Monday, December 7, 2009

Ibu Dan Anak Sama Eksaited... :D




Bila tiba masa nak menghantar anak ke sekolah, memang bukan anak ajer yang eksaited, ibu pun dua kali lima juga.

Saya akui, saya sudah mula merasai keterujaan perasaan untuk menghantar anak ke sekolah.. walaupun baru sekolah tadika.

Seawal cuti persekolahan bermula, saya sudah membuat check-list barang-barang untuk persediaan anak ke sekolah. Walaupun terpaksa membeli-belah bersendirian tanpa hubby di sisi, tetapi tetaplah tak merasa kesunyian kerana ada duit hubby anak-anak menemani... wakakkakaaa...

Check-list di bawah adalah untuk apa yang telah saya sediakan untuk Aina ke sekolah :
- uniform tadika
- beg sekolah (tak payah beli lain, tadika dah beri sekali)
- buku-buku kerja (start sekolah baru dapat)
- stationary (pensel, pembaris, pemadam, gunting gam, pengorek, colour pencil, etc..etc..)
- kasut sekolah
- stokin
- botol air
- jam (?) : as requested by Aina... :D

ermmm.. apa lagi??? tu je lah setakat ini yang dah disediakan. Yuran pendaftaran tadika pun awal-awal Hubby dah settlekan.

Tadi saya sempat ke Mydin, borong stationary untuk Aina. Semua saya bantai beli sedozen. Kat Mydin murah sikit kannn... (saya kan cheapskate kadang-kadang...) :P
Tapi murah-murah pun, mak rembat cap Stabilo jer hokehhhhh... Antara banyak-banyak brand, saya rasa Stabilo yang paling best.. ahakssss... Saya dan stationary memang tak dapat dipisahkan, yelah.. saya pun bekerja di sekolah kannnn. Sambil-sambil beli stationary Aina, saya sempat jugak borong stationary untuk diri sendiri... hahahahhaaaa... Bila naik skolah esok, bukan anak murid jer sakan nak berpensel baru, pen baru.. cikgu pun sama naik... :P
Tapi memang best lah shopping stationary kat Mydin.. semua ada... harga berpatutan, lebih murah dari kedai stationary biasa.

Ok lahhh.. layan picture permata hati saya yang melaram dengan uniform sekolah dia. Tiap-tiap hari kalo boleh nak pakai uniform ngan beg skolah dia.. aduyaiiiiiiiiiii.... :)

Aina Suraya sayang.. semoga rajin ke sekolah dan pandai belajar yer...





5 comments:

LiAnA said...

Aina masuk tadika mana tu hihi...
ku ingat nk masukkan Aqil sekolah bila umur 3 thn (2011).. nk bg dia bercampur.. sian sorang2 main kat umah..

tapi pening gak sekolah mana yg sesuai..hmmm

Sayang.Ibu said...

Aina masuk tadika Ad-din.. dia baru 4 thn nxt year, saja masukkan tadika Islamic sikit, biar dia belajar doa-doa mudah dan berkawan.. hehehe.. sok 5, 6 tahun ingat nak tukarkan tadika lain.. masih dlm survey.. :P

~Umi.Sufira~ said...

Amboi kak aina dah siap bergaya dengan uniform sekolah dan beg skali yer..auntie tgk pon eksaited sama..:)

Beb, tak kisahla ko beli kata mana...yang penting bijak berbelanja...:D

Sayang.Ibu said...

kekekkeee... eksaited memang si aina (ibunya punnn!!!!) ye btoll beb, duit mak sukati laa kan mak nak tabur kat mana... kuikuikuiiii

Queenin Murni said...

ala.. cute.. memang eksaited kan dapat baju kasut beg skolah baru...
tringat zaman kecik2 dulu..
sebelum tido try, bgn tido try.. hehehhe!