Tuesday, December 15, 2009

Ladies Nite @ Danga Bay...

Ladies nite lah sangatttt... hehehheee.... Seronok jugak, dah sekian lama tak berpeluang melepak di malam hari. Lagilah bila dah ada anak kecik, haruslah lebih terbatas masa nak melepak malam-malam. Kalo melepak dengan cik abang, lain suasananya. Tapi melepak dengan adik-adik saya, ehhhh... mak tiba-tiba perasan macam anak dara lagik... apakahhhh???????? :P

Jumaat malam Sabtu yang lepas, disebabkan kemalasan melanda mak tak dara dan anak-anak dara untuk memasak, maka kami - saya, cik Lia, cik Zura serta anak-anak dara saya telah sama-sama bersetuju meredah pekat malam, menerjah Danga Bay. Tekak terliur nak merasa Laksa Tomyam dan Pulut Mangga yang dikatakan adik-adik saya sangat sedap. Layan gambar dulu lah...

Bangkok Tomyam... Tempat kami melepak malam itu.
Best sangat sebab open air, pastu ada group akustik nyanyi.

errrr... walaupun C*ina yang menyanyi tu, layannnn jek laaaaa... :P
Mak tetiba tangkap jiwang bila dia nyanyi lagu 'More Than Words'.. auwww...
Kat sini ada pelbagai hidangan Thai.. sedap dan murah...


Pulut Mangga... not bad lah, banyak gilors mangga dan pulutnya, harga RM6 sahaja.
Tetapi kalau nak compare dengan yang dekat Lerk Thai yang saya cerita hari tu,
haruslah yang sepiring RM14 itu lebih sedap lagik, tapi tak sebanyak yang ini.
Kalo memang kepingin pulut mangga yang murah , ini pun dah okehhh.. :)



Errr.. nampak tak cun??? Tapi yang ini memang saya akui sangat sedapppp... Licin semangkuk mak balun... :P



Sebenarnya ada satu lagi hidangan yang kami makan, kerabu mangga... tapi pesal ntah tak amik lak gambonya.. mungkin sebab perut dah lapo, snap sikit-sikit jer lepas tu nak mencekik pulakk..

Eh.. memang lately nih asik menayang makanan Thai saja, errr... secara kebetulan yer, bukan pasal dah kemaruk sangat dengan Thai nih yer Cik Mimi... kahkahkahhhhhh.... :P

Bila sudah makan, perut pun kenyang, mood nak possing pulak mari... Dengan anak daraku yang boleh tahan dah kul 10 time tu pun tahan lagik mata, melayan ibu dia berpossing. Korang layanlah gambo ibu & anak nih... Macam dah lama tak menempek muka sendiri kat blog, saya rasa muka saya semakin tembamlah kannn???... ahahahahhaaaa.....

Peace no war.... :P



Anak dara saya yang sorang lagik, on the way lagik dah ke lalaland.
Sampai di Danga Bay, letak dalam stroller pun dia tak sedor.
Walaupun ada orang nyanyi-nyanyi bising cam hape pun,
dia lagik lena diulit Intan tido... :P


Motif menempek gambo yang ini adalah...
bukti buruk lantaks kami malam itu,
tapi possing tetap nak kontrol ayu.... wakakakaka..




Cukup-cukuplah menempek gambo saya, nanti kalian muntah darah pulak tengok mak orang bergambo tak sudah-sudah... hahahahaaa... Hadoi laaa... mentang-mentang mak ayah ko takde, laki ko takde, kemain lagik ko yer cik kak??? :D

Untuk yang berada di sekitar JB, bolehlah kalo nak lepak-lepak kat Bangkok Tomyam @ Danga Bay nih.. Bila hubby saya balik nanti, pun saya nak ajak dia lepak kat sini jugaklah sekali-sekala. Hai.. macam-macam rancangan nak buat bila hubby balik... Harus penat laki mak melayan mak sok.... layankan je laaa yanggg.. sapa suruh tinggal ai lama-lama :P


6 comments:

Zety Zin said...

terliur nak makan pulut mangga tu. nyum nyum.

~ As ~ said...

aku terliur tgk anak dara ko posing lagi hebat dari ko nyah....ahahaha..sungguh hebat..

Sayang.Ibu said...

ZZ.. kat kl kan byk pulut mangga.. apa lagik, silalah terjah.. ahahhaaa

as..aku terpaksa redha jek laa.. bg can pada yg muda...ekekekeee...

~Umi.Sufira~ said...

Sawadikaaaap lagi nyah?ahahaha..... betullah pandai betul anak dara ko bergaya:)

Nanak said...

nak pulut mangga...

Sayang.Ibu said...

mimi.. si aina kalo tiba mood dia nk bergambo, mmg mcm2 gaya dia.. hehehee
dolu2 masa muda2 aku pun mcm dia.. like mother like dotter.. :P

nanak.. kat sana ada x pulut mangga?