Friday, April 2, 2010

Orphan...

Being me, ada dua genre movies yang menjadi kegemaran saya...
  • Romantic
  • Horror
Seperti biasa, dengan masa lapang saya yang agak lapangggg tika dan saat ini memang saya guna untuk menonton DVD aje lah.. :P
Sekali borong 7 DVD, baru RM20 kat Kip Mart Masai mahupun Today... hahahhaaa... Cik Chelsea, kalo 6 keping RM 20, adalah rugi... ngeeeee.... :P

Tadi memborong lagik, walhal kat umah ada 3 movies lagik yang saya belum tengok. Okeh... saya sudah tengok satu movie...


Sangat saspen!!! Kisah psycho, wanita berusia 33 tahun yang terperangkap dalam tubuh seorang budak 9 tahun. Hidup di rumah anak-anak yatim, dia nih kejenya bunuh keluarga angkatnya. Mula-mula dia akan masuk dalam family tu, porak-perandakan family tu, seduce bapak angkatnya, bila bapak angkat reject, dia akan bunuh whole family dan bakar rumah. Then dia akan duduk balik kat umah anak yatim, and keep on macam tu... Memang ngeri, tapi saya yang penakut nih masih boleh tengok lagik tanpa menutup mata mahupun menekan mute volume.. hahahaa.

Eh saya kan, sebenarnya penakut tau, tapi apsal ntah suka giler beli horror movies... muahahhahaaa... Puas hati kalo dapat rasa jantung macam nak tercabut...

Okeh.. sape ada penyakit macam saya, boleh pi carik cerita ORPHAN nih di kedai-kedai DVD haram berdekatan... :D

9 comments:

CY4.0 said...

tengah poster pun sentapppp..

Sayang.Ibu said...

hahahaaa... kalo xde penyakit cam mak toksah tengok ler... :P

knv said...

akak dah tengok. ending dia yang twisted gila kan?

akak recommend kat hang Paranormal Activity. based on true story. Day Breaker dah tengok? itu pun best. actually akak ada satu group member2 yang kalau get together kami suka tgk cerita thriller ganas. contoh hostel 1 and 2. tapi make sure budak2 takdak sama la. confirm nightmare memalam.

sekian ulasan saya. macam blog aku lak hah hah hah hah!

DNNA said...

Nyah,kalau bab2 cerita horror ni aku memang awal2 angkat bendera putih ... Aku surrender beb !!!

Kah kah kah kah kah ...

lin muhamad said...

i semangat dh donlod dis movie but then keciwa sgt sebab till now still can't extract..since request password to decrypt..and lagi sedih tu,they dont provide the password...arghh!!!

Nuroll said...

that girl...pdai draw kan.....muahahaahha!!!!

knv said...

sorry yea tumpang lalu.

cik lin muhamad, kalau nak tgk online terus tak payah donlod, sila pegi link ni:-

http://www.letmewatchthis.com/watch-6610-Orphan

yang ni direct streaming. kat laptop atau pc. kalau ada cable boleh cucuk kat tv terus.

tapi saya tak sure about the broadband speed. and you might need to register dulu. itu simple je.

kalau rajin boleh cuba ek?

terima kasih tuan rumahhh... hihihihih :P

lailasani said...

dh tengok citer ni.. nk tercabut jugak jantung mak... konon nk tengok tp takut2... lebih2 lagi tengah boyot ni, takmo tkejutkan bb lam peyut lah kononnye.. heheeh... sy suka/ok je tgk citer horror ni.. cuma yg tak gemarnye sy boleh teringat2 dan terbayang2 sehingga 5-10 tahun cite tu... huhuhuuhuh...

btw,
kami dh lama jugak tak bagi duit kat penjual dvd.. semuanya cik abe d/load aje... kalau tanya saya cemana/dari mana nk d/load sy pun taktau... hehehe..

Sayang.Ibu said...

kak non.. gimme five lah.. kite paranormal tu dah tengok, yg satu lg tu lom.. harus kena carik nih. bagus laa akk siap bg link donlod lagik.. blh try nih..TQ kak..;)

Dian.. alaaa ko.. x rock laa...hahahahaaa

lin.. tu kak non dah bg link tu, leh try

nuroll.. btol mmg pandai, tu yg sampai wat mural kat dinding bilik dia...huhuhuuuu

laila.. slalu cik abg ku pun rajin gak donlod movie nih, slalu kalo citer yg xde jual, mmg ku suruh dia donlod je..