah yang kena beralah. Terpaksalah Encik Abah mengambil half day arini dan esok. Dan aku perlulah mintak balik skolah pukul 1, sebab tengahari Encik Abah kena masuk opis pulok.

Pagi ni bangun, dah pesan kat Encik Abah schedule anak-anak hari ini.
- Abah, Ainin minum dalam pukul 8.30 ke 9 ke tawww.
- Abah, nanti pukul 12 bagi derang makan... semua dah siap, tinggal abah panaskan je.
- Abah, nih baju-baju budak-budak ni tawww...

Jadi, semua memang dah well-prepared untuk Encik Abah dan anak-anak nya. Semoga bila aku balik nanti semuanya sihat-sejahtera. Tapi, memang kena set-up dalam kepala, kalo umah porak-peranda biarkan saja.. :P

Terima kasih yer abah.... nanti ibu bagi upah... kuikuikuiiiii... :D


6 comments:

::Umi Sufira:: said...

Upah apa tu beb?*wink30x*kekeke...

Aku kalau yot yang jaga budak2 memang terjaga adanya...mkan minum mandi cukup..tapi tang rumah usah harapla nak kemas..kahkahkah...

Mama Adib said...

itu laaa

upah apa tu bu?? *wink*

Sayang.Ibu said...

mimi... ya btollll... sama laaa nyahhhh....;p

Mummy Dasy said...

upah ape gaknye cik abah dapat hehehe

umah bersepah xpe asal anak2 terjaga pada saya ah

Sayang.Ibu said...

MA...biarlah rahsiaaa....ahahhahaaa...;p

MD... notty tawww u ollsss nih.. kuikuikuiiii... btolbtol, umah bersepah xpe...;p

mamaDhea said...

intan,
aku masa memula dulu camtu jugak laa.. cam was2 gitu nak tinggalkan dhea ngan bapaknyer.. tp skrg tidak lagi.. :D

anak2 terjaga (susu, makan, mandi seme cukuplah), rumah pon bersih sbb hubby mak mmg rajin kemas rumah.. malas dgr bini dia bebel kots.. ahahaha..