Wednesday, May 19, 2010

Sambutan Hari Guru 2010

Masih lagi berkisar tentang sambutan Hari Guru di sekolah saya. Acara bermula jam 8.30 pagi setelah AJK PIBG yang dijemput menghadirkan diri. Dan seperti biasa, saya jadik pengacara majlis which is agak mak tak gemor sebab tak bebas nak bergosip ria... muahahahhaaaa

Ok mari tengok gambo dulu.. Let's the pictures talk... :)


Mulakan dengan gambo cikgu-cikgi kontrol ayu... :))


Saat kunantikan...
Standby untuk menyanyikan lagu "Kami Guru Malaysia"


"Kami guru Malaysiaaa.. Berikrar dan berjanji... Memimpin dan mendidikkk... Putera puteri negara kitaaaaaaaaaaaaaaa....."

Tengok Cikgu Intan kemain semangat menyanyi tawww... :))



"Amanah yang diberiii.. Kami tak persiakan... Apa yang kami janji... Tunai tetap kami tunaikannnnn...."


Koir murid pulak di bawah pimpinan Cikgu Zaidi..
"Belaianmu Guru"


Sebelum acara persembahan berkumpulan oleh guru-guru...
Terbaekkk wokkkk...
:P


Persembahan 'over' cikgu-cikgi vogue de vasss...
Miming lagu Cari Jodoh..
:))
Anak murid nyanyi lagik kuat... hahahahaa


"Ibu ibu bapak bapak siapa yang punya anak bilang aku, aku yang sedang malu..."
Gelek gerudi nyahssssss.... kahkahkahhhh
Geleng kepala GB... :))


Kumpulan kami... Kumpulan 'Carik Jodoh' dengan tagline masing-masing... :))


Persembahan kumpulan jejaka macho SKPG 2...
Goyang banggg jangan tak goyangggg.... muakakkakaaa...


Kek SR sponsored by Cikgu Intan sempena besday & Hari Guru.. ahaksss


Possing sokmo sebelum melantaksss... muahahahaa...


Sempat snap gambo taufu hapentah nih jer...
Yang lain kem salammmm....


Yang lain memang licin, kebulur giler tunggu lunch pukul 2.30...
Pengacara majlis lagik kesian, rehat kul 10 masuk kantin dah tingal air sajorkk.. sobsobbb...


Tiap-tiap tahun memang best sambutan Hari Guru kat skolah saya pasal semua cikgu memang sporting habesss... Bila tiba acara persembahan guru-guru, masing-masing memang bagi yang terbaekkkk. Masa ni lah nak tengok cikgu-cikgi lepas geram buat show... muakakakkaaa... Ustazah pun goyang gerudi jugakkk.. layannn jek laaaaaaa... Lepas show, ada acara sukaneka guru, tapi saya tak amek gambo sebab sibuk jadik samseng standby sebelah anak murid suruh diorang ejas markah group saya.. kahkahkahhhhh... Hasilnya, group saya menang nombor dua.. cehhhh.. tak puas hati saya!!! Ingat nak buat surat bantahan.... :P

Hari Guru adalah hari cikgu-cikgi enjoy dan all out... Masa nih nak tengok cikgu-cikgi singa jadik cikgu yang paling baik dan sporting... ahahhahaaa...

Okey murid-murid... masa enjoy dah berakhir, mari belajar semula, tunggu tawun depan pulak nak enjoy lagik. Cikgu-cikgi sila turn off mode enjoy, tune balik mode 'singa'.. ahahahhaa.. :P

Sekian saya melaporkan dari SK Pasir Gudang 2, saya akhiri dengan ucapan...

Guru Pembina Negara Bangsa


Sekian, terima kasih... :)


10 comments:

Sharinginfoz said...

guru banyak berbakti kepada kita semua....

Budak US Tak Tahu Maths??

Zety Zin said...

wahh dahsyat cikgu cikgi sekolah ko nyah! sporting habis! i loike!

aku suka lagu Kami Guru Malaysia tu. hihi. rasa macam bersemangat je.

Nieza Ishak said...

wowwwwwwwww .. syabas cekgu intan.

awat zaman kami takde hari gugu yang syiok gituuu ...

TopsyTurvyMum said...

cikgu cikgi ni sekali bagi peluang...nahhh..goyang gerudi terus..tak pada-pada langsung nak buat nasyid ke..marhaban ke hahahaha!!..i like Nyahh..cikgu sporting camni..

zaman mak dulu..cikgu tudung labuh, jubah.. nak lari sukaneka pun malu2 hihihi..

TopsyTurvyMum said...

betul telahanku...ko paling luas nganga mulut hehehe..semangat betul..syabasss!!

Ealyie said...

cikgu voks mesti malatop TTM weh... ehehehe..;)

Mummy Harith & Hannah said...

Meriah nyaa.... tersenyum2 aku baca entri nie, tumpang seronok... Lagu Hari Guru tue mmg berjaya membuatkan "meremang bulu roma" setiap kali dengar, eventho aku bukan cikgu... hehehe...

p/s : Babe, apesal nampak cam ko paling menyerlah (read : vogue) dlm gambar2 di atas? Ekekeke.... ;)

cikidong said...

gitu ngangaaaaaaaaaaa mulut! ngAAAAAAAAAAAAAAA :D

sayangsayangibu said...

meriah tui...seronok ye, sesekali kan?

Sayang.Ibu said...

sharinginfoz... betul, setuju sgt

ZZ.. diorang mmg sporting.. yg mana nmpk malu2 pun sporting gak bila tiba hari guru. lagu guru malaysia tu mmg meremangkan bulu roma nyahhh

nieza.. tq... yelah zmn aku pun xde mcm nih punye.. hahahaaa

TTM.. nasyid, marhaban tu acara masa maulud nabi.. hehehee... Aku mmg semangat habesss nyanyi lagu tu nyahhh

ely... iyolah, voks laa sgt nyahhh.. muakakakkaaaa

arnie... kalo hayati senikata lagu tu mmg menusuk jiwa. aku nmpk menyerlah? aku kan giler kamera.. kahkahkahhh

cik idong.. baru nmpk btol punye semangat tuuu...hahahaaa

SSI.. sthn sekali..hehehee