Friday, May 21, 2010

Acik Pun Dah Ado...

Cik Fid wehhhhh... acik pun dah ado apo yang ekau ado... wakakkakaaaaaaaa.....



Semalam saya dan incik suami dah pergi bukak akaun emas. Ni memang gara-gara entri Cik fid yang dulu lah ni. Saya pun dah terpengaruh nak ada GSA (Gold Savings Account). Sebab dah terpengaruh, maka saya mempengaruhi incik suami jugak. Hahhh.. incik suami bab simpan-simpan duit nih memang laju je. Tak banyak soal bila bini ajak buat savings, sebab tau bini memang kaki perabih duit kannn.. jadik bila bini ajak simpan duit, haruslah dia buat sujud syukur... :))

Masa saya tengah tulis-tulis borang semalam, harga emas RM 127.68 segram. Sekali bila nak proceed buku savings, tuptup naik jadik RM128.07... cehhhh sekejapan aje... :P

Nampaknya lepas ni kena monitor harga emas semasa. Owhhh... part nih semestinya incik suamilah AJK yang bertugas... hehehheheeee.... Boleh monitor harga emas dekat M2U jugak. Tapi pembelian mesti buat kat bank sahaja.

Cik Fid, pasni kalo ko tau harga emas turun, jangan lupa sms aku yerrr nyahhhh.... Mari kite target sampai ada 1 kg emas nyahhh... muakakakkaaaaaa....

Korang, cepatlah bukak GSA nih. Minimum pelaburan hanyalah 5g sahaja. Pelan-pelan simpan, sikit-sikit lama-lama jadik bukit. Nak beli emas melilit badan, riso kang kena samun, putus tangan, putus leher. Jadik baik beli emas dalam bank je, takde sape leh samun. Mari kite jadik 'mami jarum' invisible bersama-sama... ahaksssss... :P


8 comments:

Mummy Dasy said...

cam best jek..Intan bgtau ah benefitnye..nak search malas ah hehehe

~ As ~ said...

Intan, ko buat special entry proses nak register akaun ni, nak bawa emas ke apa ke???

TopsyTurvyMum said...

memang elok beli emas ni..mak pun dok collect mende alah ni skang...sekejapan je naik kan..

ko kena kempen ni Intan..nanti aku jadi penyokong tetap hehehe

sz | m.a.s.s said...

hehehe..baguslah mami jarum invisible tu cik intan..pakat2 bawak buku GSA tu je...hehehe...keselamatan diri konpem terjamin...

Fid said...

Nyah
laki mak kata
emas kalu rege minyak turun emas melambung ke terbalik tah kakaka

nih satu lg tips nak beli emas..beli pagii...maybank buka pepagi tuh wajib kita org 1st kakakakaaaaa

kalau ptg mmg rege naik.....
sbb emas ni harga dia naik turun macam arus letrik ehhh waveform...

target sekilo dulu ya cikgu intan kita usaha naaa
kalau dpt 10kg...wahhh
hah??melampau la plakkkk

mummy dasy
nak menyampuk..
account ni sama saja macam akaun simpanan biasa kecuali unit perdagangan bukan dalam RM tapi dalam gram...

tiada dividen atau apa2 yg simpanan wang tu ada hanya base on harga emas semasa....

untuk long term investment amat menarik

Sayang.Ibu said...

MD.. cik fid dah tlg jwb sikit tu, tp nnt mak buat satu n3 ttg pelaburan emas nih... ok?

ok As.. insyaAllah nxt week mak akan buat satu n3

wahhh TTM, harus ko dah ada bergram2 nih.. keee berkilogram?? ahahahaa.. orait nnt aku kempen, ko sponsor, eh support ekkk.. :P

SZ.. ye btolll... keselamatan terjamin kann nyahhh, org pun x silau mata psl xde emas merelip kat badan..hahahhaaa

fid... tu lah, org laki nih cpt je paham bab2 pelaburan nih. perrghhh..kalo 10kg mau aku tido mlm x lena pasal asik terkenang emas dalam bank.. hahahahaaa... TQ beb tlg jawapkan MD tu. aku ingat nnt aku nak buat satu n3 psl nih

sayangsayangibu said...

sangat menarik nih..
harus juga mempengaruhi enpakwe

apa pun anda di TAG...sila layan TAG tu ye..tq..

ONFARISHA said...

Sha pun teringin sanagta nak wat pelaburan emas nih.. =( tapi lom lagk jadik kenyataan.. uhuk..s edey...

-----------------
salam, kongsi cerita ttg sauna di blog sha ♥ silalah singgah ♥