Tuesday, April 27, 2010

Bakal Menantu Sapelah Ni??...

Anak dara saya yang ini memang dah boleh diharap. Kiranya saya sudah agak senang sikit lah sekarang ni. Dah boleh disuruh tolong itu, tolong ini. Setakat nak suruh amikkan itu ini memang takde problem.

Kalo si adik memang tengah dalam fasa menyerakkan rumah, menumpahkan air dan makanan, maka bertuahlah saya sebab adanya si kakak yang akan jadik tukang kemas. Senang idup mak sekarang nih nyahhhhssssss.... :P




Si adik tumpahkan air,
si kakak gigih mengelap...
:P



Sambil mengelap, potpetpotpet dia bebelkan adik... :))


Kan saya dah kata anak dara saya tu memang rajin. See u olls... kerja mengelap air tumpah saya sudah ada pelapis.. korang ado??? :P
Bertambah senang lah kerja saya. Tu belum masuk lagik part dia mengemas kat bilik. Siap saya sekali kena bebel bila dia jumpa barang saya ada bersepah... kahkahkahhhhhh.. Antara bebelan yang biasa saya dengar.. "Isyy ibu ni... kenapa tak letak buku ni baik-baik??"
Perangai sape lah tu yang dia ikut part suka bebel tu ekkkk????????????? :))


Lepas penat mengelap possing sikit... Hahahaaa...


Haiiii... Bakal menantu sape lah nihhhh??? :))





p/s: Pssttt... Iszan, aku tak paham pesal dari semalam aku try upload gambo rembatan tak boleh... gambo lain okeh pulak.. haihhhh...

16 comments:

CikWa said...

bakal menantu pewaris takhta sultan brunei akan datang ni insyaALLAH :)

aci dak cmtu

hehehe

TopsyTurvyMum said...

ewwaahhhh...rajin kemain anak dara CIB!

amacam?? nak menantu oversea?? hahahaha

sayangsayangibu said...

kecik2 lagi dah rajin nih
bagus...haraplah sampai ke besar ye..;p

~Umi.Sufira~ said...

Alamak!! Rajinnya dia...pakkallah auntie takde anak lelaki:P

Sayang.Ibu said...

alamak cikwa.. mak takottt dapat menantu anak raja, kang nak jumpe anak sendiri pun kena berprotokol bagaiiii...muahahahaaa

TTM... errr, like mother, like dotter..boley???
ehemmm.. menarik jugak cadangan tu.. wakakkaaa....

SSI.. kalo beso kang malas, tau ler mak bambu nyahhh...hahahaaa

mimi... rugi ko xde anak laki nyahhh kalo tak leh wat menantu kankankannnn... hahahahaaa

Fid said...

ni si ubu ada makna tersirat kaaa??

Sayang.Ibu said...

si ubu ke si ibu cik pid wehh?? hahahahaa... xde niat tersirat ... mak ikhlas je tempek gambo bakal menantu ntah sape nih... wakakkakaaaa

m-i-o said...

nyah, ko klo nk bermenantukan anak org oversea tu, make sure mintak hantaran baldi selori. buat bekalan gitu. kahkahkah!

alamatnya, tiap2 kali raya ko dapat 5kg dodol dari besan nyah!!

muka si aina yg gambar last sekali tu memang sebijik macam muka omak'eh :P

Sayang.Ibu said...

hahahaa.. aku nak mintak baldi emas boleh??? tapi aku x minat dodol, maybe aku blh suruh tuko jadik ayam roasted ker.. takpun blueberry pie ker.. amcm?? :P
serupo muko den ek? tu pasal kadang2 panassss jer ngan anak dara haku sorang nih agaknya...ngeeee

m-i-o said...

kahkahkah! tang dodol tu dia bukan nk bagi kat ko - motip sebenar dia nk bagi kat hajah saudah :P

seronok juga berbesan dengan org suka masak ni ekk? nak2 pulak kalo kita spesies suka makan. kahkahkah!

tp kan nyah - tang hidung tu memang mancung terletak macam hidungmu. hihihi. kembangle tu :P

Sayang.Ibu said...

nmpk mcm ko ngan aku tak blh nak berbesan, pasal2 dua2 jenis suka MAKAN...muakakakakaaa

auwwww... kain skirt mak terus koyakkk nyahhhh baca pujian ko... ailebiu lah nyahhh...kahkahkahhhh

Nieza Ishak said...

nyah,

sama dgn anak aku yang si suffiya tue .. siap bebel-bebel kan si zulaikha .. kah kah kah

" adikkkk .. jangan tumpah, kesian ibu penat nak kemas + lappp"

bahagiaaaaaaaaaa idup .. wakakaka

knv said...

berapa umuq ni? meh bagi resume kat akak. mana tau buleh berbesan sok? no tepon jgn lupa.

heeeeeeeeeeeee... :P

Sayang.Ibu said...

nieza... jelas ke'kakak'an diorang kannn.. kdg2 lawak dengo dia bebe; tp beb.. untung ada anak dara ramai nih, ko byg kite bile anak dara kite dah beso sok..muahahaa

baru nak masuk 4 thn kak nonnn... kot kite nak berbesan, lama pulak anak bujang akk kena tunggu.. muahahhaaa

DNNA said...

Tang potpetpotpet sokseksoksek tu nurun sapa la gamaknya tu ek .. ;p

*Cabutsssssss*

Sayang.Ibu said...

yer.. tu mmg genetik aku lah tu, toksah laa cabut pasal aku mmg ngaku... ko ada hati nak kena potpetpotpet ngan aku ke?? muakakakkaaaa