Wednesday, April 28, 2010

Hadiah Yang Tak Diduga.....

Minggu lepas, saya telah diumumkan sebagai pemenang kuiz di niezapunyablog. Seronoknya bila menang kuiz, lagi-lagi bila saja sukasuki je menempek jawapan kat kuiz tu.

Soalan kuiz adalah:

"Berapakah RM amout yang korang ada ... bila di isytiharkan .... POKET KERING??? ..." --> jawapan haruslah sama dengan amount poket kering Nieza

Ha.. Berapa? Berapa? Jawapan saya, kalo ikut poket saya... RM 300 adalah diisytiharkan sebagai 'poket kering' lagi-lagi bila Encik Suami tak ada kat sisi. RM 300 yang tinggal boleh membuat saya gigil. Mula laaa meraban hantor permohonan elaun tambahan yang mana sedaya upaya cuba saya elakkan, sebab nampak beno ketidakberhemahan saya berbelanja sampai terpaksa memohon talian nyawa elaun tambahan. RM 300 banyak lagi tu?? Owh.. sebab bila suami tak ada kat sebelah, saya adalah cemas kerana takut ada apa-apa yang tak diduga berlaku dan memerlukan duit. Lainlah kalo si dia ada... tak ler cemas sangat.

Maka, jawapan suka-suki saya tu rupanya adalah tepat tanpa disangka-sangka... YEAYYY!!!

Dan dengan itu, dapatlah saya menggondol hadiah penuh kasih sayang dari NIEZA. Special tau hadiah ni sebab ni sourvenir yang dia bawak balik dari Sabah sempena holiday dia aritu.

Parcel yang dinantikan....


Hadiah istimewa... Banyak tu.. Ada gelang, butang baju Melayu, fridge magnet dan bungkusan putih tu teka apa???
Ikan kering sedapppp... :D


Maka Nieza, di sini saya nak ucapkan terima kasih banyak-banyak di atas hadiah yang Nieza bagi tu. Mak sangat sukakkkkk.... ahakssssss

Korang jangan jelesssssssssss.............. muahahahhaaaaaaaa.... :))




9 comments:

knv said...

kalo akak masuk mesti akak menang. pasal hari tu laki bini tinggai £11 pound je total sampai nak tunggu next allowance.

gigil nyahhhh... gigillllll!

Sayang.Ibu said...

owh kak non, lupa nak tulis, nieza nak amount yg sama ngan poket kering dia.. tu saya dah btolkan.. pergghhh akak, kalo saya jadik akk pun mmg gigillllll... lagi plak kt tpt org kannn..

knv said...

hahaha... gigil jugak dalam tawakal. insyaallah. rezeki allah ada aje.. :D

LiAnA said...

wahhh bestnya hadiah hehehe... ehh betull.. zaman skang ni 300 tu rasa sikit je huhu...

sayangsayangibu said...

wah..tahniah
rezeki tu
bijak..bijak....

Zety Zin said...

wah mak kalu RM300 tu kira sangat2 heaven dah tu nyah. aku juga pernah berpengalaman macam knv. cumanya sila tukar simbol pound sterling itu kepada RM ye. haha.

Nieza Ishak said...

nyah,


smp dah ekk ..
selamat mengoreng ikan kering .. hahaha

** butang baju melayu tue mak beli putih sbb dia pantul cahaya skut warna baju melayu sooo matchinggggggg semua warna nyah.

~ As ~ said...

agaknya taraf hidup kat sabah ni rendah sangat eh...rm300 tu blh tahan sebulan nyah...ahahaha...

Sayang.Ibu said...

Liana..ye btol, nak2 bila laki jauh di mata kann..muahhaaahaaaa

SSI.. thank u, rezeki x diduga

ZZ.. mak takut kot ada kecemasan yg memerlukan duit tu yg cuak

nieza... thank u.. dah slmt masuk perut pun mlm td.. btw..semua hadiah tu cun2..hahahaaa

As..300 blh thn sbln?????????? woww... mak kagum...