Tuesday, May 11, 2010

Kembali Beroperasi...

Bila suami tersayang nak balik, cuba korang teka apa yang akan kembali beroperasi semula???

Okeh.. tak payah senyum-simpul kepala nak plingggg jadik blue.. entri 18sx tak ada dalam blog saya yang suci ini... harap maklum.. muakakakakaaaaaaaaa................. :P

Bila suami saya nak balik, semestinya kepala otak saya dah mula ligat nak pikir menu apa nak hidang kat suami nanti. Ye, saya memang isteri solehah.. terima kasih... :))

Dah lama suami takde, dapur pun tak berasap, balik-balik bukak blog orang lain, tengok dapo orang lain yang kemain vadevasssss lagik.. hati tak bley tahannnnnn!!!!!! Walopun saya belum berhajat nak buat makanan eksotik (ye Kak Non?) macam TTM dan KNV tuuuuu... Namun saya tetap akan bersilat di dapo jugak. Biasa lah kan, dah lama tak masak untuk suami, haruslah semangat macam anak dara baru dapat laki... kalo boleh pagi-petang-siang-malam nak hadapkan dengan makanan.. besok kalo dah lama laki ko balik, mula laa ko bebel penat laaa, tak sempat laaa, malas laa kannnn :P

Jadi, hari ni dalam kepala otak saya dah merancang hidangan pertama nak masak untuk suami esok. Suami saya akan sampai umah kalo takde apa aral, mungkin sebelum Subuh. Jadik, esok kalo GB tak bagi saya cuti sebelum ke sekolah, kena laa saya buatkan brekpes untuk dia kannn? Kesian taww laki ai kalo ai tinggalkan dia dengan dapo tak berasap. Pastu saya dah terpikir nak masak masakan ikut tekak Melayu.. almaklum dah 3 bulan duk kat timur tengah tu, asik layan kari, kari dan kari aje kan bang?... Maka saya akan masak asam pedas ayam special untuk si dia. Pastu celur pucuk ubi yang dirembat dari kebun Mak Cik Odah, buat sambal air asam, buat sup ayam untuk anak-anak dan goreng tempe jugak. Giler taste Jawa, walopun saya bukan orang Jawa... Mesti suami saya makan dengan lajunya...hahahahaaaa...... Eh apsal aku menaip sambil air liur rasa nak meleleh jugakkkkk???? :P

Pastu malam nih saya nak standby dalam bilik buat bubur pulut hitam. Masuk dalam fridge, makan untuk minum petang esok, best makan sejuk-sejuk kannn.. Lawan dengan teh 'o', makan berdua-duaan eh berempat-empatan... huhuhuuuu... heaven babe... saat-saat yang kurindukan. Dah lama tak menawan poket hati suami, haruslah dimulakan dengan menawan perutnya yang seksis itu dulu kannn... auwwwwwww!!!! :P

Excited nampak?? Memang pun... tengok anak-anak yang asik melompat happy bila tau abah dia nak balik, saya pun terasa nak join melompat... hahahaaaa... :))

Semoga suami saya selamat tiba ke pangkuan kami esok.... :)

Dan korang silalah muntah baca entri penuh bunga tuan punye blog untuk beberapa hari ini yer... Kasik can laa bebbbb... :))


** Darling... tengok orang sexcited nak masak-masak untuk abang, jangan lupa upah terbaekkkkk untuk ai tawww... ahahahaaa

19 comments:

Ella said...

heheh..
happy giler cik intan ni. aku faham perasaan ko tu babe.
sapa tak happy abg sayang balik kan.

Enjoy ur sweet moment together babe.
Jgn lupa..poket abg tu tebal..kasi pow cukup2..hahah

sisdee said...

oh bestnya...nnt mak tumpang makan bole????

oh tau jangan myibuk!!!

Nieza Ishak said...

wakakaka ..

giler excited ko nyah, tp aku pahammmm ... berbulan2 kena tinggai mmg berkoyan2 rindu dendam koo ...

sila la bersilat didapur yerk ...

cikidong said...

baper rounddddddddddd???? muahahahahahahahahah! jgn marah!!!

Sayang.Ibu said...

ella.. tetibe berderet wishlist haku.. wakakakaa

sisdee... kite mkn2 kt chamek jek laa nnt... hahahahaa

nieza... ya btolllll... nak kena mula bersilat blk nihhh.. harap2 skil masih ada.. ahaksss

cikidong... x agak2 ko tny soalan.. muahahahahaaaaaaa....

Fid said...

cikgu intan

kopi pes knv punya menu hahahaaaaaaaaaaaaaaaa

arap2 cuti sekolah laki ko takyah ke laut erkk!
mcm nelayan plak kakakaaa

Fid said...

p/s:kalau time cuti sekolah laki ko tak kelaut ko mari la shah alam jumpa aku
hahahahaaa

Sayang.Ibu said...

fid, kalo x ke laut cuti nnt aku nk pi phuket ngan mimi, naik dari kl.. insyaAllah.. kalo ada rejeki, blk phuket ke leh laa lepak2 kl.. ahahahaa.... aku harap dia x kena pi laa cuti nnt.. asik xde je bila aku coti.. boring mak tawwwww

TopsyTurvyMum said...

EWAHH.EWAHHH!

Apsal takmo terai resepi haku Intan? kecik ati aii taww! muahahaha..

aku tau la perasaan ko tuh..aku paling lama kena tinggal 3 bulan lebih babe..jumpa balik mmg happy tak giler..

adakah pasni ko akan selalu buat entry makanan??

mamaDhea said...

set aside sket utk aku bubur pulut itam tu nyah.. jgn lupa.. :P

sayangsayangibu said...

bahagianya hidup..
hati ada munge lalang... ;o

cikgu su said...
This comment has been removed by a blog administrator.
~: UmmiNor:~ said...

akakakakka terjun la yang, janji kaki tangan tak patah!!!!

Sally said...

ahak..seronoknya Intan..silalah buat sesuatu agar hilang rasa rindu tu:p

Sayang.Ibu said...

TTM... aku takut aku buat tak sedap mcm ko buat...muakakakaa... xde laa nyah, gajet dapo aku masih kurang lagik, aku kena upgrade gajet2 dapo aku dolu baru leh kopipes resepi ko..

SHA... meh dtg seri alam..ahakss

SSI.. mcm2 munge ada... muahahahaa

umminor... ekekekeee

kak sallt..mcm2 nak buat nihhh...muahahaaa

MN said...

vavavava..memang semangat!

isz_3707 said...

mana entry laki ko ke laki aku? aku nak baca ni heeeeeeeeeeeee

KV said...

oh yeah!!!
eh, sama mcm isz, mananya entry laki ko ke laki aku?

Sayang.Ibu said...

ISZ, KNV.. wahhh korangggg..kalo entri bertajuk panas tu cepattt jer ekkk.. hahahahaaa..... :P