Thursday, June 17, 2010

The Departure & Deevana Patong Resort

Hai u ollsss... baru sempat duk depan laptop nih. Tu pun baju-bajuan tak unpack lagi.. tak menyabo nak update entri baru.. kesian kat u olls tertunggu-tunggu prasan gilor haku... hahahahaa... :))

Okey, mulakan dengan 12 Jun 2010... Kami tiba di LCCT, KLIA btol-btol masa check-in, tu pun macam terlewat sikit. Moral of the story, lain kali sila gerak awal sikit dari rumah. Lain kali kalo naik flight terus Senai-KL lagi bagus... tak ler rushing. Takpe belajar melalui pengalaman kannn... *wink*

So check in lebih kurang pukul 6.30, departure @ 8.35 p.m.

We @ LCCT


Me, Mimi & anak-anak...


Alhamdulillah, bawak Ainin dalam flight takde sebarang masalah. Saya cuak jugak takut dia meragam kat dalam flight, tapi nasib baik Ainin ok. Sampai di Phuket International Airport lebih kurang pukul 10 malam waktu Phuket.


Sampai kat Phuket, memang banyak taxi yang duk offer untuk ke Patong Beach, sebab kami dah booking DeevanaPatongSpa&Resorts. Kami sewa satu MPV, muat dua keluarga.. harga lebih kurang sewa satu kereta sorang je. Harga sewa 1100 THB (RM 110) untuk perjalanan yang memakan masa lebih kurang 40 minit. Tapi kan, diorang nih bijak tau.. driver dia terus bawak kitorang pi opis diorang. Sampai situ ada awex Phuket nasib baik yang gomok datang kat kitorang, offer untuk sewa kereta keesokan harinya. Diorang ada offer beberapa tempat untuk dilawati bermula pagi hingga ke petang. Harganya saya lupa pulak, kami ambil offer tu. Ta pi kesimpulannya lebih baik jangan amik offer dari airport tu sebab harga sewa kereta dekat Patong sana lebih murah.

Okey, sampai kat Deevana Patong Spa & Resorts, wowww.. kami sangat kagum sebab memang cantik sangat-sangat. Tengok gambo dulu...







Kami ambil bilik Spa Wings. Memang puas hati sangat. Dengan kadar sewa 1800 THB (RM 180) semalam, bilik yang amat luas dan cantik. Memang selesa sangat-sangat. Rasanya lebih murah dari kadar sewa hotel kat Malaysia.

Our room...
Katil King Size, takyah amik extra tilam



Pemandangan di depan bilik...
Bilik Spa Wings menghadap swimming pool


Dan....

Yang lebih best ada jacuzzi kat depan bilik... best btollll...


Deevana Spa & Resorts nih memang saya recommend sangat, sebab selain dari makanan.. yang lain-lain memang puas hati. Bilik yang best, rasa macam tak nak kuor bilik pulak.. muahahhahaaaa..... Ada jacuzzi depan bilik, boleh berendam bila-bila masa.

So kalo u olls ada teringin mau ke Phuket, this will be the best place to stay. Ok cukup sini dulu, nanti saya sambung lagi yer... :)


8 comments:

ibuayu said...

nmapk cantik ye..

Sayang.Ibu said...

ibu ayu.. mmg cantik sgt

m-i-o said...

A-P-A nyah?!! jakuzi depan bilik?

maka jadikah program berbikini dan bergugel ittew? auwwww!

*tetiba nk buat jakuzi dlm master bedroom <--- kahkahkah!

Sayang.Ibu said...

mio.. topless lagik... tapi dlm bilik laa.. wakakakakaa... giler ko nak berbikini, mampos laki aku sekel... :P
wehh mmg best laa, aku rasa nak transfer je bilik yg aku duk tu kat umah aku...

sayangsayangibu said...

seronok aa...
jenjalan...
cecuti ni ye... ;p

knv said...

akak pernah dinner sekali kat sini. tak sangka cantik gitu bilik2 dia. dulu akak tinggal novotel kat atas bukit tu.

mesti hang bawak balik souvenier kan? kan? kan?

Fid said...

wahh wahhhh

Sayang.Ibu said...

SSI... bukan slalu dpt berjalan.. hehehee

Kak non.. oo akk duk kt novotel.. mmg cantik laa kak bilik kat situ.. murah lak tuuu. Sourvenir ada, berkonsepkan GAJAH.. mau kah??? hahahahaaa

Fid... wahhh wahhhh wahhhhhh wahhhhh... muahahhaa