Thursday, June 25, 2009

Wangi...

Aku memang sangat suka beli perfume. Seingat aku, aku mula pakai minyak wangi ni ketika di sekolah menengah. Yer... kat skolah menengah dah pandai pakai perfume, maknanya dah pandai melaram lah mak nih masa tu. Masa tu, bukan boleh mintak duit terus kat mak nak beli perfume, jangan harap lah kannnn... Gigih kumpul duit belanja nak beli sendiri... :P
Perfume apa yang aku beli???? Yang ini lahhhh....

Ini perfume pertama aku, Avon Butterfly.
Sampai sekarang, aku suka baunya...
sebab begitu nostalgik bagi aku... :)


Bila aku kat U, aku masih beli perfume lagik. Kali nih, dah mula beli yang branded punye. Masa kat U kan dah ada duit PTPTN... maka, mak guna laaa sket buat beli yang berkenan di hidung...

CK ONE... Fresh baunya...
mak sangat sukak masa muda-mudi dulu...

Kemudian bertukar selera pada yang dua ini...
Moschino : Cheap & Chic

Dan ini...
Burberry Weekend

Agak lama jugak aku stick to Chip & Chic dan Weekend nih, seingat aku.. sampai aku start kerja lepas abih belajo. Sebab aku memang sangat sukak pada kedua-dua bau itu. Tapi skang, Weekend dah tak dijual lagi lorrr... huhuhuuuu... Aku rindu kat bau Weekend nih...

Ada beli ini juga...
Ralph Lauren Romance.
Bau yang sungguh sedap.. aku suka jugak...

Dan ini, juga pernah menjadi koleksi...
Estee Lauder Pleasure Intense
Tapi sebenarnya, baunya agak kureng..
Lagi sedap Pleasure yang biasa tu. Apsal ntah aku beli nihh..


Kemudian, masa bertunang, dapat ini...
Memang sedap, cepat jek abih aku pakai ... :P
Masa kawen, dapat yang ni...
Estee Lauder Intuition
Tapi kan, mak tak bape sukak bau nih sebenarnya,
sebab macam keras sket bau dia
Lagi skali aku pun tak tau apsal aku setuju beli ni.
Mungkin sebab, dapat banyak free gift masa tu kot.. hehehee

Hah... yang ini sangat best di antara yang best-best bagi aku.
CK Eternity Moment... bau dia memang btol-btol tahan 8 jam.
Aku tertarik pada baunya, bila mak aku beli perfume nih.
Aku pun beli jugak.. :P


Sekarang, ini yang aku pakai...
Hugo Intense
Dan ini... Hugo XX

Bila perfume dah habis, botol-botolnya menjadi koleksi kesayangan aku.
Sayang wooo nak buang, lagipun botolnya kan cantik-cantik.
Ini di antara koleksi botol-botol perfume aku dan hubby.
Dia pun suka kumpul botol perfume jugak...

Hah... kenapa aku buat entri Wangi nih??? Sebab bila aku belek-belek kedua-dua perfume terkini aku tu, dah nak abih. Jadi.. perfume macam kena masuk dalam list to buy ini bulan. Cuma masih blur-blur nak beli perfume apa. Aku suka bau yang fresh. Tapi adakala, bau floral pun aku suka jugak. Ada tak mana-mana perfume yang menjadi suggestion kalian? Bolehlah aku terjah kaunternya nanti... Dan aku rasa aku nak beli 50ml saja. Kalo tak nanti lambat habis, sampai aku jemu pulak... macam Hugo Intense aku tu... Lambat tul nak tunggu abih... hishhhh...


11 comments:

~ As ~ said...

butterfly avon tu mmg nostalgik....ahahaha...ingat zaman cinta pertama...cessss...

ar.nie said...

Intan,
Walaupon nie n3 ttg perfumes, mataku tertarik dgn English Roses Tea Set mu...

owh, malebes!!! :)

Marisa said...

Intan...
u ni mmg cikgu yg wangi la... bagus la.. baru la semanagt sket nak buat keje. saya pun sama..... suka sgt perfume. tp first time guna masa kat U avon women of earth...murah kan. lama gak pakai tu....
first time beli perfume mahal davidoff cool water tu pun masa dah mula keje....

::Umi Sufira:: said...

Sungguh kau pemakai perfume tegar!;)

Sayang.Ibu said...

as..sbb tu aku kata nostalgik...heheheeee...

arnie..tea set tu, aku main undi ngan bini2 tentera. skang nih tgh main utk dinner set pulak nyahhhh

marisa..btol laaa.. ku kalo xde perfume,ilang keyakinan diri. btw..masa U tu salahguna duit PTPTN lahh haku tu...:P

mimi...yes i am!!! :P

mamaDhea said...

y not try Flower by Kenzo or So Miracle by Lancome.. dua2 bau ala2 floral sket, tp sweet..

DKNY pon ada best gak.. takpon maybe ko nak cuba onedrop perfume? kawan aku ada jual.. :D

Sayang.Ibu said...

Aaa.. aku ada gak tingin try DKNY. KENZO Flower tu mak dah pernah bau, ermmm.. x bp kenan kat idung aku. So miracle...Nnt ku redah laaa...tq beb

Zety Zin said...

sangat suka bau daisy...

Mama hafiy said...

SI, mak pon pernah pakai Hugo intense,(itupun sebab hantaran kahwin hehehe) tapi bau dia agak kuat kan?? tapi abis jugak lah..hahaha

Sayang.Ibu said...

ZZ...best ek bau nya?

MH... TUlah psl..jrnuh nk ngabihkannn...

puterikiut said...

amboi byknye perfume..dlm sume2 tu 2 koleksi kita sama Estee Lauder ngan Hugo XX.. Hugo XX tu tak habis lagi.. nieta suka habiskan satu2.. tapi dlm sume2 nieta suka Estee Lauder Beautiful Sheer..kenangan gak tu..hehe