Wednesday, August 19, 2009

Kisah Pumping-Mate Saya...

Bila saya mengepam sambil BF Ainin di rumah, saya ada seorang pumping-mate yang setia. Dia pun turut sama 'mengepam'. Malah sesampainya sahaja saya di rumah, dia akan mengingatkan saya untuk mengepam. Bila saya sibuk-sibuk prepare peralatan mengepam, dia pun sibuk-sibuk prepare juga. Oleh kerana saya hanya gunakan alatan pam sebelah sahaja, maka yang lagi satu itu digunakan olehnya untuk 'mengepam' juga. Dia akan setia duduk di sisi saya sambil suruh letak pam itu dekat dengan dia juga... seperti ini....

siap angkat baju okehhhhh....

Dia akan jadi tukang tekan 'power' pam untuk memulakan sesi pengepaman dan juga tukang adjust suction pam tersebut, walhal pam itu tak bersambung pun dengan botol yang ada padanya. Dia sahaja yang kena tekan, kalo tidak dia akan tak puas hati dan akibatnya dia akan sengaja off kan pam itu... :P

Memang inilah yang saya dan dia akan buat setiap kali balik sekolah. Kiranya macam meluangkan masa berkualiti bersama-sama lah kiranya... hahhahaaaa.... Dan sesi 'mengepam bersama' ini berlangsung sejak saya menggunakan Medela FS itu. Nampaknya bukan hanya saya yang jakun taksub dengan ke'best'an pam tersebut, malahan anak saya juga. Nampaknya juga, anak saya ini berpotensi untuk menjadi pengepam tegar seperti saya suatu hari nanti. Kiranya macam 'Breastfeeding-Mom-In-The-Making' lah kekdahnya ini... :P
InsyaAllah pam Medela FS ini akan saya wasiatkan untuk dia supaya dia boleh berkongsi dengan adik-adik dia yang lain kelak... kahkahkahhhhhhh.... :D

Bila ditanya, "banyak ke susu Aina?"
"Banyak laaa ni ibu..."
"Aina nak bagi saper susu Aina tu"
"Aina nak bagi barney lahhhh"
kahkahkahhhhhh................ :P

Tapi yang paling tak boleh tahan, kadang-kadang sesi mengepam bersamanya akan berakhir begini.....


Sungguh gigih kan pumping-mate saya ini??? :P




12 comments:

MiSsyLiLy said...

ala homelnye aina tido.. :)

dinky's mom said...

melentur buluh biar dr rebung! nampak seronok jer tgk u pakai FS. hubby pun tanya hebat bebenor ker FS ni? Kalau dh jakun, jakun jugak kan!

neeza said...

wah dah upgrade ke fs.. cayalah.. heheh :-)

~ As ~ said...

bila aku nak dpt pumping mate ni..

::Umi Sufira:: said...

kahkahkah,,aku klakar ngan komen As!

BTW, cumelnya pam sampai tertido..kekeke..

Ella said...

comelnya aina..
kalau ada anak pompuan seronok jadik kawan kan..

anak lelaki takkuasa dia, baik layan gameboy!..

Sayang.Ibu said...

MissLily... homel mcm ibu dia tak? :P

Hai dinky's mom.. mmg best laa pakai FS.. worth buy!!! u nak dpt baby baru kan x lama lagi, beli laa FS.. tak rugi.. :)

neeza.. baru gak lagi nih, tu yg jakun x abih lagi..hahahaaa

As.. ko dah blh training si azam tu... errr...tapi tak sesuai laa pulak ekk, azam kan boy..hahahaaa.. ko cpt lah carik adik gigirl utk azam camtu...;P

Mimi.. si As tu kemaruk nak baby gigirl tu...hahahhaaa....

Ella... mmg babe.. ni aku x sabo nak tunggu derang beso sket, blh jadik kawan p memantau shopping complex..hahahaha

ar.nie said...

Kiut sangattttt! Kahkahkah...

Bagusnya, kecik2 dah ader kesedaran kan? Tapi, serius laa. Comel sangat gaya si Aina tue. ;)

Sayang.Ibu said...

arnie..ko tau, aku tak sedar langsung dia tido, sebab duk sibuk berblogging sambil pumping sambil nenen si ainin. sekali aku dah siap, aku toleh, tengok dia tergolek gitu kat tepi aku.. kesian pun ye, kelako pun yer..terus aku snap gambo..hahahahaa

ajasu said...

comelll....ahahhaha... memang warna kuning yg menyerlah tuh budak suka...

Anak2 Aja siap bergilir, sorang on off, sorang lagi jaga '+', '-' nyer ;)

ajasu said...
This comment has been removed by the author.
Sayang.Ibu said...

aja... mmg tauu...si kakak nih mmg jadik PA ibu laa time mengepam nih... kena bagi can dia tekan,kalo x dia off jer...;p