Monday, April 19, 2010

33 Tahun...

Hari Khamis yang lepas, saya dan adik-adik berpakat adakan makan-makan untuk kami sekeluarga sempena anniversary mak dan ayah kami yang ke 33 tahun. Takde masak-masak pun. Semuanya order saje. Beli kek dan KFC, sebab ayah suka sangat makan KFC.. maka kami pakat beli KFC je lah.

Sebenarnya anniversary mak-ayah adalah pada 6 April lepas. Tapi sebab nak tunggu adik bongsu balik dari Matriks, maka kami postponed lah sampai ke Khamis lepas.

Sambutan adalah sempoi. Memang saja nak happy-happy sesama mak ayah dan adik beradik. Yang penting mak-ayah happy.... :)

Okey... Mari layan gambo dulu...............


Classic Cheese Cake yang sedapppp...
Kek nih memang sedap, tapi cream-cheese dia cepat cair..


Potong kek dengan cucu...
Tok Mak ngan Tok Ayah
layan jek laaa .... hahahha


Romantik kan mak-ayah ai... hihihiii...


Nyibuk btol 'cover-girls' kat belakang tu... huhuhuuu


Budak nih memang pantang nampak kek,
nanges-nanges suh pasang lilin,
manjang nak tiup epi besday...
:))


KFC favourite Tok Ayah...


Wowwww... 33rd Anniversary.. 33 tahun berlalu, macam sekejap saja kann? Melihat kerukunan rumahtangga mak-ayah, melihat ayah melayan emak dengan begitu baik sekali malahan lebih baik dari dulu dalam keadaan emak kini yang sudah tidak sesihat dulu, hati saya tiba-tiba terdetik, akan ke tahap itukah rumahtangga yang saya dan suami bina? Ya Allah... Semoga kebahagiaan itu menjadi milik saya juga.... Dan semoga kebahagiaan sebegitu menjadi milik kita semua. Hingga ke hujung nyawa... Aminnnnnn............


7 comments:

DNNA said...

Alhamdulillah, dah 33 tahun together gether :)

Semoga terus kekal bahagia dan dirahmati Allah hendaknya di tahun2 yang akan datang :) Kem salam parentsmu yg sporting ittew ya :)

Nyah, mak rasa ko banyak ikut muka bondamu laa, betul x??

p/s - Nyah, Dina dah jumpa Gedebi Cik Fid semalam ... hahahahahaha ... *jangan marahhhhh, nanti kena jual*

p/p/s - Fid memang sopan santun in person ... hahahaha *peace kat Fid*

rizza said...

cikgu intan... sama lak anniversery parents kita... 6 april.. tapi tahun lain lee

semoga kekal bahagia..

TopsyTurvyMum said...

Intan..

InshaAllah hang punya marriage sampai ke syurga gituu...Amin!

sempoi Pak Aji minat KFC hehehe!

CY4.0 said...

happy anniversary to yr parents.. eh, sama jugak la dengan parents mak.. tapi tak pernah celebrate pun.. tak tau la tahun ni.. 30/4 nanti..

semoga kita semua bertemu dengan pasangan kita di syurga nanti.. amiin..

Ealyie said...

Happy Anni to Pak Aji ngan Mak Hajah la yea..
tua setahun usia perkahwinan dorg ngan umo aku la mek.. ;)

Sally said...

bestnya tgk parent yang jenis sporting cmni..

Sayang.Ibu said...

Dian... mmg ramai kata aku nih ikut muka mak aku, aku pun setuju...hehehee.. wehhh ko dah pi jumpa mereka??? huhuhuuuu... mak jeles nih.. :P

sis rizza.. sama kah? waahhahaa... x sangka.. thank yer

TQ TTM.. ;)
tulah jgn x caya pak aji tuuu..hahahaa

owhhh.. parents CY 30hb, thn laa sama.. biasanya kitorg mmg mkn2 je lah, kalo mak x masak2..kitorg beli & mkn sama2

TQ ely..tu ler, aku kan ada kakak yg meninggal, baya ko laa tuuu..;)

Sally.. mereka mmg sporting.. tp masa kitorg kecik2 dulu.. garang gilor.. hehehee