Tuesday, May 18, 2010

Surprised!!!

Semalam sebenarnya sambutan Hari Guru kat sekolah. Tapi saya belum nak citer pasal sambutan Hari Guru semalam. Saya nak cerita tentang sesuatu yang buatkan saya touching semalam...

Tak disangka-sangka, semalam anak-anak murid Tahun 6 saya buat surprised party untuk saya semalam. Lepas acara formal sambutan Hari Guru, sementara nak tunggu game untuk guru-guru, tiba-tiba dua orang murid saya tarik saya masuk dalam bilik mesyuarat sambil suruh saya tutup mata. Bila masuk je bilik mesyuarat... ramai-ramai diorang nyanyi lagu 'Happy Birthday' untuk saya... wehhhhhhh... touching sungguh bebbbbb...

Bila tengok anak-anak murid berkumpul ramai-ramai macam tu. Tak sangka diorang ingat birthday saya, walopun saya bukanlah guru kelas diorang, cuma cikgu subjek je. Dah tua-tua macam nih ada surprised party walopun sempoi macam tu terasa sungguh laaa terharu... huhuhuuuuu.. Layan gambo dulu k...


Kek sponsored by anak tokey kedai... Harshini


Cikgu yang touching...



Cut the cakes...


Potong jangan tak potong... :P


Den marah sapo ntahhh... hahahhaaaa...


I heart u so strong lah, 6 Proaktif....
Rasa nak cium semua... ahahahahaa...



Hadiah Hari Guru merangkap hadiah besday... boley???
Korang ado dapek hadiah banyak-banyak macam nih masa besday korang??? :))


Murif-murid kelas 6 Proaktif ni memang sangat saya sayang. Diorang nih murid-murid pertama masa saya mula-mula posting 4 tahun yang lepas. Masa tu diorang darjah 2.. saya jadik guru kelas diorang. Memang kami agak rapat masa tu, almaklum cikgu baru... heheheee.. Then saya keep on mengajar diorang masa darjah 3, masa tu ajar Sains je. Darjah 4 dan 5 tak ajar diorang.. Tahun ni dapat ajar balik, subjek Sains. Terasa cepat betul masa berlalu.

Saya suka kelas diorang nih pasal diorang tak banyak kerenah. Diorang nih memang mendengar cakap dan bijak-bijak. Senang nak mengajar. Truly inilah kelas Tahun 6 pertama yang paling senang saya nak handle. Semoga mereka ini mendapat kejayaan yang cemerlang dalam UPSR nanti... aminnnnn...

Inilah kenangan terindah dalam hidup saya sepanjang menjadi guru. Dihargai oleh anak-anak murid memang satu perasaan yang tak ternilai dan tak tergambar oleh perkataan.

Jadik, siapa kata cikgu yang garang, murid tak sayang??? Ahakssss... Siapa mau tips jadik cikgu favourite, sila email saya...cewahhhh.. macam ko bagus sangat... hakhakhakkkk... :))

And korang, yang wish Happy Birthday kat saya dalam entri lepas mahupun di wall FB, terima kasih banyak-banyak. Tak sempat nak reply satu persatu, post ni pun saya buat pukul 3 pagi tadi. Apapun... saya amat menghargai segala ucapan dan doa kalian. Many thanks, may all the good will return to all of us... I heart u olls very the strong lahhh... :)

18 comments:

Nanak said...

walawei..aku nak apply KPLI la mcm ni..hee...
oh anak tokey kedai,aku harap duit poket ko xdpotong utk byr kek itu..hak3..

neway,hapy belated bday cikgu..

Sally said...

Selamat hari Guru Intan..mmg terbakar tengok hadiah banyak gitu..tetiba rasa nyesal x attend ineterview DPLI.huwaaaaaaaa...

Nieza Ishak said...

wahhhhhhhhhhhhh ... banyak hadiah ko nyah, boleh bukak kedai cenderamata dah ni .. sure bonet pun tak muat ..hihihihi

sisdee said...

kalau mak dah nangis dpt surprise camni hahahahahah mmg aku over!!!

Sayang.Ibu said...

nanak... sila apply KPLI rendah yer..huahuahuaaa...

sally..thank u.. awat x pi attend, kalo x dah jadik cikgu sally

nieza, kalo aku kumpul dari 4 thn lps, mmg dah blh jadik tokey kedai 2 hinggit.. hahahhaaa

sisdee.. mak speechless... sobsobbb

sz | m.a.s.s said...

uwwaaaa bykn nya hadiah..rasanya dah 3-series ni takde dh hadiah byk gitu..last hdiah kawen l...hihihi...jeles la kat techer intan ni...

Fid said...

tahniah beb!
tapikan serius aku takut la nak sekolahkan anak
kakak
sbb nnt aku ada masalah inferiority kompleks sbb tak mampu sponsor kek kapal terbang MAS..ehh mampu kot sbb minta puan rizza buatkan minta diskaun bebnyk ...kakakakaaaaaaaaaaaa

Ealyie said...

pukol 3pagi?????
erkhh.. apekah???

hihihihi..:p

Kauthar said...

inilah saat2 yang mengubat penat lelah seorang guru :D

FAM said...

salam. my first time here. bestnye anak murid bg hadiah byk2 tu yek!

Marisa said...

sungguh aku cemburu buta

TopsyTurvyMum said...

Banyaknyer hadiahhh...cam hadiah kawin pun ye jugak banyak cenggitu..tgk ko pun memang nampak cikgu yang disayangi...serius! bertuah betul

aku pernah gak dpt suprise gitu...rancangan TV3 'Bijak Libur'masa kat Uni dulu...diorg nyanyi Allah selamatkan kamu sambil camera depan muka aku...aku tgh mamai masa tu ngantuk giler pas penat gi trekking..tak sempat nak rasa terharu wakakaka! tapi memori betul la walaupun tak masuk dlm TV part b'day aku tu..part interview je masuk..glam aii taww muehehe!

CikChelsea said...

dah mcm dpt hadiah time kawen je bnyk nye..hehe. untung btol la jd fav cikgu nih kannnn ;p

Sayang.Ibu said...

SZ.. budak skolah rendah mmg suka bg hadiah kat cikgu... jgn jeles.. heheheee

fid.. cikgu2 x mintak apapun sebenarnya..jgn ko riso... hehehehehee

ely,haku smlm tido kul 8.45 nyahhh...kul 2 terbgn dah x blh tido blk...

kauthar... btol, terasa dihargai..

hai FAM.. thanx for dropping by..:)

Marisa... sila cemburu..hahahahaa

TTM... hehehee... ko rasa mcm tu kah? ye kot. sbb aku mmg garang waktu mengajo, tp mesra kalo kat luor. suka beb lyn budak2... :)
wowww... ko dulu keje TV3 kah? glam youuuuuuuuu

CC... mmg membukit hadiah, dah tak tau nak simpan mana.. hahahahaaa

CapT said...

anak murid aku tahun 2.. "cikgu taknak hadiah kan? cikgu cuma nak kami semua dpt 100 dlm BM kan cikgu kan??" kata Izza Farisha kepada semua rakan sekelasnya.. cikgu CapT lap air mata *isk isk*.. x dpt 100 memang konpem aku tuntut hadiah kat bebudk tuh

Sayang.Ibu said...

muakakakkaaaa.... kata2 itu aku selalu cakap mcm nih, selepas hari guru berlalu, "saya tak harap awak bagi saya hadiah,saya cuma harap kejayaan awak.."

tp beb, mmg kite tak harap pun kan hadiah dari anak murid. mak pun pening nak letak mana hadiah tetiap thn...huhuhuuu

CapT said...

beb.. kalau hadiah bertimbun mcm tuh.. ko kena bukak kedai 2 hengget pasnih.. kalau skolah menengah bebudk die pandai skek.. kain pasang.. sandal vincci.. gempak! siap tny cikgu pakai kasut size ape.. cikgu bkn x harap.. cuma cikgu harap hadiah gempak jekk.. hahahhaha

Sayang.Ibu said...

capT.. budak skolah rendah, ko redha jek laa.. tetiap thn mengayakan tokey kedai dua hinggit.. hahahhaaaa