Monday, December 21, 2009

Tentang Dia...

Yeehaaaaaaa... sekian lama tidak ditag, maka saya amatlah teruja apabila Cik MIO berbesar hati mahu mengetag saya. Apatah lagi di saat-saat saya 'solo' sementara ini, memang amat touching sungguhlah rasanya menjawab tag ini... Thanks babe, this tag really make my day.. :)
Its all About Him, nama tagnya....

Maka setelah memerah otak mengimbas kembali kenangan silam, maka inilah jawapan saya ke atas tag ini.... Layannnzzz.....


1. First time you met him - when and where?
Errmmm... Around June (tak ingat exactly the date) @ Mc Donald Pasir Gudang, selepas lebih kurang sebulan berhubung melalui telefon & emails.. :P
Actually we all nih sort of blind-date lahhhh... hahahaaaa
.
2. Love at first sight?
Not for me (and him too I guess...) hahahahaaa.........
.
3. Who is he when the first time you met him?
The most perfect man among the list to be nominated as 'calon suami'... muahahahhaaa....
.
4. How long does it takes for him to ask you out for a date?
(I would like to refer the 'date' here is the 'date for real' lah.. as a couple)
Ermmm... after 6 month acting as 'teman tapi mesra' - actually masa nih mak dah curious nih bila laaa mamat nih nak ajak mak dating seriously nih... wakakakkakaaa.... :P

5. First place dating?
Berbuka puasa @ Restoren Mee Bandung Scientex... wakakakakaaa.... Balik dari situ, kat dalam kereta si dia proposed sincerely nak serious dengan ai... yahooooooo.... :D
(seems like I still can recalled how he asked... wahahhahaaa)
.
6. How he proposed?
Masa tu ai tengah pasang mask kat muka, sambil letak timun kat mata, tiba-tiba si dia SMS..
"Jom kawen"
Ai terus excited, terus cuci mask, siap-siap pi umah dia.. bila si dia bukak pintu, ai pun tayang massage handphone ai kat si dia, "NAK SANGATTTTTTT!!!!!)
Tiba-tiba mak si dia datang cakap, "Kalau dapat menantu, berbaloi-baloi"
Wakakakkakakaaaaaaaaaa............... Iklan C*ELCOM sekejap

The real story was... Balik dari 'dating' dalam kereta jugak (I think he love to 'ask' while driving lahhh...kahkahkahhh),
Masa tu dalam bulan Syawal, dia tanya... "sudi tak you jadi isteri i.."
Mak nak melompat je rasa, sambil nak jawab "sudi, sudi, sudiiii"... tapi kontrol ayu lah kannn...
Saya tanya dia, "Eh you ajak i kawen ni sebab ayah i sound you suruh masuk meminang ke hape??"

Yer... masa dia beraya kat umah saya untuk pertama kalinya diperkenalkan kepada orang tua saya, ayah saya telah directly sound dia "Pakcik tak suka korang dating lama-lama nih, kalo suka terus masuk meminang".. wakakakakaa... hambik ko!!!!!!!!!!!

Tapi dia jawab, "Taklah... i memang tak nak berkawan lama-lama nih, i memang nak carik isteri, you fikirlah dulu, tak yah jawap dulu okey..."
Wehhh... si dia suruh saya pikir pulak.. saya dah tak sabar nak cakap YES I DO nih, tapi... seperti biasa saya kontrol ayu.. maka saya kata "okey".. ahahahhahaaa....
.
7. Special date with him?
Saat si dia melafazkan akad nikah - 19 Ogos 2005
.
8. Changes that he asked you to do?
Nothing so far, seems like I am so perfect to him ... wahhhhhhh.... :P
.
9. What is about him that you love so much?
All about HIM...
.
10. What is about him that you wish he would change?
Err... smoking habit.. but never tell him..
.
11. You lose your mind and crack your head when he?
Errmmmmmm... nothing he did make me lose my mind or crack my head so far...

.
12. You will smile through your eyes for the whole day when he....?
Sent the love-letters through emails when he is not by my side... ahahahaaa...
.
13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?
The Jupiter - The biggest planet in the Solar System... :)
"my love for you is uncountable darling.. love you..."


Phewwwwwwwww.... Tamat sudah menjawab tag, maka saya pun mahu lah memanjangkan tag ini kepada....................

Sesiapa yang rasa ketandusan idea nak update blog, jangan lupa bagitau saya yang kalian buat okehhh.. mak nak kepoci jugakkkkk... ahahahahaa

8 comments:

~ As ~ said...

mcm best!

m-i-o said...

hai nyah! mak datang check assignment ni :P

okeylah. 9/10. kahkahkah!

bab planet jupiter mak paling tak tahan :P tp bab SMS celcom tu - tetap takleh tahan gak - sweet gile la iklan fahrin & scha tu!

oh ya, mcdonald adalah premis strategik utk berdating dolu2. hahaha! kurang nervous sebab ramai orang lalu lalang :P

tp mak paling tak paham la awat cik abang you suka discuss tajuk2 penting while driving. sebab nak elak bertentangan mata ke apa? :P

Fid said...

perghhhhhhhhhhhhhhh
gilooooo
gedix gila hang noo
kkahkahkahkah
sib baik reti control ayu kalau idak...kahkahkahakah
kena reject hapa

tak la gurau ajaaaaa....

Sayang.Ibu said...

as..mmg best..buat sambil sengih sorang2.. buat laa gak..:)

zufa...ko mmg x pernah bg aku full marks.. hahhaha.. tulah beb, aku pun br perasan yg dia slalu proposed dlm kete.. nanti si dia balik, harus aku tanya apasal.. wakakakkaa

fid.. mesti kontrol ayu nyahhh.. mak harap laki mak x baca n3 ini.. wakakkakaa

Marisa said...

so shweetttt

Sayang.Ibu said...

ahaksss... mmg shweet kalo mengimbas kenangan lalu.. hehhee

nelcyndana said...

salam perkenalan sayangibu. lama nak jengah ur blog baru hari ini termakbul... betul ke bukan love at first sight...;-).

Sayang.Ibu said...

nelcyndana.. saam perkenalan... :)
ahahahaa... mmg bukan first sight rasanya..;p