Monday, June 28, 2010

Stok Raya...

Hari Jumaat lepas adalah hari saya membocorkan poket mencari bahan-bahan untuk stok raya. Mengenangkan dah nak bulan 7, tapi saya baru hantar tiga pasang kain untuk baju Raya, hati adalah sangat saspen. Tahun-tahun lepas bulan 6, baju-baju raya saya sudah bergantung dalam gobok. Tapi nih, dah nak bulan tujuh kain pun lom abih borong, camno???

Owhhh... kepada yang baru mengenali saya, sila jangan kompius, saya memang macam nih tetiap tahun. Mesti nak buat baju berpasang-pasang menjelang raya. Baju raya merangkap baju keje laa kekdahnya, tu pasal kalo orang lain 2, 3 pasang pun dah cukup, saya kalo dapat 7 pasang baru puas hati... Lagipun, walopun saya memang pakai baju kurung hari-hari pergi sekolah, takdenye lah saya tempah baju tetiap bulan... koser laa mak... time raya baru laaa sakan tempah baju... :P

Walopun Jakel sakan promote SALE sampai 80%, ntah kenapa sekarang nih bila saya masuk ke Jakel saya rasa macam tak kenan je dengan kain-kainnya. Lagipun orang tersangatlah ramai, sampai rasa macam nak memilih pun tak selesa. Jadi saya ke Gulati's @ Plaza Angsana. Kat sana pun ada SALE jugak walopun tak ler sehebat kat Jakel. Masuk Gulati's memang berpinar-pinar mata saya menatap wajah-wajah hero hindustan di samping alunan lagu-lagu hindi yang membuatkan saya tiba-tiba terasa bagai Aishwarya Rai... nehi..nehi..nehi... himpunan kain-kain yang bisa membocorkan poket. Apatah lagi bila SA berhidung mancung itu asik cakap "best price, best price" kat saya... :))

Maka memang semua kain lah saya borong kat situ. Tambah 4 pasang kain lagi untuk stok raya saya. Campur 3 yang hari tu, cukuplah 7 untuk saya...baru puas hati mak. Harga terbaekkkk saya dapat untuk kain-kain viscous dan washable silk. Memang puas hati, sebab murah saya belikan sekali untuk mak-mak hajah saya yang tersayang juga adik bongsu saya.

Ini untuk stok saya... Yang paling kiri untuk tema ini tahun,
sekali ngan anak-anak dara mak yang voks..
:))


Tema ini tahun, pasal hubby kata dia nak pakai baju melayu nikah kami...
maka saya pun cariklah yang kaler kuning-krim jugak.
Nak pakai baju nikah saya, takut terasa nak naik pelamin lagik sekali pulak...
:))


Yang nih stok untuk mak-mak hajah dan adik saya...


Lepas ke Gulati's rasa gatal lagik nak pi Ariani pulak. Nak carik tudung matching lah kekdahnya sebab ada dua pasang kain yang macam takde tudung... alasannnnn... :P


Okey... matching tak korang?? :)


Ariani ada keluar koleksi tudung baru, Ekslusif.. yang modelnya Wardina tu.. kan Ely, kan?? Saya belilah jugak selai untuk tak mengecikkan hati tokey Ariani... *tak pasal-pasal*

Ini.. apa yang eksklusip nye?? Tudung nih ada tone colour,
pastu kat bawah dia ada printed ariani gittew.... eksklusip laa konon...
:P


Tapi kan, beli punya beli, saya baru prasan saya dah ada tudung yang kaler hijau lembut tu. Cuma, warnanya lebih gelap sikiiiiiiiiiiiiiiittttttt jer, tapi still matching ngan kain yang saya beli.. huhuhuuuuuu... Jadi saya rasa saya nak jual laaaaa tudung tu. Ada sape nak beli?? Baru beb.. RM30, postage free. Sape nak tinggal komen dan email yer yang???

Wehhh.. sibuk beno haku membeli kain untuk raya, pose dah abih ganti ker???? Errr... ada dua hari lagik, minggu depan leh pulun Isnin-Khamis... :)

U ollsss dah abih ganti pose dannn.. errr... kepoci nak tanya gak, dah beli baju raya kerr?? Ahakkkssss.... Selamat hari Senin yer.... :)


** Tudung Ariani hijau telah berjaya dirembat oleh MIO dengan pantasnya... thank u laling, esok sampai laaaa tudung tu insyaAllah... :)

12 comments:

sisdee said...

babe..mak pun dah dptkan tudung ariani the latest ada print ariani tu hahahahha...suke..!!!!!!!!!!!!!!
dpt less lagi dan sgt berbaloi2..hahahahaha...

Ealyie said...

..& platinum nie labuh sikit dari yang lain2 b4 this kan beb..? ;) Sesuweyyyy...;)

m-i-o said...

APA? 30 hengget jek nak tolak? biar betul babe! meh tolak kat mak. muahahah!

*dari seseorang yg baru shj mengabihkan bogheh di jakel & ariani semalam*

CikChelsea said...

baru start ganti hari nih ngahahahahh. straight 4 hari sampai khamis, insyaAllah. minggu dpn boleh raya..keh keh keh.

baju raya adalah blm beli. thn nih mcm nak beli yg siap disamping yg ditempah. wah kena beli nih nati makcik-gila-kentang-yg-jahit-baju-7-pasang-dlm-ms-2-hari tu dh takmo amik tempahan =p

Sayang.Ibu said...

sisdee, dpt bp % lg less? mak dpt 10% lg.. a'aaa mak pun sukak, sbb tone warna dia cunnnn... :P

ely, yer, labuh sket dari biasa... bagus, bagus.. ahakssss

zufa, ko btol nak ke? mak sms ko satgi yer... ;)

CC.. akk pun memula nk carik yg siap je, tp semuanya x berkenan kat mata rabun ahkak nih.. ahahahhaaaa....

m-i-o said...

hisy, aku kalo saiz M ni memang dh jadi hakmilik kekal dah ni! haishhhhh....kiciwa!!!!

eh tp selalu nampak ko pakai tu memang semua saiz S ke? apasal ko pakai nampak labuh nyah? kompius ai! ingatkan kita sama saiz.

ke leher mak yg terlebih panjang tu yg buatkan mak kena pakai saiz M? hahaha

Sayang.Ibu said...

beb, aku rs kan, size s ngan m, labuhnya sama je... beza tang muka jer beso keciknya.. maybe cara ko pakai kot. aku, kalo brooch kat belakang, aku tarik x byk, aku labuhkan ke dpn, so x ler nmpk singkat... :P

Min Aina Ila Aina said...

Baju raya belum ade, baju konvo pun belum ade. Tudung arani tak pakai, tak cocok dgn saya.

kesian je bunyinya kan? ape nk buat, suami suka shopping last week Ramadhan....

knv said...

huh sakannnnn! :P

~Umi.Sufira~ said...

Cekgu, saya pon belum shopping raya lagi...sian saya....nampaknya sama macam tahun2 lepas saya beli yang dah siap ajer kat Kota...hihi....

wah, sopan santun tak saya?:P

Sayang.Ibu said...

kak non... memang sakannn... muahahhaaa

mimi.. kalo nk carik bj siap kt kota mmg berlambak, tp haku nih x tau ler ntah bile nk ke sana... eh... alamak, maaf, saya lupa nak bersopan-santun... kahkahkahhhh

berlian marliana said...

yg mne satu sy pnyer???wah...i like....hehe...suwo mk g tmphkn ekh,wat kurung pahang...