Saturday, May 8, 2010

Review Film...

Haiiii u ollssssssss.... bertemu lagi kita dalam ruangan Review Film di hujung minggu yang indah ini... ahaksssssss... Weekend ini u olls kalo takde rancangan, boleh lepak-lepak tengok DVD aje kat umah.

Tema filem minggu ini adalah romantik-seram... muahahhahaaaa.... So, cerita yang saya dah tengok sepanjang minggu ini adalah...

Chloe... ai like!!!


Dear abang John ... I heart this movie..


Leap Year.. Hero hensem... auwwww!!!


The Crazies... ada beraniiii???


First of all citer Chloe, hasil hebahan dari Kak Non Vogue kite... Bersusah payah mak carik citer nih. Setelah gagal mendownload secara haram, maka mak telah pujuk-pujuk mamat DVD tu suh carik citer nih. Ni kira spesel booking dari mak selaku pelanggan setia. Berani ko tak carik untuk ahkak dikkk??? Ahkak sabotaj kedai ko kang!!! --> ayat ugutan manjer gangster Pasir Gudang.. :))
Dan memang citer nih best!!! Saya sangat sukak. Lagi-lagi sebab ada Liam Nelson yang mak rasa bergetarrrr tengok dia... ahahahhaaaaa... Mengong ko nihhh kannn Review citer nih takyah citer laaa, Kak Non dah pernah buat review pasal citer suami cureng nihhh. Apapun memang wajib tonton.. :)

Dear John... kisah cinta abang askar. Jadi untuk bini-bini askar, bolehlah tengok dan feeling-feeling jadik Amanda Seyfried, heroin citer nih. Eh minah ni pun heroin citer Chloe tu hokeh. Lakonan dia best.. dan dia memang seksis lagi cun... mak yang pompuan nih pun meleleh air liur tengok dia... kahkahkahhhhhh.... Hero nya pun menusuk jiwa. Dah ler hensem, bile pakai uniform lagik laa macho kannnn... Ni kisah percintaan seorang askar dan aweknya. Bercinta sakan tapi last-last tak kawen sebabbbb... Sebab aweknya tiba-tiba kawen ngan orang lain. Kenapa awek dia kawen dengan orang lain??? Ohhh... tu kena tengok.. Syahdu citer nih...

Leap Year... Romantik-komedi... Mak sukak tengok hero dia Matthew Goode tu. Memang mak suka tengok hero-hero hensem je kalo beli movie.. kahkahkahhhhhh.... Tapi citer nih memang best. Kisah minah nih yang duk tunggu-tunggu boipren dia yang dah 4 tahun bercinta tapi tak propose ajak kawen. Akhirnya, dia tak leh tahan, dia nak follow satu tradition yang menyatakan seorang perempuan boleh propose lelaki pada hari tahun lompat iaitu 29 Februari. Dia pun redah nak pi dapatkan boiprennya yang ada seminar kat Dublin. On the way to proposed tu, macam-macam halangan yang dia dapat. Apakah dia akan kawen dengan boiprennya itu?? Korang tengok laaa sendiri... :P

The Crazies... Kak Non citer seram nih, hang dah tengok ka??? Citer nih syiokkk untuk orang yang suka horror movie. Kisah kecelaruan gen akibat virus yang melanda satu kawasan. Orang-orang kat situ kejenya nak berbunuh-bunuhan sahaja kerana virus itu. Seram dan best!!

Okey u olls... itu sahaja review film dari saya minggu ini. Berjumpa lagi kita di minggu hadapan pada hari dan waktu yang sama. Selamat berhujung minggu!!!!!!!! Adios Amigoes... :)


3 comments:

TopsyTurvyMum said...

astro ada tak keluar?*soklan mengong*

tunggu aku balik bulan 7 lerr tgkk..

mula2..aku nak tgk the crazies...

knv said...

the crazies tu macam best tapi tak best hahahahha.. takleh celen 28 days tu hihihihihi..

amanda tu cantikkan? makin lama tengok makin cantik. nyampah aii!

lepas ni pi tengok blind side. sesuai untuk cikgu bermotivasi macam hang hahahha!

Sayang.Ibu said...

TTM, awat ko x download je mcm kak non? Astro kuor cite mcm x best je. Ko blk bln 7 ek? Bestnya! ;-)
kak non, ye 28days mmg lg best kan.dgn ada 1 cite seram m.night shyamalan nnt kite carik tajuk ape,lupe. Tu pun best. Blind side da tengok,best..hehe