Thursday, December 10, 2009

Tidur Lena...

Semalam saya telah melaksanakan impian haloba saya. Yer... saya telah mendapatkan kasut idaman qalbu yang saya soksek soksek sekian lama. Nak beli sepasang kasut pun kecoh kan.. tapi sebab kasut ini membuat saya gerammmmmm gilorsss. Sebenarnya saya masih lagi gerammmmm pada kasut ini. Nasib baiklah I really heart you, kalo tak for sure I curse you wahai kasut!!! Kenapa???

Kan saya kata, saya pakai kasut size 6 kannn?? Yer... itulah saiz yang paling ideal untuk kaki saya yang cumil ini. Tak pernahnya saya pakai kasut kurang dari saiz 6, kalau terlebih pernah jugak bergantung pada jenis kasut yang saya beli. Tapi terkurang dari saiz itu, sumpah memang tak pernah lagik. Jadi semalam, sesudah membuat urusan di pejabat pos, maka saya dengan kembang kempis poket idung, melangkah masuk ke kedai Scholl untuk yang entah ke berapa kalinya sekali lagi, menapak penuh yakin ke arah kasut idaman, mencapai kasut warna cream itu lalu mengunjukkan kepada SA yang bertugas.
"Saiz 6 ada?" Soal saya.
SA itu pun mengambil kasut tersebut, cek dalam komputernya, dan memberikan saya jawapan kasih paling terindah abad ini... "ADA" lalu mengambil kasut tersebut dari stornya.
Saya kemudiannya dengan penuh teruja, mencuba kasut-cream-idaman-saiz-6 itu. Cuba, dan cuba jalan sikit... E'ehhhhh.... Kok longgar????? Apakahhhhhhhh???????? Ya... Longgar tuan-tuan dan puan-puan!!!!! Kaki saya sepatutnya ketika jam 4.15 pm itu sudah mengembang, tetapi mengapa kasut bersaiz 6 yang saya sarungkan ke kaki itu terasa longgar dan bila saya berjalan, kaki saya terbabas dari kasut????? Tak apa, ai mintak saiz 5 pulak, tengok macammana. Kasut saiz 5 bertukar tangan, saya cuba. Tersarung elok di kaki, cuba jalan.. yer... ok dengan saya, walaupun betul-betul muat ajer.. tapi kasut kan akan mengembang bila lama-lama pakai. Dan SA itu pun menasihatkan saya supaya mengambil saiz 5 daripada saiz 6.

Saya pandang SA itu, saya tanya, "yang kaler hitam ada saiz 5?"
Dan jawapannya.................."ADA"............................. uwaaaaaaaaaaaaa!!!! Sungguh tertekan saya di situ. Tetapi entah mengapa, saya merajuk dengan si hitam, saya ambil juga si cream. Si hitam telah mempermain-mainkan perasaan saya sekian lama... U tak mau ai, ai pun tak mau u wahai si hitam..... emo tak pasal-pasal

The point is, kalaulah saya tau yang saiz 6 itu longgar dengan saya, tidaklah saya macam hape ke hulu ke hilir mencari kasut itu yang bersaiz 6. Saya dah cuba yang saiz 5 sebelum ini, tapi ilusi saya mengatakan KETAT, dan saya begitu yakin bahawa saiz 6 adalah paling ideal tetapi rupanya keyakinan saya tersasar jauh. Kasut ohhh kasut... ko memang menyeksa jiwaku... Siaplah ko kasut, akan ku lenjan ko sampai ko terseksa... muahahhahahaaa...*grin face*

Istimewa untuk Cik Puan Zufa, saya tempekkan gambar blur sebelah kaki saya bersama kasut idaman bersaiz 5.... :P

*tiba-tiba mood naik sekolah sudah mari...*

Ok enuff kisah si kasut idaman, sesudah membuat pembelian saya mencari tempat untuk makan pulak. Mula-mula terasa nak makan nasi ayam aje kat kedai The Chicken Rice Shop tu, tapi tiba-tiba terhenti pulak kat kedai sebelahnya, kedai makanan Thai yang baru bukak, gara-gara ternampak gambar pulut mangga kat depan kedai tu.

Maka kami anak-beranak pun singgahlah makan di situ sahaja.

Saya telah order lemon grass fried chicken, tom yam bersantan (nama hapentah) dan semestinya pulut mangga.



Wehhhhh.... sedap beb!!! Saja je nak try tomyam bersantan tu sebab selalu asik makan tomyam plain biasa kan. Memang sedappp sangat masakannya tu. Ayam tu pun sedap. Pulut mangga tu lagilahhhh.... sebenarnya rasa tak cukup sepiring, ahakssss... Perut saya pun memang lapo, dapat makanan best, huhhh... puas hati u ollssssssss...

Sape yang kat area JB, boleh lah try makan kat restoren nih. Namanya.....



Itulah sahaja kisah saya jalan-jalan carik pasal hari nih. Kasut dah dapat, perut pun dah kenyang, semestinya saya dapat tidur lena malam ini macamlah hari-hari ko tak tido lena... :D

Sekian...


9 comments:

~ As ~ said...

kalau tak sabar nak ke sekolah...sementara tu ko pakai je kat rumah sambil2 buat kerja rumah tu...hehehehe

~Umi.Sufira~ said...

Nyah...amik mood sawadiikaaapppp ke??;P

~: UmmiNor:~ said...

uit hebat tul penangan kasut ni ek? tu belum baju, intan berlian lg :sesi mengata kat diri sendiri ye: muahahah :D

Ella said...

huah3..
dasyat penangan kasut tu.
dah dpt sure hati dh senang kan.

wah, kat Jb ada pulut mangga dah?
harus ahad ni aku terjah JJ gak.

Zety Zin said...

tomyam pok tek (ejaan?)/ perahu pecah kah? memang sedap tu weh...

btw, kaler cream tu mak rasa memang cun lah.

Sayang.Ibu said...

as mau pening anak aku kalo tengok aku wat prangai gitu nyahhh...kahkahkahhh

mimi...kwangkwangkwanggg... kebetulan laks nyahhhh...:P

umminor.. hahahhaaaa... sok2 da tua,bley imbas kembali perangai buruk diri sendiri..;p

ella... p laa babe, mmg sedap!!! tp adik aku kata kat danga bay pun ada pulut mangga taww, kat kedai mknn thai,tp x pasti apa nama dia. kat situ murah sepiring RM5,yg kt aku mkn nih berbelas babe.. tp x sure laa kat sana sedap sama ke tak. weekend ni ingat aku nk p try.. hehhehehee

ZZ..ntah pelik beno nama dia, mak x leh nk recall, actually x tengok nama dia btol2 pun psl perut tgh lapo...hahahhaaaa...
btol lah zz, bile ku telek2 mmg colour cream lebey cun

m-i-o said...

eh, itu cream kah? napa mak nampak macam putih? ah gasaklah! janji cun melecun. eh, lebih cantik bila kat kaki drp tengok dia secara berasingan kan? mak klo bli ni, kena pakai neutral stockingla - maklumla kakiku tak berapa putih. kehkehkeh :P

tp kalo mak, yg hitam tu pun mak rembat gak. sebab dh sah2 hitam tu susah nk jumpe kan? *tanduk bercabang koooooo* :P

btw, mak pernah rembat 3 pasang sandal same design with different colour semata2 sebab mak suka banget cutting dia. kahkahkah! tp cheap2 one la. 3 pasang pun tak sampai harga sepasang schollmu ittew nyah :P

tomyam pok tek tu mak rasa memang itulah namanya. sedap! sebab lemak2 gitu :P

puterikiut said...

intan intan..tegelak daku baca entry ni.. (jgn ada org perasan dah kat opis nie).... wahhhh sekolah lambat lg nak bukak tu..pakai je jalan2 hehehe...

Sayang.Ibu said...

zufa, nmpk cam putih kah? x laaa.. creamy ler...
wehhh...koser aku nak beli byk2.. kalo murah xper.. baik ku beli mende lain...hakhakhakkkk

nieta.. aku dah keras bercuti sengsorang nih nyahhh...hahhahahahaa