Wednesday, June 24, 2009

Alamakkk.. Terlebey Sudahhh!!!

Seminggu dua kebelakangan ini, Mr Hubby asik balik lewat ajer. Kadangkala mencecah sehingga pukul 10 malam. Dan ini amatlah membuatkan aku rasa tak senang hati. Bukanlah saja sebab boring dia asik balik lambat je, tapi.....

Bila si dia balik lambat, maka makan malam kami bersama-sama juga akan lambat okehhh... Bayangkan asik makan nak dekat pukul 10 malam. Dan lebih teruk aritu, kul 10.30 malam.

Masalah yang timbul di situ adalah, aku memang tak larat nak tunggu si dia balik baru makan. Apatah lagik, pukul 6 petang biasanya kelaparan telah mula menggeget dinding perut. Bila suapkan Aina dan Ainin makan, kadangkala terbabas jua menyuap diri sendiri... sungguh buruk lantak di situ... Nasi budak-budak pun mengundang nafsu... cissss... :P

Dan kemudian, aku akan makan juga sebab memang tak tahan lapo. Apatah lagik sejak akhir-akhir nih, aku perasan aku masak sangat sedap...kahkahkahhhh... Sebenarnya perasaan itu dikaburi oleh nafsu makan ku ya kalian...

Masalah yang paling beso adalah, bila Mr Hubby balik, dan aku menghidangkan makan malam untuknya, adalah teramat kasihan untuk membiarkannya makan bersendirian, walopun dia tak kisah. Tetapi kerana aku merupakan isteri yang setia.. maka aku terpaksa jua mengambil sepinggan nasi bagi menemankan dia makan. Jadi, kalian nampak tak apa masalah aku sebenarnya??? Yer.. aku telah menambah kuantiti karbohidrat di dalam tubuh aku. Dan lebih kronik lagik, masa makan itu lewat malam, sudah pastilah tiada aktiviti riadah selepas makan kan?? Kecuali pada masa-masa tertentu, yang pastinya bukanlah setiap hari aktiviti riadah yang itu.... :P OOOPPPPSSS .... terlebey sudahhhh!!!!!!!!!!

Jadik, perlukah aku menuduh Mr Hubby sebagai punca jarum penimbangku asyik nak bertambah ke belah kanan??? Perlukah aku nasihatkan Mr Hubby supaya jangan balik lambat atau bersedia mendapat bini yang makin MANTOPPPP???? Jadi salah Mr Hubbykah atau salah aku kah??? Aduyaiiiiiiii.... sungguhlah mak dalam dilema..... :(

13 comments:

Zety Zin said...

makan awal, then masa hubby makan tu, teman tengok ajelah kot. hehe.

CY3.5 said...

masa dia makan, hang ratah lauk jela nyah..

::Umi Sufira:: said...

kahkahkah...aku nyah 1030 silap2 dah layan mata....ko teman jelah dia makan..kuatkan hati mu!:)

Ealyie said...

Alasan!!!!!
KO mmg burukss lantaksss hokehh.. ah ah ah.. ;p

mamaDhea said...
This comment has been removed by the author.
mamaDhea said...

kitorang mmg mkn mlm lmbt.. wlpon 8.30 camtu dah buleh mkn, tetap laki mak ngadap tv sampai laa nak dkt2 kul 10mlm.. tp, tetap laaa kami laki bini tak gumuk2.. :D

Sayang.Ibu said...

ZZ.. tu laa masalahnya, dah mkn awal..tp bile hubby mkn, ku termakan sama... uhuhuhu

CY.. a'aa kan.. ratah2 lauk je ekkk.. xyah makan nasik..

mimi.. mmg laa nyah.. kalo biasa, 10.30 aku dah nak tido dahh..nih psl laki aku blk lmbt..10.30 leh mkn lagik..hishhh...

ely.. ahhhh ko... nyampah tawwww...

mama hafiy said...

hahah mak pun tak suka kalo mkn lmbat2,bkn apa bdn mak mcm dh naik jer, tapi kdg2 terbabas jgk kat kul 11 pm baru habis santap hehehe tk pe la SI, yg penting weekend kita jogging keliling rumah.bole??hehe

Sayang.Ibu said...

alaaa sha.. korang lakibini mmg laaa dah langsing semulajadik nyahhh...

mamahafiy..jogging keliling umah??? hahahhaaa... jogging tu idak laa kot, tapi kalo buat servis keliling umah tu, sama x ngan jogging??

nonie said...

i had this problem too... tapi lama2 bila dah tak larat sgt just bgtau cik abg i just have to eat 1st... bila dia balik nanti dok je depan dia ngadap dia makan.. lagi2 plak skang dah ada 2nd baby tokleh nak tinggalkan sensorang sbb akan dikejekan dek kakak dia... so, kadang2 si kakak jerla teman ayah dia makan...

Nanak said...

umaigad..musim menambah berat agaknya skng ni..

Mummy Dasy said...

same problem.. pnah jejak kul 12am temankan dia makan dah macam bersahur lak rasa.. tp la ni klu dia lmbt hidangkan jek atas meja pastu dia makan sendiri

Sayang.Ibu said...

nonie..mmg laa kan, x leh kan nak temankan dia mkn jugakkk..

nanak.. mmg bermusim menambah berat nih yanggg...;p

MD.. hah.. ko pun sama yer.. ku rasa mmg ptt buat begitu jua lahhh