Friday, April 23, 2010

Perkara Yang Tidak Diingini Bila Suami Tiada...

Memang serabut. Kereta parking depan rumah pun boleh kena sebat????

Ikutkan hati aku memang rasa nak maki hamun je budak India nih... Tapi tadi pun memang dah kena laser dengan haku. Korang tengok apa dah jadik kat kereta aku nihhhh...................


Sakit mata dan hati. Kepala aku lagi kusut jadiknya. Nak melalui hari-hari yang panjang tanpa suami aku bukan senang. Bila jadik perkara macam nih tak lagik serabut kepala otak aku???

Ni motor yang langgar tu...


Petang tadi, aku parking depan umah ayah aku macam biasa. Yang lahabau nih pulak dah tentu kat kawasan perumahan ko pesal boleh nak buat aksi rempit. Kalo ko nak rempit kat tengah jalan sana haku tak heran, lantak ngko laaa...kot ko kena lenyek ke hape, tak menyusahkan idup haku ni kereta aku tu tengah elok parking depan umah bapak aku, ko pi sodok apa kes? Budak nih baru form 4, mengikut kata saksi kejadian (jiran-jiran aku) budak nih start moto terus press minyak, sekali takleh kontrol motor dia tergelincir terus sodok kereta haku. Nasib laa aku tengah lepak kat bilik, sekali dengo berdentum gitu... sah kereta aku kena langgor. Mula-mula lagik, sebelum kejadian hati aku dah berdetik dengo moto budak tu merempit kat depan umah aku. Memang agaknya deria keenam aku nih dah bagi signal something bad nak jadik.

Ni second time kereta aku cedera, dan ini pun ketika kereta di tangan aku. Walopun aku tak bawak, tapi perasaan aku adalah tetap tak sedap... Walopun laki aku tak marah, tapi aku tetap rasa benganggggggggggggg!!!!!!!!!!!!

Tadi aku dah buat report polis, atas nama bapak budak tu. Ok fine, aku baik hati lagik tak claim anak dia yang langgor, kalo tak double dia nak kena bayo saman dengan anak dia takde lesen lagik. Dia suh claim insuran dia. Tapi ntah boleh ke tak nak claim insuran motor. Tadi aku dah call EON service, dia suh anto kete ari Isnin je sebab report tak kuor lagik. So nanti Isnin lah baru tau cemana kekdahnya nak repair bumper kete tu.

Yang Gmail pun sengal hari nih tak pasal-pasal asik susah nak masuk, tadi dapat anto email kat laki aku report pasal hal nih tapi nak upload gambo asik failed.. kejadahhhh?? Laki aku dah reply, nih aku dari tadi nak reply balik tak boleh aje... apsal nak sabotaj haku Gmail nihhhh?? Iskkkkkkk... :(

Abang... walopun bukan salah orang, orang tetap nak say sorry... huhuhuuuuu....

Mood terus tergolek jatuh dalam lombong... Aduhai sabarlah hati.... :(


8 comments:

Fid said...

hatta ada laki didalam pelukkan pun aku akan tetap serabut

aarghhh lempang leh bdak ngoks tu??

knv said...

hantu betoi laa.. budak ke yang buat tu? gertak je kata nak report polis. biau gelabah. tak baloi betul keta tengah parking kena langgar. kalau kat jalan raya satu hal la jugak.

ayah akak pernah kena camni gak dulu. saborrr ajelah ngan bebudak tak makan saman nih.

TopsyTurvyMum said...

budak2 skang mmg camtu..bwk moto sesedap rasa jer..mmg hangin!

press minyak kuat2 pun haku rasa nak lempang..ni pulak gi langgar!

gertak report polis jer Intan

sayangsayangibu said...

inilah kalau dengan kaum tu, dekat sini lg pulak, dah sah diorag buat salah, tp kita jugak dia nak pow
geram tui...

Sayang.Ibu said...

fid... aku rasa nk lempang jugak smlm... mmg haku dah laser habes-habesan.. jatuh saham haku sbg perempuan melayu terakhir yg plg lembut lagi sopan kat area umah mak aku tu..hhuhuhuuuu

kak non mmg dah gertak... bapak dia pun cuak, so kitorang buat deal dia buat gantirugi kalo x saya report anak dia

TTM... hangin satu badan.. x pasal mood mak merudum wiken2 nihhh

sayangsayangibu..wahhh..nama u ape ek? hehehee... tu laa psl, smlm nasib baik laa ramai budak2 muda kita anak2 jiran yg tgh lepak dpn umah

~Umi.Sufira~ said...

Oh mak ko letup..kereta kegemaran lakiku telah tercedera lagi!!!Sabar ye nyah....

Ella said...

wallah dah kemek bumper plak?
sabar babe.
xpe..yg ni konpom bukan salah ko.

dont worry laki ko ok punya.
petik jari je nak repair bunmper tu. heheh

Sayang.Ibu said...

mimi... dah makin menipis tahap kesabaran aku nih nyahhhh... :(

ella.. mmg ler blh nak repair.. tp hati sakit sape nak repair??? huhuhuuu