Friday, April 16, 2010

That's Why I Love You....

That's why I love you darling my little FS... Dengan adanya you, tak lah perjalanan ai menempuh jem sepanjang highway Pasir Gudang membosankan. Malahan ai rela menempuh perjalanan yang panjang itu, lama pun tak pe... :P


My darling you FS .... :D


E'ehhhh bila pulak ye saya melakukan aktiviti 'Pumping While Driving' nihhhh???? Ini adalah aktiviti apabila saya kena pergi meeting selepas waktu sekolah. Bila meeting pukul 2pm, kompem habisnya pukul 4 atau 5 pm. Bila keluar ke highway petang-petang, saing dengan orang balik keje maka jalan adalah jem.. lagi-lagi bila hujan atau accident atau apa-apa ajelahhhhh.... :(

Sekurang-kurangnya sambil meredah jem, masa yang berlalu adalah tidak sia-sia. Ada jugak lah aktiviti berfaedah yang dapat saya buat.

Hasil pump & drive semalam... 7 oz... Alhamdulillahhhh!!!!
See... Domperidone really works for me... :D


Okeh, siapa lagi yang selalu buat aktiviti macam nih???? Ada tak orang kereta sebelah jeling-jeling u olls masa kat jem tu, atau masa stop kat traffic light. Saya rasa macam orang tak prasan pun aktiviti saya tu.... ke orang perasan tapi diorang wat tak prasan?? :P

Apapun, sekali lagi.... I love very strong lahh Medela FS.... mmmuuuahhhhhhhsssss..... :))



11 comments:

sarahtebuan said...

pnah wat jugak keja mcm ni. dat day tertinggal pam kt umah masa keja..mau meraung bila sedar tertinggal..masa ah amek pam tuh, ape lagi, dalam keta teros ah tanpa membuang masa..org len tak sedar pun..cme masa jalan bumpy tuh tak leh laju sngt laa..berkocak susu..kang jadik milkshake plak huhu

Nieza Ishak said...

uwaaaaaa .. ni nieza makin mengedik nak beli FS ..huhuhu.

tp nyah, aii tak rajin mengepam waktu drive, lebih rela balik paksa zulaikha minum .. huhuhu

lailasani said...

wowwww...!!.. ni yg mbuatkan i rasa KOMPOM nk beli FS nih... hihiihih...
tgh dok berkira2 DUIT utk mbeli...
harap2 ada rejeki.. insyaallah..

Mummy Dasy said...

semangat... pasni klu ada bb lagi confirm i nak ikut cara u... sebelum ni x pnah terfikir pun, salute ah...

DNNA said...

Nyahh, so far memang orang tak perasan la ... Mula2 memang mak conscious gak nyah .. Dok pandang kiri kanan jer walaupun mak dah sarung pashmina ...

Lama-lama, mak redaaahhhhhh jer labuuuu ... Hahahahah ...

Tapi nyah mak pernah gak lah sekali tu, masa stop kat lampu merah, nampak ada sorang mat motor ni berenti tepi keta F1 mak itu pastu pandang jer kat err err ... bonjolan2 ittew ... Sekali mak stare dia and bagi jelingan maut mak, terus dia ke depan sket ... kah kah kah kah kah ...

Sayang.Ibu said...

hahahahaa... sarahhhh... teruk tawww u nihhh, tergelak mak baca susu bertuko jadik milkshake tu... hahahaa

nieza.. kalo ada bajet dan mmg nak BF lama blh beli, berbaloi-baloi. Aku pulak bila ada masa mcm nih mmg lg suka nak pam sbb skrg nih kumpul stok sikit2 sementara production tgh hokeh..

laila.. beli laa... mmg worth every cent! kalo nk beli beli dari Ajasu.. very the trusted person.. tau x link blog dia?

MD, pumping everywhere konsep dia nihhh... FS make it easier.. hehehee

Dian.. lawak ahhh ko nihhh... sure mamat motor tu sentap dpt jelingan maut ko nyahhhh.... hahahahaaaa

ena said...

aku selalu buat camni dulu... tambah2 kalo os drive sendiri sorang2... pegi balik keje pon gini.. aku kan malas pam kat opis haha..

tapi..

aku tak suka pakai PISA apatah lagi FS..berbelit wayar ku rasa macam orang sakit kat ICu je.. pakai avent manual tu lagi best.. dan senang nak tukar2 sambil drive.. ahaha..

Marisa said...

hebat.. hebat.... saya penah try domperidone tp tak sesuai... pening.. loya... pusing2 kepala... untung sungguh u

Sayang.Ibu said...

wowww.. ena, hebatnya ko pakai manual sambil drive!!! *kagum*

marisa.. ohhh... u sesuai ek dgn domperidone? saya stakat nih ok lg.. Alhamdulillah, nasib okeh sbb dah x tau nk watpe lg..

mirah said...

belum sempat beli domperidone lagi, asyik terbantut je nak ke klinik. Lg pun busy beberapa minggu ni duk ulang alik ke kg je.

Bestnya di tgh kemeruduman dapat 7 oz tu kan.. lg best sbb guna fs..hihi..

Sayang.Ibu said...

mirah, try survey kat farmasi. tp sebenarnya, kalo dpt nasihat dr lagik bagus..