Friday, August 28, 2009

Berbuka Semalam...

Semalam kan aku ajak adik-adik aku yang dua orang tu berbuka kat rumah. Kesian kat derang sebab mak-ayah aku kan balik kampung. Jadi semalam masak beria sikit lah. Menu yang paling sesuai makan ramai-ramai ialah nasi ayam, sebab senang dan sedap... setuju?? Actually dari tengahari aku dah start masak.

Jadi hasilnya.... penuh satu meja, sebab adik aku pun datang bawak kuih-kuih yang diimport dari PaRam.. Popia basah, Roti John dan Puding Karamel. Err.. gambo puding karamel tak muat nak masuk dalam collage tu.. :P


Pertama kali aku merasa hasil PaRam. Kesemuanya failed... roti john tu... errrr boleh laaaaaa... Hishhhh... diorang ni meniaga sungguh nak untung aje kan? Teruk btol.. Kalo nak untung pun, masak laaa sedap sikit.. jual mahal pun orang tak maki sebab sedap. Nih.. dah laaa tak sedap, mahal lak tu!!!! Ada lagik teruk siap basi tu... macam yang cik iszan citer dalam blog dia. Bayangkan kalo orang yang memang beli untuk berbuka.. kesian beb. Adik aku selalu borong kat PaRam, dia kata memang hampeh. Jadi kesimpulannya.. tak payah lah aku nak p belanja tong sampah umah aku dengan membeli kat PaRam. Sungguh pun tak berbuka dengan kuih-muih.. perut aku laki-bini kenyang jer... hahhahahaaaaa...

Aku malas pulak nak tempek resepi nasi ayam kat sini. Semua orang pun tau nak masak nasi ayam kan... Tapi kalo ada request nanti mak tempek lahhhh jugak...

Kalian berbuka apa semalam???



7 comments:

Mama Adib said...

aku pun tak berminat g PaRam sebab belum pasti kesedapan makanan dan silap gaya basi.

Lebih baik pergi kedai yang biasa jer.

oh smalam ku berbuka n sahur dengan nasi goreng jer, ha ha sungguh macam hari biasa

Ella said...

Rajinnya ko masak babe..
nampak sedap nasik ayam tu..

aku mmg tak pandai ler nak masak2 heavy camtu.
harapkan ibu mertua ku jelah..haha

Sayang.Ibu said...

MA...btol beb, sian org yg p PaRam, baik beli kedai biasa je kan..

ella...heheee...boleh laaa sket2 babe.. ko tau shamsul x bp suka sgt mkn luor nih..;)

Fid said...

ari ni aku nak masak ikan plak laaa

Sayang.Ibu said...

ikan msk ape tu??

azrinna said...

Ada org bg petua, if kita nak beli makanan berbuka, beli kat tempat yg tak puasa pun dia mmg berniaga.

Sayang.Ibu said...

azrinna.. ooo... gitu ek??