Friday, August 21, 2009

Ia Sudah Datang!!!

Ia sudah datang... Apa???? Virus jahat itu sudah sampai ke sekolah saya. Ya... H1N1 sudah menyerang murid di sekolah saya. Kelmarin, seorang bapa datang ke sekolah untuk mengambil tiga orang anak-anaknya yang bersekolah di sekolah saya, kerana adik bongsu mereka yang berusia 4 tahun telah disahkan menghidapi H1N1 dan pihak hospital mengarahkan agar ahli keluarga yang lain turut dperiksa.

Semalam, confirm salah seorang murid itu yang berada dalam darjah 2 disahkan sudah dijangkiti virus tersebut. Abangnya yang darjah 4 belum diketahui keputusannya. Saya sangat seram, sebab pagi kelmarin saya telah mengajar murid tahun 4 itu. Harap-harap dia tidak dijangkiti sama.

Jadi sebagai langkah berjaga-jaga, pihak sekolah telah membekalkan setiap murid dan guru dengan mask. Terima kasih kepada pihak parent yang telah bermurah hati sponsor mask untuk semua murid dan guru. Juga... ketiga-tiga kelas terbabit telah dibersihkan dan dicuci dengan dettol.

Dan saya... juga telah mengambil langkah berjaga-jaga ini....


Semoga penyakit ini tidak menular di sekolah saya hendaknya... aminnnnn...............

11 comments:

Ms Lola said...

Dah macam inspector shahab daaa....

Mummy Dasy said...

uish seramkan...harap2 tak ah serius yee

Sayang.Ibu said...

Ahahahhh... alaaa ML... tak macam doktor bedah ker??? ;p

MD.. tu laa.. semoga x merebak2 lah hendaknya

::Umi Sufira:: said...

Nyah, camne ko mengajar ngan mask? Bebudak leh dengar tak suara ko?:P

Sayang.Ibu said...

Nyah... suara mak lampir, walo kena tutup pakai mask, tetap jugak lantang kedengaran nyahhh... kahkahkahhhhh...;p
sambil pakai mask pun boleh bebel2 lagik okehhhh

ar.nie said...

Standard laa tue, suara cikgu2 nie, confirm jenis "frekuensi tinggi", tol tak Intan? So, mask or no mask, shud be no problem punyer. Ekekek.

(Saya komen nie, based on my SIL dan jiran depan rumah punya suara. Kedua2 nya cikgu juga. Jgn marah ekk Intan. Hihi).

Sayang.Ibu said...

arnie...x... x marah...hahahhaa... mmg laaa nyahhhh.. kalo berbual dpn2 pun,sebatu blh dengo..kahkahkahhh

Nanak said...

bagus..bagus...langkah2 keselamatn harus di ambil..
i semlam pun g clinin dgn mask..adoi, tak selesa sungguh!..

p/s
selamat berpuasa :)

Ella said...

huh..smakin mengganas H1N1 ni.
kat company aku pun dh ada yg kene..
tp department lain..
seram gak takut lah naik lif sama2 last week...

selamat berpuasa babe..

Ms Lola said...

Mcm inspektor sbb pakai biru

Sayang.Ibu said...

nanak..thank you yer...;)

ella.. baik2 beb, aku rasa better ko pakai mask lah kalo nak ke opis tu... org preggy,ketahanan bdn lemah.. take care babe dan selamat berpuasa

ML..kahkahkahhhh....baju ai arini sbenornya lagi matching kalo pakai tudung light blue..tapi,sbb xde kaler tu...mak blasah jer biru tua.. :P