Tuesday, June 2, 2009

Pink...

Setelah aku amat-amati, ternyata aku bakal memiliki 3 pasang baju kurung dengan tema pink a.k.a merah jambu pada Hari Raya yang bakal mendatang ini...



Seperti ini....




Dan ini....



Dan akan datang, yang ini...



Ada lagi 4 pasang yang belum siap pada tailor aku.. Nasib baik bukan kaler pink juga... :P
Over kannn??? Raya nun jauh lagik, sibuk sudah tempah baju raya. Puasa sudah gantikah?? Owhhh... aku berpuasa cukup sebulan tahun lepas yer.. Kebarangkalian puasa cukup juga ini tahun... insyaAllah.. sebab tu excited nak beraya mengalahkan budak-budak :D

Jangan terkejut menghitung bilangan baju raya aku, sebab sejak jadik cikgu memang tiap kali raya akulah yang paling banyak baju raya... :)) Memang kebiasaannya aku akan menempah lebih awal, sebab lepas nih nak prepare untuk anak-anak pulak... Lagipun menurut kata Cik M-I-O di blognya" Hmm….selaku seorang wanita yang berbintang Taurus – Sayang Ibu tergolong dalam Elemen Tanah. Sangat stabil dari segi emosi. Memandangkan Taurus juga memiliki sifat Fixed – Sayang Ibu kemungkinan besar lebih sukakan sesuatu yang rutin dan gemarkan perancangan yang teliti sebelum melaksanakan apa jua perkara. Perubahan mendadak akan membuatkan Sayang Ibu kelam-kabut dan gelabah." :))

Dan kembali kepada tajuk PINK... aku mula merenung-renung, apakah dengan itu aku perlu pula mencari kasut serta handbag pink pula??? /blur
Sudah!!! Jangan ko nak berangan hokehhhhh.... simpan-simpanlah tanduk ko tu... /floor

8 comments:

Anonymous said...

Oh, ada yg dah siap??!!!! Saya punya err... baru siap 1. Ada errr... 3 kat tailor dan, err... entah-brp-yg belum hantar. Yg tu masuk raya haji kot... tak pun, raya thn depan terusss :P

Ms Lola said...

Eh, yg atas tu saya

::Umi Sufira:: said...

Ya ampun..aku sehelai pon belum beli lagi nyah untuk raya..kekeke...;P

Sayang.Ibu said...

cik anon... hahahaaa...awat x anto skali trussss??? raye tawun dpn lain cerita...;p

Nape Cik lola, awatnya? yg atas tu hang ada kaaa??? kuikuikuii...;p

mimi... mak nih mmg over nyahhhh!!!;p

Mummy Dasy said...

Bestnye....Intan mmg pakai tuk raya ke? Coz me mmg wat tuk raya konon tp ble dah siap esok lusa dah pakai gi keje miahaha sungguh x kuat nafsu

Sayang.Ibu said...

yer mummydasy, sbb tu bila baju dah siap ku sorokkan dari pandangan mata,kalo x mmg kompem akan pakai...hahahhaa

Umi Nawfal said...

cik intan,
cpt nye siap baju raya... saya x pikir lg nak kaler ape.. camne nih.. ade org nk jahit lg x eh...?

Sayang.Ibu said...

hahahhaa... sebenarnya umi nawfal,kaler tema ini tawun ijo, tapi pesal ntah baju mak byk yg pink laa pulok..kahkahkahhhh