Monday, May 31, 2010

Mesin Oh Mesin....

Hai laaa mesin (basuh) ku sayang... aku nih baru nak mandrem laki haku untuk upgrade kitchen-tools aku, tapi ko pulak buat hal!!! Laki aku dah sebok survey pengganti ko.. takkan pulak aku nak teruskan niat suciku itu walopun untuk kepentingan perut lakiku jugak, nampak beno mak kejam kalo gitu kannnn??? :P

Kot nak rosak pun, bagi laa can aku upgrade dulu apa yg tak patot. Tak pasal hari nih kitorang kena anto dobi baju-bajuan yang bertimbun tu. Ada dekat 20kg baju kitorang anto tadi... gilorrr...

Nampak gayanya kena laa aku korek-korek tabung ayam kot cukup nak fulfill napsu serakah wishlist haku... Balik cuti besok lah baru aku buat belanjawan baru kot-kot ado jumpo harto karun kat dasar lautan belen-belen yang boleh di ranap gunakan... :))



7 comments:

sayangsayangibu said...

wishlist satu satu..
semoga berjaya..;p

Fid said...

nak aku share ke cara nak lawan napsu???
hint:Target 50g!
kakakakakak
tiap kali ko rasa napsu meluap2 ko beli 1g!hahahahahahaa

kayooooooooooooooooooo

TopsyTurvyMum said...

takper..mesin basuh lagik penting skang ni...

ko prektis buat roti pakai tgn dulu..nanti cik abag tgk..alaaa sian bini aku buat roti pakai tgn..nanti cepat2 dia belikan BM. Tapi aku buat ni tak menjadi punnnn..hampehh!

Aku beli je BM utk hadiah harijadi dia.

izzahazfar said...

sama la kak...zah last month baru kuar duit beli aircond..pastu kena beli mesen basuh jugak...jenuh...hahha kuar la tabung ayam zah...

m-i-o said...

adoi. mesin basuh hang rosak apa nyah? rosak tang benda alah komputer tu ke? takleh spin? alah, klo servis lagi mahal (especially yg rosak tu ialah yg butang tenet2) memang lagi baik beli baru aje.

cik fid ni takdak cerita lain ni mesti pasal beli emas. hahahaha! nanti korang, mak target 1 g pertama hujung bulan ni. please welcome me to the club :P


setuju dgn TTM. BM tu klo takde pun bleh makan roti ready made. tp mesin basuh kalu - oiiii mau patah pinggang oooo. nak pulak skang ni asyik hujannnn aje.

Sayang.Ibu said...

SSI... napsu serakah mmg asik keje nk tmbh wishlist je..muahahhaaa

fid.. aritu kan, pesal minah maybank tu ckp kat aku minimum nk tmbh kena 5g? ke dia yg sengal??...

TTM.. buat pakai tgn, kalo aku sama ngan tunjuk-tunjuk kat kedai.. dasar pemalasss... kahkahkahhhh... nak tunggu besday laki aku lambat lagik, kalo anniversary mungkin blh kot.. sbb x le lmbt sgt... hahahahaaa

zah.. sama laaa...nasib lah tabung ayam asik jadik mangsa je.. hahahahaaaa

mio.. mesin basuh aku tu dari zmn laki aku bujang. aritu dah rosak skali, laki aku dah btolkan, kali ni rosak.. dia x koser dahhhh.... :P
fid mmg... geng2 mami jarum mmg gini nyah, ko cpt laa join d club... wakakkakaaaaa

ummiyana said...

intan..ni out of topic tau..hehe berlain crita dr wm..

nak tnya intan ada lg x trial pack shaklee utk bf mummy?mcm berminatla sbb rasa letih lesu ja sejak mula keja n penat xabih lagi dah bersambung penat kat umah..huhu