Tuesday, May 25, 2010

Another Range By Skin Food...

Disebabkan toner saya sudah betul-betul kehabisan, maka petang semalam saya pun mengiau-ngiau manje usha-usha kat Mr Hubby supaya bawak saya ke JJ Bukit Indah... motif utama ialah sebab nak ke Skin Food. Macam ler tak bley nak pi sendirik kannn.. tapi lebih afdhal jika dapat berjalan-jalan dengan dia bila si dia ada kankankannnn.... :P
E'eh, panjang beno lak mukadimah... muahahahhaaaa... Mak memang propa...

Okeh, saya cuma nak jot down apa lagi range product Skin Food yang saya dah beli.

Semalam saya beli ini......................................

Toner Lettuce & Cucumber : RM 57
(untuk dry skin)
&
Black Sesame Mask : RM 49
(untuk hilangkan black/white head)


Sebab diri sendiri terasa muka takde masalah jerawat, tapi ada black/white head, maka saya beli mask itu. Hari tu pi buat facial pun minah tu cakap muka saya banyak black heads. .. ai sangat sentap hokehhh. Harap-harap mask ni dapat membantu masalah saya. Sape yang pernah try mask nih? Ok kah?

Macam biasa, sangat sukak pi Skin Food sebab dapat banyak sample free.... :D


Ok malam tadi jugak, saya tak tunggu, terus try itu mask. Balik dari JJ, anak-anak semua dah tido, maka masa untuk saya dan suami pun buat projek lahhh... :P

Feeling-feeling buat facial sendirik. Dimulakan dengan menanggalkan mekap-scrub muka-cuci dengan facial wash-mask-cuci-letak toner-letak moisturizer. Okeh sangat banyak keje, memang patut buat full facial seminggu sekali je... kalo hari-hari... pengsan!!! Eh lupa nak kepoci aritu dapat scrub free dari Clinic masa beli parfume lagik. Scrubnya agak beso gak tiub ke botol nak sebut? Tapi kalo actual price, lagi beso sket.. harga RM 90. Malas nak amik gambo scrub. Scrub free, mak bedal jek... kuikuikuiiii... :)

Nak tengok rupa Black Sesame Mask tu? Ini dia...................


Hasil tenyehan semalam, mask nih agak hangat rasanya. Bila pakai rasa hangat je muka. Tu yang black heads boleh pecah gamaknya. Tapi best lah pakai mask nih. Macam biasa, haruslah muka rasa licin je kannn,,, :P

Tapi kan, diam tak diam ada orang tu dia yang soppin lebey. Jarang nampak dia soppin banyak, sekali semalam kalahkan bini dia tuuuu... biasa bini dia je yang soppin banyak. Saya pun kompius, sape ajak sape pi JJ semalam.. hahahhaaaa... Tak pe laaa bang, soppin laaa sampai penat... ai layankan jerrr... :))

Bahan bukti... :P




13 comments:

sisdee said...

mmg slalu camtu..my hubby pun sama..kdg2 ajak dia tuk beli brg kita tp brg dia gak yg lebih..ni sudah lebey ni hahahahhahah

beskan facial sndiri..tp facial kat kedai lagi senang le org dok tenyeh muka kita kan :p

KV said...

sekali tgk mcm dodol. Hehe. Gurau jer.;)

Ella said...

dah lama tak letak mask kt muka ni.

skrg aku sibuk scrub badan nak bg putih semula bekas2 preggy hr tu. hehe

Sayang.Ibu said...

sisdee... tu laaaa, cik abang bila tibe meroyan nak shopping pun sama je kekdahnya...hahahahaaaa....

KV, dodol... muahahhaaa... saya pun terpikir camtu, rasa nak makan je... kahkahkahhh

ella.. aku pun dah lama babe x bermask-mask bagai nih... jgn hangat2 taik ayam udahhhh...hahahahaaa

Marisa said...

lepas je sebulan berpantang.. masa ada byk... mmg tiap2 minggu i pakai mask.... hehe... nanti dah start keje sure tak dan dah..

so far i dpt maintain scrub muka seminggu paling koman sekali... maklum la muka oily.... kena la buat cam ni

CikChelsea said...

weh ahkak, mengapakah begitu bnyk free sample yg dikau dpt?

sy beli2 brg, paling bnyk dpt pun 2 benda kecik2 je. haihh SA kat tmpt sy beli tu very the kedekutsss la. choyyy

(tepek la gmbr lps buat facial, nak menatap wajahmu..aceceeeehhhh)

TopsyTurvyMum said...

sejak muka aku bebas jerawat, rasa malas betul nak berfacial2 ni laa..tu la aku..bila bermasalah, beribu riban spend nak cantik..bila takde masalah wat donno jer..ingat nanti dah tua, gi botox jer wakaka!

ramai peminat skinfood, mesti barang baik:)

Mummy Dasy said...

xpnah cb brand skin food ni..nak gak ah mcuba nnt...

Sayang.Ibu said...

marisa, sure muka u makin berseri2 lps abih pantang.. btol laa kan, bila dah keje, dengan bz dgn M pun makin bertambah beso.. heheheheee

CC.. a'aaaa sample mask je sampai dua dia bg ahkak dik... ntah pesal SA dia murah hati smlm... hah??? tempek muka ku??? auwww... mak malu nyahhhhh... mak bukan model skin food.. kahkahkahhh

TTM.. aku pun malas nyah sebenornya, tp sbb aritu sentap bila minah yg buat facial muka mak ckp mak dah byk blackheads,tu yg x leh thn tuuu.. weh ampeh ko nk cucuk botox.. aku x nak cucuk botox, ingat nak pakai susuk berlian jek.. kahkahkahhhh

MD.. try ahhh... bukit indah kan dkt je ngan umah u.. mak nih jejauh dari pasir gudang sanggup dtg nyahhhh

lailasani said...

intan, guna skin food semua ka utk skin care? ke dh citer ek? akak cam pernah terbaca tp cam dh lupo kot? tgh carik2 produk yg sesuai & efektif ni utk ilangkan jeragat yg makin meliar nih. dulu guna moisture white-bodishop tu tp dh 3 tahun setia tp takdak perubahan pung... kecewa!! tgh dok carik2 yg besh nih... skin food ni ade kat JJ bukit indah je eh?

Sayang.Ibu said...

laila.. kiranya dgn pembelian toner nih, maka lengkaplah keseluruhan skin care saya menggunakan skin food nih. saya pakai range dry skin. facial wash & cleansing cream dari black sugar, toner - cucumber & lettuce, moisturizer - agave cactus dan mask - black sesame. mmg puas hati sgt sbb aritu kulit tersangat kering sampai menggelupas.. bila pakai moisturizer, mmg efektif sgt. skrg kulitku licin berseri..cewahhhh...over... muakakakaa.. tp kan, dulu intan pakai moisture white bodyshop gak, lama.. xde apa2 perubahan pun...huhuhu..tu yg cinta beralih arah tu. skin food ada kat jj bukit indah dgn city square JB.. kt kulai x sure laaa yang...

kyo said...

ana tgh dok cari2 produk skin food yg sesuai utk kulit,, byk komen +ve pasal skin food nih.. tingin nk cube la.. lettuce & cucumber toner tu best tak?

Sayang.Ibu said...

hai ana.... skin food mmg best. sesuai utk saya. range lettuce & cucumber tu utk dry skin. toner dia tu mmg best...very refreshing... :)