Monday, June 22, 2009

Komen Encik Shamsul.. :P

Semalam p ke E*consave di pontian dengan Encik Shamsul dan MIL.
Sedang kami berjalan-jalan sambil membeli-belah barang-barang dapo, tetiba ternampak sepasang suami isteri. Si suami sedang menggendong baby yang aku rasa tak sampai sebulan lagik. Dan si isteri sedang menarik troli berisi barang-barang dapo. Sah lah belum abih pantang tu. Adoiii.. aku sungguh kasihan melihatnya. MIL aku pun memandang macam nak terkeluar bijik mata, dan sempat menyenggol aku seperti nak ajak aku bergosip.. Err.. sila take note, mak mertua aku memang sangat menjaga pantang orang bersalin.

Tapi aku paling tak tahan dengo komen Encik Shamsul a.k.a Encik Suami, mencuit aku sambil berbisik romantis ,
"Kesian baby tu, kecik-kecik dah kena minum susu botol,"
sambil jeling-jeling botol susu di tangan si ibu.
"Hish, susu ibu kot dalam botol tu...." aku saja cuba bersangka baik.. ahahhahaaa
"Ye ke?? Ye ke??" Encik Shamsul buat muka tak puas hati..
"Tu laaa... untung anak-anak abang tawww.. ibu dia taknak bagi susu lain," ahaaa.. sempat promote diri sendiri, in other words.. 'sila hargai bini anda yer..'

Tapi kalo aku memang tak kuasa nak bawak EBM dalam botol kalo nak jalan-jalan. Nak buat pe.. dah tentu lagik senang kalo aku selak baju dan bagi.. Lebih nyaman anak aku minum... :P

2 comments:

CY3.5 said...

i tend to do the same.. sangka ada EBM je kat dalam tu.. hehehe..

my younger sister suka jugak bawak EBM kuar.. so that encik suaminya ada chance nak manja2 dengan si anak.. tp, depa ni weekend je bley jumpa kaedahnya..

Umi Nawfal said...

hahahaha.. aku pon begitu jua.. adalah lebih senang menyelak baju!!