Friday, August 21, 2009

Pelbagai...

1) Saya baru melakukan servis rumah secara all-out. Menyapu, mengemop dan membersihkan segala ceruk rumah bersungguh-sungguh. Semalam, saya mencuci toilet-toilet. Kerja-kerja keras ini biasanya saya buat di hujung minggu tetapi hari ini saya kena settlekan semuanya sebab... esok sudah mula berpuasa. Jadi bila berpuasa, biasanya acara kemas-mengemas secara ringan-ringan sahaja.

2) Saya perhatikan selepas saya baik dari sakit, production EBM saya ada peningkatan. Mungkin kerana saya kini kerap mengepam, juga mungkin hasil pengambilan alfalfa...(thanx to kak N). Waktu pagi paling kurang saya boleh dapat 7 oz... Alhamdulillah... Bolehlah saya top up frozen stok untuk standby masa puasa nanti. Harap-harap di bulan Ramadhan ini, production tidak menyusut.

3) Sebagaimana Cik Fid sudah siap memblender stok rempahnya, haku pun sama. Semalam gigih blender lada dan bawang-bawang bagai. Semua dah disimpan, tinggal gedebush dalam periuk jer nanti. Stok ikan dan daging pun dah siap disembelih dan dibersihkan. Malam nih T*ESCO bukak sampai kul 1... jadik ingat nak p shopping-shopping sikit apa yang patut lah.

4) Menu bulan puasa masih belum terpikir lagik, tapi yang paling penting harus ada nasik. Takut kelaparan kalo tak dpt nasik...hahahhaaa... Nanti kita bertukar-tukar menu lah kalian yer... :D

5) Esok menyambut puasa, mulanya cadang nak balik umah MIL kat Pontian. Tapi... adik bongsu aku balik pulak nak sambut puasa nih. Mak aku pun dah sound-sound suh buka bersama. Hmmm... rasanya tuko plan lah, ajak hubby berbuka di Pasir Gudang sajalah minggu ini... Hujung minggu depan ajelah kita balik kampung ye yanggggg...

Kalian...
Sempena bulan Ramadhan al-Mubarak ini, saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan, selamat beribadah buat semua. Ampun dan maaf saya pinta jika ada keterlanjuran bicara di alam maya ini. Untuk mommies yang berjuang dalam dunia BF, semoga kita dimurahkan rezeki dan diberi kekuatan untuk meneruskan BF untuk anak-anak tercinta.. Amin....

Sekian

4 comments:

::Umi Sufira:: said...

Nyah, aku pun nak mintak maaf kalau ada yang terkasar bahasa ye nyah..almaklum selalu borak tak hengat sedar tak sedar je kan..Salam Mubarak untuk ko sekeluarga:)

mamaDhea said...

beb,
aku pon minta ampun maaf kat ko ek.. tak kiralah salah kecik ke besar ke, sengaja ke tak sengaja ke..

tersentuh mak baca note kaler biru ko tu.. uhuhu..

MiSsyLiLy said...

selamat berpuasa kak.. :)

Sayang.Ibu said...

mimi..sama jugak ngan aku... mak nih kan laser...heheheee...

sha... same-same... semoga ko sihat2 spnjg bln puasa nih...

misslily...slmt juga... x nak blanje akk bukak pose ker...ahaksss