Monday, May 24, 2010

Oh Kak Non!!!!! Dengarlah Rintihan Hatiku...

Buat tatapan kekandaku Kak Non yang jauh di bumi Birm...

Owhhhhh...... mengapa Kak Non ku sayang??? Mengapa kau kunci cintamu dalam hatiku rumahmu tanpa memberiku duplicate kunci umah??? Mengapa ketika aku bertandang ke umahmu tengah malam tadi, aku hanya mampu berdiri di luar gate?

Mengapa Kak Non??? Apakah aku tidak layak menjadi tetamu mu lagi?? Lalu ke manakah hendak ku lontarkan baldi-baldiku jika backyard mu tidak mampu ku jelajahi lagi??? Dan ke mana pula hendak ku tumpahkan salivaku jika resepi-resepi vadevassssmu tidak dapat ku tatapi lagi???

Apakah dirimu masih belum sempat mengeposkan kunci umah mu ke laman emailku Kak Non??? Atau kau memang tidak sudi mengundangku??? Owh Kak Non... janganlah ko menyiksa batinku, doniaku sepi tanpa celotehmu Kak Non... Berikanlah aku sebuah jawaban Kak Non.

Dengarlah rintihan hatiku ini Kak Non.... uhukkk uhukkkk......

Pecah kaca, pecah gelas,
Sudah baca harap balas.

Kaca dipecah oleh si Jamil,
Sudah baca harap e-mail.
(ke email aina.ainin@gmail.com)

Sekian, wabillahitaufikwalhidayah, wassalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh... Terima kasih.

Nukilan ikhlas dariku di Tanah Melayu.



4 comments:

TopsyTurvyMum said...

cikgu Intan cayang!

bukan dia dah buka ke? mak baru je komen kat blog dia:)

Sally said...

Cikgu Intan..
Kalau akak x dapat bukak link blog awak ni.agak2 boleh tak akak copy paste..ayat2 diatas jer..hehhe:p

Sayang.Ibu said...

TTM... *lap peluh*.. fuhhh lega beb... mak ingat dia kunci trossssss... ahahhaaa...

kak sally... muakakakaaa... boleh, boleh.. tapi jgn lupa buat acknowledgement... :P

knv said...

kahkahkah! gilos betoi hang nih! kalu kunci, akak post ke rumah hang tawwww!

btw, tenkiu bebeh! :D kenangmu dalam doaku :D