Monday, June 8, 2009

Sudah Siap!!!...

Masih ingat EntriAku yang ini?? Tentang kain-kain yang aku borong dari Jakel. Hari ni baju-baju raya aku dan anak-anak dah siap. Tapi yang paling buat aku excited melihatkan baju-baju gaun dari kain cotton ini... ahahhhh... sangat comelllll... Rasa tak sabo nak tunggu raya... hahahhaa.. Anak-anak aku pun sama excited bile tengok baju sama-sama sepasang. Si Aina lah yang pastinya excited... adik dia gelak-gelak jek..macam paham... :P

Gaun untuk adik...



Gaun untuk kakak...


Bila aku kira-kira...
Kos kain RM16/m, aku beli 2.5m = RM40
Upah jaet, baju adik RM10, kakak RM12 = RM22
Jumlah = RM62, sorang RM31

Kalo beli gaun-gaun yang bagus kualiti kainnya macam gaun-gaun Poney, Miki atau lelain brand yang famous.. paling murah pun RM50.. lebih kejam ada yang mencecah RM100 okehhh.. :P

Jadi, pada aku masih berbaloi lagi lah kalo suka-suka nak buat gaun nih. Tapi beli lah kain cotton yang baik macam english cotton nih... berbaloi.. Bila dah siap nampak eksklusip dan cantik beralun je. Tailor aku pun geram sendirik tengok baju budak-budak nih... hahahhaaa... Aku rasa macam nak buat lagik jek gaun untuk anak-anak dara aku nih... :D

Sape-sape yang nak tempah kat tailor aku nih, boleh aku rekemenkan, sebab aku memang puas ati dengan jahitannya... :D

11 comments:

Nanak said...

wah...sgt kiut miut..kaler nya juga nice...

Sayang.Ibu said...

ahahhaaa... kalernye mak ku yang pilih. kalo ikut saya.. kaler pink ajer yang berkenan...hahahhahaa

~ As ~ said...

hmmmm....bertambah kejelesan ku...

Sayang.Ibu said...

jangan jeles nyahhhh..;p

Umi Nawfal said...

ni tailor kat aner nih?

Azrinna said...

Awak duk JB kan? Saya duk Muar.

Anonymous said...

nyah,
mak nak hantar buat gaun utk dhea gak laa kat tailor ko tu.. kat mana? eh, tp amik lagi ke tempahan? aku pon tgh meroyan ngan jap. cotton nih.. ekekeke..

~mamaDhea~

Sayang.Ibu said...

umi nawfal.. kat seblh umah mak saya je,kat pasir gudang

hai azrinna..saya di masai,dkt2 jb gak laaa.. muo katne? kg ku @ tanjung gading..:)

cik anon @ mamadhea..awat ko anon nyahhh??? :P
blh..blh.... tailor kat pasir gudang,sblh umah mak aku laaa nyah. ko nk buat, mmg kena kain jap. cotton,br dijamin cantik.. masih blh tempah nyahhh..kalo ko nak meh dtg cni bwk dhea..

Fid said...

hang tunggu naaa
lagi 3 tahun kalau aku beranak anak pompuan aku akan design baju gaun anak paling vogue dalam alam! kahkahkahkah
ampeh
kalaulah aku kurus..harus aku pakai gaun..hahaha

Sayang.Ibu said...

kahkahkahhh..apepun cik fid, sila produce anak pompuan dulu yer...
adoyaiiii... hang nak lawan victoria bekam kaaa???/ ;p

azrinna said...

Muar kat Air Hitam. batu 17.