Thursday, December 17, 2009

Sehari Bersama Aina & Ainin....

It was such a long day.... :P

Semalam saya telah membawa anak-anak saya ke Tebrau City untuk menonton The Princess & The Frog. Tengok dalam internet, waktu show sepatutnya either 12.10 pm or 2.20 pm, tapi rupanya dah diubah ke 1.45 pm / 4.00 pm. Saya sampai di sana lebih kurang pukul 12pm, bajet nak tengok show kul 2.20 pm... tapi since dah tukar waktu show, saya naklah yang pukul 1.45pm, tapi dah full... huhuhuuuuu... Maka, no other choices... terpaksalah jugak amik yang pukul 4 tu. Nak kensel.. ermmm... rasa macam malas pulak, since dah ada kat situ.

So okeh... jam baru pukul 12.30.. nak tunggu ke pukul 4.. hadoiiii laaaaa........... sebab tu saya cakap 'it was such a longggggggggggggg day...' hehehheheeee....

Maka saya jalan-jalan lah masuk Jusco, memang niat nak carik swimming suit untuk Ainin, sebab cadang weekend nak bawak anak-anak pergi swimming pool @ somewhere. Okeh dah dapat very the fancy swimming suit untuk adik, maka perut pun sudah laparrrrr... nasib baik anak-anak saya dah bagi makan dulu kat rumah. So here we go... makan-makan @ SR...

Tau tak.. lately nih, saya kemaruk makan ini di SR....

Very The Yummehhh Sarawak's Laksa...


Gosh... Love it sooooooooooo muchhhh!!!! Sambil buat entri nih pun saya boleh terasa-rasa keenakan Sarawak's Laksa nih. Mula makan ini masa outing dengan Mama Ealyie suatu ketika dulu... :)
Start from that, saya dah jatuh hati sama ini dish. Errrmmmm... saya tak tau lah tekak orang lain. Sebab this dish memang sangat penuh aroma herbs (if I can say so..), bau lada hitam lah... Macam bau rempah ubat periuk orang bersalin (?) pun ada gak.. kekekkekekee.... Whatever, tapi saya sangat sukakan rasanya. Nak-nak bila dah campur dengan itu sambal... wehhhhh... meleleh air liur makkkkk.... nyamnyammmmm....
Untuk anak-anak, saya amikkan fries dan ice-cream.. :)

Melepak agak lama, menghabiskan masa di SR. Sempat possing amik gambo.. ahahhahaa...

Presenting my lil angel... Ainin Sofiya and my new tudung printed Ariani :)


Adik mengamuk bila kakak nak join the picture... ahhahaaaa...


Then, lepas makan-makan.. baru pukul 2.30.. still banyak masa lagi. Round punya round, terjebak kat dalam HOJB. Ada potongan 50% untuk semua items. Wowwww.. Selama nih, jeling-jeling aje, tak kuasa nak beli.. Tapi semalam sempat rembat satu Lord Of The ring, after less about RM 168. Ada kenan satu lagik, tapi sangat mahal.. after less pun RM500 lebey, gilorrrr... tapi memang cunnnnnn... Sangat sukak walaupun pembelian yang tak diduga memang ko selalu begitu... ahahhahahaaa.... :P
Di zaman emas segram sampai RM145, tak payah lah beli emas, beli aksesori macam nih lagi bagus... Errr.. tapi kalo orang tersayang yang belikan, mak tak kisah... kekekkekeeee....

Then, sebab Ainin dah ala-ala nak tantrum sebab penat agaknya, we oll p lepak kat dalam Baby Room menyusukan Ainin sampai dia tertido.

Nak dekat pukul 4, p letak stroller dalam kereta dan masukkan Ainin yang tak sedar-sedar dalam sling. Lepas tu masuk wayang bersama Ainin yang masih tido dan Aina.

Dalam wayang, semuanya berjalan lancarrrrr.... ahahahaaaa.. Aina yang excited, baru je start cerita dah sibuk tanya "mana princess???"

Ceritanya best dan lawak okehhhhh... tak rugilah p tengok, actually agak berbeza dengan kisah Princess & Frog yang dalam buku tu.. tapi best lah.. saya sukak. Yang belum tengok, bolehlah pergi tengok dengan anak-anak.

So conclusionnya, we all having a great time together yesterday!!! Alhamdulillah tak ada sesiapa yang tantrum... Ibu senang, anak-anak pun girang...

- The End -



5 comments:

~ As ~ said...

wahh mentang2 cuti sekolah, asyik cerita melaram ngan anak dara je...

Fid said...

setuju dgn As
kihkih
yg sebenarnya jeles gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Sayang.Ibu said...

as.. nak buat cemana..diorang lah pengubat sepiku..ahahhahaa

fid... jangannn jelessss maaaa.... that's one of the reasons y i would like 2 b a teacher..kehkehkehhhh

~Umi.Sufira~ said...

berangin jek kawan yang tengah audit ni kan dapat sms ajak tengok wayang...kahkahkah...maunya aku jadik cekgu gak...baru lah buleh join ko..ekekeke...:)

Sayang.Ibu said...

mimi..kekekkeee... sori nyah, mak x tau ko tgh odit.. ahahahhaa.. tp apapun mmg nak kasik hangennn... :P
tulah.. meh laa jadik cikgu, berbaloi-baloi...