Tuesday, May 4, 2010

Mengapa Saya Beli Ariani...

Owhh masih lagi berkisar tentang T.U.D.U.N.G ?

Ok.. Saya terpanggil buat entri nih sebab saya bingit asik dapat soklan ke sindiran (?) dari orang sama berulang-ulang.
Almaklum ramai cikgu-cikgi yang buat bisnes tudung kat sekolah saya. Ada jugak selai dua yang saya beli. Bila datang je tudung baru, mesti cikgi yang sorang nih akan bagi ayat power kat saya... "Alaaa... Intan mana pakai tudung nih, dia beli kat kedai ada aircond je.." E'eh.. macam ler dia yang jual tudung, walhal tukang jual takde cakap hape punnn.. pelik kann??
Sekali, dua kali.. okeh saya anggap gurauan dan dengan senyum simpul saya jawab,

"Yelahhh tuuuuuu....."

Bila dah berkali-kali, jawapan saya sudah mula panasss sikit, namun masih diiringi senyuman mesra,
"Alaaa... bukan saya mintak duit akak ponnnnnnnnnnnnn!!!!!!!"

Sebenarnya jawapan itu melindungi jawapan yang tersirat dalam hati saya yang ingin beno saya bagi kat cikgi tu...

" Sukati haku ler nak beli kat mana pun, bukan haku mintak duit LAKI ko,
F***&JbjhyuJhj $%G^#@IUIKJ!!!?? A** @HBLkol '"

Paham??? Tu bahasa Jerman tu.... muahahhahaaa............. :P
Tapi itu hanya berdengung dalam hati saya saje, tak pernah lagik keluar kata-kata nista dari molot comel saya...muakakakakaa.. :))

Ok lah berbalik kepada tajuk entri "Mengapa saya beli tudung Ariani??"

Sebelum tu, cuba tengok dua gambar di bawah.. Eh pesal aku rasa macam ayat dalam soalan peperiksaan pertengahan tahun pulak nih?? :P

Ok.. ni salah satu tudung Lycra Ariani saya ...
Harga RM 30


Ni tudung twist XYZ yang saya beli kat skolah ...

Harga RM 60
*perhatikan awningnya, nampak tak kekejungan di situ?*

Saya takde pulak gambo tudung Lycra XYZ, tapi harga Lycra XYZ adalah dalam range RM 35 - RM40.

Kalo twist Ariani printed, sale biasa dalam RM80.. memang agak mahal berbanding twist XYZ. TAPIIIII hari tu saya dapat beli printed twist Ariani RM50 sahaja!! Memang puas hati... :)

Tapi (lagi), lupakan tudung twist, sebab saya jarang beli twist. Saya lebih selalu beli Lycra biasa saja yang harga bila sale RM30, kalo tak berapa nak sale pun boleh dapat RM35. Saya rasa lagi murah dari XYZ.

Jadi kenapa saya beli Ariani?
  1. Harga yang murah atau lebih kurang berbanding XYZ yang dijual kat skolah saya. Yelah kalo dah harga lebih kurang, baik ler saya beli yang ada tag 'Ariani' tu ye tak?
  2. Puas hati, tudung dijamin terletak cantik dan tak panas. Kualiti tudung dan jahitan terjamin.
  3. Kalo tudung XYZ, saya tak minat awningnya. Awning XYZ yang kejung, buat muka saya jadi bertambah bulat. Tapi awning Ariani tak macam tu. Saya perahsan cantik bila pakai Ariani... :))
  4. Saya dah ada Gold Card yang boleh bagi saya 30% atau lebih diskaun pada bila-bila masa. KO ADO???
Itu adalah di antara sebab musabab saya beli Ariani. Ye.. saya tau, kalo saya rajin jaet, lagi murah kos tudung.. tapi saya tak pandai eh bukan, tak pandai boleh blajo, tapi saya MALAS jaet... hahahahaaa...

Tapi kan bab membeli-belah nih, terpulang laa pada citarasa orang. Lain orang lain kesukaannya. Jadi tak perlu dipersoalkan mengapa dan kenapa... Setuju?? Baik korang setuju... kalo tak saya baling dengan ini............. kahkahkahhhhh

Ada berani???????????????

** Saya tengah tunggu bila tokey Ariani nak baca blog saya nih, kot laa dia nak amik saya jadik pengganti Ekin Mawi, bayaran ai gerenti tak semahal dia... :))

29 comments:

YUSNI said...

Salam cikgu intan...sayer cikgi yus..peminat ariani gak.baru de 4 lai koleksi......em nk tnya la ..mmcm mana cikgu intan apply utk dpt gold kad ni eh?menarik la klu lycra plian leh dpt rm30 jer....

YUSNI said...

Salam cikgu intan...sayer cikgi yus..peminat ariani gak.baru de 4 lai koleksi......em nk tnya la ..mmcm mana cikgu intan apply utk dpt gold kad ni eh?menarik la klu lycra plian leh dpt rm30 jer....

Sally said...

ahak!!..wah Intan ada gold card gitu..meh pinjam meh..bolehla menyoping tudung ariani..

Saya tak pakai tudung ariani,sebab:
1. Saya malas nak cari kedai yg jual ariani.
2. Saya teruja dgn tudung lcyra yg satu tempat jer jual..kat pasar malam..brand kedai tu pun sy ada..kalau tak ada brand tu sy rela tak beli...jahitannya memang kemas dan cantik..tp nak kena pilih jugaklah sebab tudung brand tu dijahit oleh 2 tukang jahit..salah satunya mmg saya suka jahitannya..kemas,cantik dan berpotongan menarik..harganya pun ok ,below 20...plain,tak ada corak ..yg lagi mahal pun ada..tp sy suka yg tu je.
Mungkin kalau ariani yg sy jumpa dulu sy pun jadi peminat ariani gak kot...ihik:p
3. Tempat kerja tak ada persaingan..ekeke ..dan tak ada yg jual tudung..sebab semua C**a jer ramai..

Sally said...

Intan..psst..jgn balingbdgn baldi tau!!:P

Fid said...

nyah
no.1 tokey besaq ariani tu sama ngan jakel kan??moh nempel blog mak!!

no.2 mai mak ajaq hang wat tudung then hang buh TAG INTAN....meh kita tgk ada org tanya dak tudung cap INTAN beli kat mana???kakakakkakaakaaaa

aku pakai tudung jahitan senget aku dgn bangganya ada aku kisah?
yg aku nak gelak laki aku bangga la bini dia buat tudung senirik pi habaq la kat mak sedara dia kata beli kain semeter rm30 jahit senirik jimat sekali mak sedara dia kata dia pakai tudung beli siap rm5 jaaa
tiba2 laki aku naik angin..dia kata
alaaa tudung mak jah tu MURAH! kain panas...aku yg blur.....

apa kes mamat ni???

dia marah sbb mak sedara dia kata bini dia perabih duit tang tudung

dengan ayat tambahan
BUKAN beli yang munaw ke ari kaaaa..kira murah la ni!

dia yg emo..aku rileks jaaa

Sayang.Ibu said...

salam cikgu yus... thanks 4 dropping by. mcmmana dpt gold card? saya rasa dia select regular customers utk dpt gold card nih.. kalo new customers dia bg pink card. tp cuba awak try2 tanya SA kat ariani tu cemana nak dptkan gold card?

sally.. mak x baling ngan baldi.. hahahahaa... x kisah ler beli kat mana pun, janji kite suka dan selesa... btol x? mcm saya lebih selesa dgn ariani, tu yg keep on beli ariani... bukan semata sbb brand.. hehehee...

muahahhaaa cik fid, awat laki hang yg emo nih? sabo jek laaa.... haku kalo rajin jaet aku lagik bangga pakai sendirik punye, tp aku & jaetan mmg tak berjodoh laa nyahhh... huhuhuuuu

ina said...

aku sokong gak...aku ada gak brand lain..tapi x sodap...asik duk pakai ariani jer..tapi baru ada 4 lai....ariani shirt mmg best..canteq je muka haku yang bolat nie pakai....atau haku yang perasan??? wakakkakaka..

~ As ~ said...

bukan tudung je, benda lain pun ada jg org suka menyibuk kita nak beli kat mana... jeles la tu...suka hati lah nak beli kat mana, aku pakai, aku taulah mcm mana sedap benda tu...ahahaha kan??? kan???

TopsyTurvyMum said...

mak takde ariani nyah oii...

ishh..cikgu cikgi ni..org suka ariani pun jeles..sukati la kann nak beli brand apa..

nak tambah baldi lagi tak? rumah mak ada lagi stock baldi hahaha!!

YUSNI said...

cap ariani cikgi suka,cap ayam pun cikgi suka....

CikChelsea said...

dl sy prnh try pakai tudung ada awning (beli cap hayam je) tp pakai tak sedap la...wpun kain lycra tp mcm tak sesuai dgn rupaku yg boolat ini. jd terus stop. tak nak try ariani sbb takut tjebak, sekali melangkah + jatuh chenta, there's no turning back (overrrr ayat kah kah kah)

naseb baik kt opis sy staff ppuan sket je. pastu takde yg kepochi mcm makcik2...so tak kisah la nak pakai ariani ke tie rack ke dorg tak pernah sibuk nak amik tau.

sonang hati den :D

KV said...

kita yg tak cikgi ni pun suka ariani. Lawa dan berkualiti.

Sayang.Ibu said...

btol laa tu ina, x kire laa perahsan cantik ke x...muahahhaaaa

TTM... tu ler pasal... sabo jek laa, hahahaha... weh baldi kat umah ko cun mcm baldi aku x?? :P

Yusni, x kire cap apa pun, asal selesa.. ai pun sukak je.. heheheee

CC.. btollah, no turningback!!!.. baik jgn terjebak, kat jb nih nasib munawarah xde, kalo x lagik kronik.. hahahahaaa... bagus laa ko dik x ramai pompuan se opis, kalo x fenin...

KV.. yer.. semestinya disuaki ramai..ahaksss

Nanak said...

apa kaitan tudung dgn baldi tu?wakakaka

Sayang.Ibu said...

nanak.. xde kaitan.. muahahahhaaaaa

sayangsayangibu said...

huhuhu...boleh jadi duta arini ;p

sisdee said...

ini anak sedare belah sepupu sepapat tokei ariani dtg nie...

nnt kita sign contract tukar itu bini mawi ke kamu ek cikgi intan MUAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH (nmpk tk gelak setan kat situ) :o

mak pun suke ariani...tp mak pun jmpa gak satu tudung yg ala2 ariani yg selesa...pastu mak pakai gak tudung dezahra dan macam2 lagi nama...ariani ni bagusnya sbb butik dekat sini..yg lain2 mak beli kat online :P
ariani kain pun memang selesa gak :)
dulu2 org pun kutuk mak gak pki ariani..dia kat cam indon le...mahal nak mamp*s le..dan lain2 tp mak relax jek...
lagi2 now nie dia lak terlebih2 beli ariani :P

dunia tu bulat nyah..BULAT!!!!

m-i-o said...

errr. errr.

mak pengguna bawal. as you know, emmm...bawal adalah versatile. bila di atas kepala menjadi tudung. bila di bawah tudung (saji) menjadi lauk.

ekekekeke :P

anyway, tahun depan mak akan pakai ariani - bajet tahun depan kot2 muka jadi lonjong ke, oblong ke, mesti cun cam ekin le konon :P

mamaDhea said...

boleh laa aku pinjam gold card ko ek.. hehe..

Sayang.Ibu said...

SSI.. harga blh dirunding..muahahhahaaa

sisdee.. nak kena interbiu x ai?? muaahahhaa....tul laa nyah, donia ini bulat...so mengutuk org sila jgn over... muahahahaa

MIO.. hahahhaaaa.... bawal aku, aku nak sedekah sayang.. skrg ni tersusun elok je dlm lemari.. hahahaa... ooo.. ko thn dpn muka lonjong ke? pi face treatment ke hape??? muahahhahaaa... nyah, kalo pakai tudung berawning tu, blh ejas laaa.. muka aku yg bolat ni pun x nmpk bulat sgt (ye ke?).. :p

Sayang.Ibu said...

sha.. bolehhh.. anytime...ahakss

Mummy Dasy said...

huhuhu tu ah ayat yg sll didengar...tp tu ah mulut org xleh tutup dgr jek ah.. mmg suke pki Ariani sbb kain sedap di pakai.. amboiii ada hati nak ganti ekin ye..

Sayang.Ibu said...

MD... mmg beb, molot org nih x kuasa nak layan... muahahahaa... ampunkanlah keperahsananku ittew... :P

cikidong said...

sory la uols, mak dah dapat call dari tokey ariani & dia dah offer nak mak jadik duta ariani start bulan ni yer.. melepas le uools muahahahahahhaahhaha

Sayang.Ibu said...

cik idong... auwwww.. mak x relllaaaaaa youuuuuuuuuuu!!! kahkahkahhhhhh

LiAnA said...

ku pun suka ariani.. sbb material pastu awning dia tak berubah walaupun byk kali basuh...

kain pun sejuk je kann

Sayang.Ibu said...

Liana... betul..btul.. btolll.. ahaksss

knv said...

ye la.. ye laaa.. ko memang cantik punnnn! (sambil mata lip lap lip lap).

banyak sgt ke ariani hang tu? meh bagi kat akak sebijik dua. buleh gak aku perahsan lawo!

:P

Sayang.Ibu said...

alaa kak non, mcm terpaksa je puji? muahahahaa...kak non nanti mak buat garage sale bile dah x terpakai tudung2 tu bley??? wakakakkakaaaa...