Friday, May 7, 2010

Fanatik Giler!!!

Subject : English Language
Class : 2 Proaktif
Activity : Build two sentences for each picture given.
Picture 1 :

These are Ferdinand and Rooney.

They are swimming in the river.

Picture 2 :

This is Van Der Sar.

He is playing badminton at the court.

Picture 3 :

This is Giggs.

He is reading in the library.

Okey... sila kagum... muahahahhaaaaa....

Biasanya seminggu sekali memang saya akan buat aktiviti membina ayat berpandukan gambar. Setiap kali aktiviti membina ayat nih, saya akan tuliskan point untuk membantu diorang bina ayat.
Contoh:
  • point untuk ayat pertama adalah nama (Ahmad)
  • point untuk ayat kedua adalah perbuatan (reading) dan tempat (library)
Jadi bila dah ada point, senang lah diorang nak bina ayat. Ni kira tips untuk murid-murid saya jawab soalan berkaitan dengan membina ayatlah. Carik point yang bersesuaian, baru bina ayat. Kalo tak memang lost.

Sekali tu, kelmarin saya tanda buku terjumpalah ayat-ayat macam kat atas tu. Mula-mula saya rasa pelik. Nama kejadah pulak yang budak nih tulis. Cikgu bagi nama lain, dia tulis nama lain. Patut ler ada yang tanya boleh tak tuko nama. Saya kata boleh, tak ler expect ada yang akan bagi nama bombastik gini. Saya tak puas hati, siap ku google nama-nama itu untuk tau siapakah gerangan mat saleh yang disebutkan di situ. Hahhh korang tau sape tu Ferdinand , Rooney, Van Der Sar dan Giggs tu??? Tau?? Tau ke???? :))
Saya memang tak tau!!!
Yer.. mak memang tak hambek tau pasal football players nih. Si Rooney tu macam pernah dengo tapi tak amik port player kelab mana.

Ni haaa... Player mana nihhh??
MU players u ollssssssss....
:P



Semalam saya tanya itu budak, siapa mat-mat saleh yang ko rapikkan dalam exercise tu? Dia jawab tu MU Players laa teacher, sambil tersengih kambeng... muahahhaaaa... Cikgu tetap tak puas hati. "Van Der Sar mana main badminton??? Dia main bola je..." kahkahkahhhh.... apa kes ko dengan budak pun nak gado??? :P

Hai laaaa Solehin, nama dah cukup soleh dahhh.. tapi fanatik giler ngan MU rupanya. Marah cikchelsea tawwww ai story pasal MU hari nih... hahahahhaaaaa........... Nasib baik laaa ayat-ayat yang dia buat tu betul, so takde point cikgu Intan nak bebel... :P



7 comments:

Ealyie said...

naseb dia tak menjawab nyah, dia main badminton waktu senggang la teacher.. hihihih..

mmg fanatik gilors!!

pssst.. aku mmg kena hambik tahu le semedang layan anak laki tgk bola je kejenyer.. ehehehe..

sz | m.a.s.s said...

budak darjah 2 sekolah rendah la ye..adehhh...mmg advanced... ;)

Sally said...

muhahaa..saya pun baru tau:p

cikidong said...

oit nyah!!! tu gambor player Belanda! bukan player MU! KAKAKAKAKAKAKKA

TopsyTurvyMum said...

demam world cup la cikgu Intann..hehe
dedulu apa kes cikgu bagi soklan ..taruk nama2 ahli politik ..rafidah aziz la..daim la..samy vellu la..

creative la anak2 murid ko..ok la tuu..

kalau mak..kasi nama Dolly Parton ke...pamela anderson ke..ekekeke!

Sayang.Ibu said...

ely, nasib baik dia x jawab..hahhaaaahaa.. aku mmg x amik kesah beb, laki aku pun x suka bola. kalo driver F1 tu aku tau ler sket2 psl dia suka F1.. ngeeee

sz.. advance kann... hehehee

sally, gimme five.. ;)

cik idong... eh cuba tengok btol2 nyahhhhh.... lalalalalaaaaa...
muahahahhaaaa

TTM.. tu ler pasal, demam world cup.. aku rasa pasni aku kena taruk nama mat saleh yg glemer2 sikit.. kata ngajo ENGLISH, apa kes cikgu letak nama Ali, Mamat, Dollah... hahahahaaa

CikChelsea said...

musti anak murid ahkak tuh kuciwa sbb MU tak memang piala EPL thn nih. kirim gelak beso utk dia ek akak

"muahahahahahaha team haku memang!"

:D