Friday, June 5, 2009

Hishhhh....

Bila musim cuti skolah, kebiasaannya hubby akan balik lunch kat umah. Dan aku pun akan beria-ia acting sebagai surirumah sepenuh masa. Berebut-rebut lah nak siapkan masak sebelum lunch time.

Hari ni, macam biasalah, dari pukul sepuluh aku dah bersilat kat dapo. Kena cepat sket, sebab hari ni kan Jumaat. Mesti hubby kuor lunch cepat. Pukul 12 tadi nih siap lah hidangan spesel hari Jumaat. So aku pun call laaa hubby, kul bape nak balik lunch, boleh aku prepare. Sekali hubby kata, alamakkk... lupa nak call u, tak leh nak balik arini sebab kena rushing p JB. /omg
Chettttt.. Apakah??? Mencik tawwww.. mak nih beria masak sedap-sedap bagai, bersilat ngan anak-anak lagik, skali tak jadik balikkkk... hishhhhhhh!!!! Kalo call gtau awal-awal, takde laaa mak kisah.

Jadik.. ada saper-saper nak mai lunch kat umah aku??? Aku ada masak mi hoon sup spesel bersama sambal-kicap-terangkat-spesel. Mai laaa.. mai laaaaaaaaaaa................... :D



Tengok... Satu periuk aku masak, pikir nak makan sampai dinner kang. Habis tu, nih sapa nak habiskan nih? Saper?? Saper?????????????????.............. /no

15 comments:

Mama hafiy said...

hmm dap dap dap..nak nak nak* dgn muka tak malu*

Mama hafiy said...

hmm dap dap dap..nak nak nak* dgn muka tak malu*

CY3.5 said...

bila nak jemput mak mai? kekekeke..

Fid said...

ohhh
pos la bg aku

aku wak bekal ayam n telor goreng ari ni haha

Sayang.Ibu said...

mama hafiy..mai laa..mai laaa..hehe..

CY.. kan mak dah jemput nih... kuikuiii...

Alohhhhh.. kalo aku poslajukan pon fid, masa ko dpt nnt ko x lalu dahhh..hahahhahaa

CT said...

wahhhhh sedapnya.....nak skettttttttttttt

~ As ~ said...

berliur..berliur....sedapnye...

mamaDhea said...

ala, awat tak bgtau awal2 tadik.. :P

Zety Zin said...

mak aiii... terliur mak nengok kan nih. sure syedap!

Sayang.Ibu said...

CT..hahaa...meh laaa dyg cni rasa..;)

As.. lap sket air liur tu..kuikui..

Sha..isk,awal tu mak gtau,b4 12.30 mak dah published..hang kuor lunch kol bp??;p

zety.. mmg syedappp.. rugi laaa hubby ku lunch kat luor..kahkahkahhh

Nanak said...

MMS la sikit..heee.

Sayang.Ibu said...

hahahahaa..bg enpon no nnt ku MMS..;p

~ ZuRa ~ said...

ermm..mmg cedap..thanks kak intan sebab pggil kitorg dtg mkn tdi..mujur kol awal..rezki x baik tolak tau..huhuhu..ada org tu siap bertambah lagi..malam ni lak nk makan nasik ayam penyek kat jln bayu..ermm..

ar.nie said...

Terliur di kejauhan, beb!
Sila pos. Ekeke. :P

Sayang.Ibu said...

nasib baik laa ko ngan lia dtg tolong makan..kalo x mau ke parit jek kesudahannya nanti..ahahhaaa

arnie..baek..ku pos nanti ye..;p