Tuesday, April 6, 2010

Everybody's Fine...


Ok... Review tentang movie lagi. Kali nih cerita tentang Everybody's Fine... Pelakon adalah gempak sebab ada Robert De Niro. Selain tu ada Drew Barrymore. Saya suka.


Genre filem, bukan seram pastinya. Kisah kekeluargaan. Bagi saya sangat touching. Kalau
selama ni kita asyik bercerita tentang kasih ibu, filem yang ini membawa kita menilai kasih seorang ayah.

Robert De Niro telah kematian isteri dan tinggal bersendirian. Anak-anaknya semua sibuk dengan urusan hidup masing-masing. He is totally lonely. Dulu masa anak-anak kecil, dia tipikal seorang ayah yang serius dalam membentuk anak-anaknya. Macam biasa anak-anak akan lebih rapat dengan ibu. Bila isterinya meninggal dunia, dia cuba merapatkan kembali hubungan dengan anak-anak, dia merancang buat jamuan makan untuk anak-anak, tapi tak sorang pun datang sebab masing-masing 'sibuk'. Dia kemudiannya buat keputusan untuk travel pergi rumah anak-anaknya. Sepanjang journey itu adalah sedih.

Ok... kalo saya continue cerita, korang takyah tengok dah.. hahhahaaaa... Apapun, this is a good movie untuk ditonton. Seperti biasa boleh download aje atau dapatkan di kedai-kedai DVD haram yang berhampiran. Sekian, terima kasih.... :D



3 comments:

sisdee said...

err cam best jek...yeah mak pun layan filem camni jek...seram adalah tak mungkin sbb slalu kena tinggal malm2 ngan anak2..klu anak2 ikut bontot mak jek..mak nk ikut bontot sape??? muahahahhaha....

nak cari le dvd HAREM kat smart nnt hahahahahahah..tak kisah le org nk kata haram ke harus ke..nk gak beli :p

sekian dari ibu yg penakut hahahahahahh

Drama Mama said...

haaaa thanks! bole download nih for our movies night kat rumah! hehehe thanks again ya

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Sayang.Ibu said...

sisdee.. sometimes kalo citer seram, mak tengok sambil mute suara.. aci x?? hahahahaa....

Drama Mama... sila download yer.. ;)