Wednesday, December 16, 2009

Masa Yang Berlalu...

Sebab tak ada kerja, duk tengok-tengok gambo yang berlambak dalam lappy nih.

Terpegun, terpaku... kerana tak menyedari masa yang telah berlalu begitu cepat sekali.

Kenapa saya cakap macam tu??? Tengok nih...........

Aina Suraya versi baby...



Aina Suraya versi tak berapa baby... :)



Aina Suraya kini...



Dah makin besar anak sulung saya ini. Tiga tahun yang berlalu, bagaikan tak terasa.

What I miss the most???? Tengok gambar-gambar Aina semasa baby, saya rindu sangat saat-saat menyusukan dia. Rindu sangat nak peluk dia lama-lama macam saat itu. But.. I have nothing to regret... setahun lapan bulan menyusukan Aina akan jadi momen terindah untuk dikenang.

Kenapa saya beremosi berkisah tentang Aina hari ini??? Saya kasihankan Aina. I've lied to her...
Kan hari tu masa saya pergi beli DVD, Aina mintak belikan cerita The Princess & The Frog. Tapi gambar tak cantik lagi, maka saya tak mau beli. Tapi Aina sudah mau meraung dekat situ bila saya kata tak ada. Maka saya telah tipu-tipu, belikan cerita ala-ala ada princess, cerita Beauty & The Beast, saya kata itu cerita The Princess & The Frog. Dan Aina percaya.. Balik rumah, dia asik kata Beauty itulah Princess dan The Beast itulah Frog. Bila saya kata itu Beast, dia kata taklahhhh... itu frog lah ibu, kan ni cerita Princess & Frog.

Saya rasa bersalah sebab bohong dia. Tadi saya cakap kat Aina, nanti ibu bawak Aina pergi tengok cerita The Princess & The Frog kat wayang yer...
Tau apa dia cakap??? Dengan muka innocent nya dia jawab,
Tak payahlah ibu, kan kita dah beli cerita tu.. buat apa nak pergi wayang lagi
Alahaiiiii... kesian anak saya, dia percaya sungguh saya dah beli cerita tu. Hmmmm... Saya rasa saya nak bawak dia pergi tengok wayang hari ini. Ada show pukul 12.10 dan 2.20 pm @ TGV Tebrau City, salah satunyalah. Yer.. saya, Aina dan Ainin sahaja. Kami bertiga. Saya harap adik akan jadi good girl. Kalau tidak, half-way sajalah kami menonton nanti..
Akan saya update macammana nanti.

Moral of the story : Never lied to your child... :(


4 comments:

Mummy Harith Hannah said...

Alahaii, menyayat hati nyaa beb... Mesti tak sabar2 nak bawak dia tgk cerita sebenar kat pawagam, kan?

Kids mmg innocent...

mirah said...

Comel dah aina, rambut panjang. Sweet sungguh..

CY4.0 said...

i second that.

lailasani said...

alahaii.. sian aina..
moga berjaya tgk wayang sampai habis...