Thursday, December 3, 2009

Apabila Berjalan Bersama Anak-Anak Dara...

Anak dara yang mana? Anak dara saya yang dua orang itulah... :D

Hari Ahad, Isnin dan Selasa yang lepas saya telah melakukan aktiviti berjalan-tak-hengat bersama anak-anak saya. Bermula dari hari Ahad, menunaikan janji main Playland pada Aina, bersambung pula dengan misi mencari kasut idaman pada hari Isnin dan Selasa. Dah jadi macam hari-bersama-Jusco pulak sebab tiga-tiga hari pi Jusco sekitar Johor Bahru. JJ Tebrau City-JJ Permas Jaya-JJ Bukit Indah-JJ Tebrau City balik (sebab membooking kasut)

Tapikan, sungguh saya berjalan dengan derang yang baru berusia tiga tahun dan setahun lebih tu, tapi best laaa. Alhamdulillah anak-anak saya behave. Orang pandang saya macam gigih bangat bawak anak-anak kecik bershopping... hahahhaaaa... Tapi sungguh laa Aina dan Ainin seronok berjalan-jalan macam tu. Saya pun tak sangka yang derang tak meragam, tu yang sampai tiga hari berjalan je keje tu... :P

Saya membayangkan kalaulah anak-anak dara saya dah besar lagik, mesti lebih best bershopping dengan derang... Haiiii... cepatlah beso anak-anak, bley jadik teman ibu sokmo... :P
Untung ada anak dara nih... hahahhahahaaaa....

Dan Si Aina lagik best (best kerr???), sekarang tiap-tiap pagi bila saya mandikan dia, dia ada soalan WAJIB tanya.. "Lepas ni kita nak p Jusco ke ibu???"
Wakakakkakaaa....... Hambik ko, dia macam dah setting p ke Jusco tu sebagai acara rutin laaa pulakkkk... :P

Apapun yang saya nak simpulkan kat sini, bestlah jalan ngan anak-anak dara saya... muahahahhaaaaa.................


7 comments:

Nieza Ishak said...

kannnnnn ..

nieza pun tak sabar nak tunggu anak2 dara cepat besor, boleh menyopping sakan ..hahahah

mmg rasa beruntung dpt 2 anak dares kan ..kahkahkah ..
ker ayat cover diri lagik sbb tak dpt sepasang ..hahahah

Sayang.Ibu said...

wakakakakaaa.... ayat kaver yang x bley blahhhhh.. tp siyes nieza.. kalo kita training baekkk anak2 dara kita nih, sok2 masak, ngemas, sidai baju, lipat baju sume dah ada pelapis dahhhh... :P

~Umi.Sufira~ said...

Intan, bulehlah panggil ko 'minah jusco'..ekekeke..jangan mare beb! Eh jangan taktau syaura dah buleh harap jadik penasihat cantik ke tak cantik ko tau kalu aku menyopping...dah ada feel sikitla time shopping...mengemas rumah pun dah tau...sikit hari lagi dah buleh harapla pelapis aku tuh...ngee...:P

Mama Adib said...

Aaah korang citer bab anak dara

aku dengan 2 hero pun syiok jalan tau.

sejak ada adib, nak g makan kat restoran pun dah tak segan

bilo org tanya how many person??
dengan wangga mak cakap two

sekarang ni lagi aaa 3 ;-)

Sayang.Ibu said...

mimi... ko jgn x tau, kat skolah kawan2 haku panggil aku 'duta jusco' bley??? kalo apa sale ke hape ke derang tanya aku.. kahkahkahhhh.. mcm laa aku ada share ngan jusco tu.. :P

tu laaa, kalo anak dara da beso si syaura tu lagik laa best nyahhh. Alangkan mcm aina tu pun aku dah rasa best... :)

Sayang.Ibu said...

MA... kekekekee... aku x de experience ngan anak bujang nyahhh, jadik x leh ler nak compare. bg testimoni pasal anak dara jek laa, sape2 yg ada anak sepasang tu mesti bley compare mane yg best ajak shopping... hahahahhaa

Anonymous said...

Gooey Ducks grow to about two pounds in four or five years.
[url=http://www.gooey-duck.com/]geoduck[/url]