Friday, April 9, 2010

Ronggeng Cik Kiah...

Tajuk memang takde kena-mengena langsung dengan apa yang saya nak story. Pasal saya blur + blank nak letak tajuk ape, saya bantai je apa yang terlintas dalam kepala... :P

Okeyyy... Movie lagik... Kali nih cerita memang saya bagi two thumbs up!!!

The Lovely Bones


Tempek sket sinopsis dia yang saya cilok dari belakang cover DVD...

Based on the best selling book by Alice Sebold, The Lovely Bones is the story of a 14 yrs old girl who is murdered by her neighbour. She tells the story from Heaven, showing the lives of the people around her and how they changed all while attempting to get someone to find her lost body.

Sangat best cerita nih. Cuma saya tak puas hati cara pembunuh tu mati. Saya harap dia kena tangkap supaya semua orang tau dialah pembunuh sebenar, tapi pengarah cerita nih buat ending lain pulak. Tapi bagus gak cara dia mati tu... padan muka dia. Yang pasti dia mati, kalo dia terlepas, lagik saya tension... :P

Sila beli atau download cerita nih.. sebab cerita nih memang best.
Ada banyak lagik movies yang saya blom layan. Antaranya........
  • New York, I Love U (tak tau best ke tak, saya bantai beli je citer nih)
  • Did You Hear About The Morgans (saya rasa best sebab ada Hugh Grant)
  • Duplicity (ada ahkak Julia Roberts, sepatutnya best jugakkk..)
  • Survival Of The Dead (cerita seram semestinya...) DAH TENGOK MLM TD
  • The Descent Part 2 (nih pun cerita horror, Part 1 saya tak tengok pun)
Eh sebenarnya ada lagi 5, 6 movies lagik selain dari yang atas tu, saya malas nak amik sebab letak kat bawah katil, saya punyalah malas nak bergerak walhal saya tengah meniarap atas katil sambil taip entri nih... hahahhaaaaaa. Okeh saya nak tidokan anak-anak saya, pastu saya nak sambung layan movies...


5 comments:

knv said...

jangan tengok descent II tu. harus pi carik descent I dulu. kalo tak takde umph!! hahahaha!

survival of the dead tu akak tak tengok lagi. tgk rating macam tak best. tapi nanti kalo best habaq mai naa..

Sayang.Ibu said...

alamak ye ke kak.. nasib baik tengok komen akk nih dulu, br ingat nk tengok nih.. okeh, saya bukak citer survival tu dulu, nnt ku review.. hahahaaaa

knv said...

akak baru je habih tgk survival of the dead tu. so-so la. kalau suka zombie movie, i think yang agak class cite 28 days later ngan 28 weeks later (sequal). dah tengok dah? lagi satu cerita Daybreakers tu jgn lupa tgk tau.

kah kah kah tak pasal je! oklah nak masuk tido dah ni. dah kul 12 tghmalam dah pun.

Sayang.Ibu said...

hahahaaa... kak non, saya pun dah tengok. mmg kureng, btolll kalo 28 days ngan 28 weeks tu lg okeh. survival of the dead nih ntahpesal, ku rasa mcm standard zombie kampung pisang jer.. wakakakaaaaa...
pastu aritu ada beli gak cerita trapped in katrina dgn hurricane in the rose garden, dua2 hampehhhh... ngeeeee

Sayang.Ibu said...

BTW... hari ni jugak saya nak jumpa tokey DVD haram tu carik citer daybreakers ngan descent 1.. kak non wehhhh minggu nih jer mak dah abih RM50 tawww borong DVD.. kahkahkahhhh... laki mak blk sok kompem muntah nak layan movies yg bini dia dah borong...