Saturday, June 19, 2010

Shopping @ Phuket

Tak abes-abes lagi entri Phuket?? Hehehheee.. Ok, this will be the last entri tentang Phuket sebelum saya buat roughly cost ke sana macam yang diminta oleh Nieza dan Kak Sally.

Hari terakhir kami di Phuket, lebih kepada jalan-jalan carik sourvenir. Salah satu shopping complex terbesar kat Phuket atau lebih spesifik di Patong ialah Jungceylon. Memang besarrrrr sangat Jungceylon ni. Ada Carrefour dan Robinson kat sini. Tapi saya tak round pun semua kedai. Lagipun tujuannya bukan nak bershopping sangat pun, just nak carik sourvenir untuk dibawa balik. Kat dalam Jungceylon ni memang ada banyak stall yang jual sourvenir. Ada yang murah dan ada yang mahal. Kat ground level, ada satu bazaar yang memang khusus untuk jual sourvenir. Ada banyak jual kain baju, t-shirt dan macam-macam lagi yang murah jugak laaa harganya. Siap boleh tawar-menawar, ok laa tu kannn. Ada satu dress tu, cotton long dress kaler putih yang saya beli kat sana, saya dapat dengan harga 500 baht (RM 50), sekali tu kan, masa kat KL aritu saya jalan-jalan kat The Curve, dress tu exactly the same harganya RM 150... Bukan ada brand pun... Tapi saya pun tak tau nak pakai ke mana dress tu gamaknya, berangan pakai kat umah je laaa... kahkahkahhhh....... :))

Tapi saya peratikan penjual kat situ ramai orang Nepal, tapi Nepal yang cun-cun hokehhh... hehehheee... Wokeh, tengok gambo aje lah yer...


Cantik pemandangan kat Jungceylon nih..
siap ada kapal layar lagik..




Kat belakang Ainin tu salah satu stall jual sourvenir,
murah.. semua barang 100 Baht (RM 10)
Key chain jatuh harga sebijik RM 1.. ok lah kannn... *wink*



Selain dari naik gajah, saya mengidam naik tuk tuk nih kat Thailand..
Balik dari Jungceylon, kami naik tuk tuk ke hotel...
:)


Balik hotel, check out nak dekat pukul 4pm. Nak ke airport pukul 7 pm. Jadi kami round-round carik makan dulu. Mimi & family masih nak berendam kat Patong Beach.. tapi kami tak follow pasal penat gilor round-round carik sourvenir.

Dapat sms flight delay dari 8.30 pm ke 10.30 pm. Tapi lebih kurang pukul 8 kami dah sampai kat airport. Lama jugak laa nak tunggu. Rasa dah lepak dahhh.. tapi anak-anak masih aktif berlari sana-sini.

Anak-anak guwe... :P


Ainin, Aina & Syaura...


Sebab lama sangat nak tunggu flight, saya dan hubby sempat buat foot massage kat Spa dalam airport. Jadik laa setengah jam urut kaki... heheheheee...............


Semua dah penat dah time nih... rasa nak tido jer... huhuhuuuuuu


Maka lebih kurang pukul 10 lebih, flight sampai.. Dan berakhirlah kisah cuti-cuti Phuket 2010 kami ini. Okey nanti mak buat entri pasal cost pulak yer... boleh laa sediakan tabung ayam korang masing-masing... heheheheee



6 comments:

LiAnA said...

fuhhh bestnya phuket... pantai dia yg tak boleh tahan tu.. cantik gilosss...

~Umi.Sufira~ said...

hahaha...gambar last tuh tak tahan..ntah bila abang sam amik gambar tu pon aku tak prasan..ngan slipa jepun hahaha...naik flight dapat tido sejam pon giler best rasa..:)

TopsyTurvyMum said...

puas hati tgk gambo2 hangg, Nyahh!!
Paling penting..tak nampak hang pakai t-shirt kuning muahahaha!

uishh..mamat2 nepal mmg hensem wooo...mak terguda ngan askar gurkha yg jadi jaga kat spore..wakaka!

sisdee said...

wahhhhh..lama tak jengok sini..meroyan tul sejak pc rosak nie :(

syoknya jalan2...best!!! suke!!!

nk mejelajah jap ur blog hahahahah

Sayang.Ibu said...

Liana.. mmg best Phuket & pantainya.. :)

mimi, tu laa aku pun x prasan, siap menguap tu.. hahahaaa

TTM... x bley pakai tshirt kuning, kang aku kena tembak.. hahahhaaa... eh btol laa beb, mamat & minah nepal mmg ensem/cun.. :P

sisdee, ptt ler da lama x nmpk jejak u.. ;)

Sally said...

gambar2 hang saja jer nak buat akak meroyan nak pi sana nyah!!!ekekke:p