Wednesday, June 2, 2010

Menyusuri Sungai Themes...

Menyusuri Sungai Themes??? Entah bila laaa tu... muahahahaaaa.... Belum dapat nak menyusuri Sungai Themes, tuan punya blog boleh feeling-feeling sambil menyusuri Sungai Melaka ajer.. :P

Last week kami sekeluarga kan pergi ke Melaka menghabiskan cuti panjang hujung minggu. Malam Sabtu tu, Pak Su saya bawak kami naik Malacca River Cruise lepas makan-makan. Masa sampai kat River Cruise tu dah pukul 11 malam.. anak-anak pun dah ngantuk. Si Ainin memang dah tido.. tapi sebab mak-pak semua tetap nak naik, maka go on ajer lahhhh... :)

Layan gambo-gambo dulu.. malas nak tempek banyak-banyak, korang layan aje lah beberapa keping gambo yang ada nih...

Cantik suasana malam sepanjang sungai ni...


Ainin dah terbangun masa nih...
Abaikan muka tuan punye blog yang berminyak tu...
:))



Sepanjang sungai memang dihias indah....


'Princess' yang kepenatan dan menahan ngantuk... :P


Satu lagi pemandangan indah....


Korang pernah naik River Cruise nih? Best jugak lah, nak-nak kalo naik waktu malam. Sebab bila malam ada banyak lampu, jadi nampak cantik sangat. Kagum saya dengan kerajaan negeri Melaka yang dah berjaya memulih dan menghidupkan semula Sungai Melaka ni. Dah jadi satu lagi tempat yang menarik untuk dilawati. Kawasan perkampungan sepanjang Sungai Melaka tu pun dah di'upgrade'. Untung penduduk kampung tu kannn... Memang cantik sangat lahhh pemandangan sepanjang Sungai Melaka tu. Tapi kan, sebab naik bot susah incik suami nak amik gambo yang cun.

Melaka ni bagi saya memang sangat menarik untuk dilawati. Sebab tu lah, walopun dah berulang kali kami ke Melaka, tetap tak jemu. Negerinya cantik dan bersih. Kalo memang kami nak bercuti tapi kesuntukan masa atau malas nak pergi jauh-jauh sangat, memang ke Melaka lah tempat yang dituju.

Okeh, nanti saya update pulak tentang Wonderland yang saya pergi hari tu okeyyyy.... :)






4 comments:

cikidong said...

memang best g melaka ni... tahun ni je dah lebih 3 kali g sana.. cuma lom sempat jalan2 sgt sebab pegi sana kerana ikut Mama Cikidong kerja... insyaAllah bakal menyusul ke Melaka lagi! jangan lupe g jusco cikduuu... nt ujung tahun leh la Mama Cikidong dapat bnyk bonus kih kih kih kih

Nieza Ishak said...

tahun lepas 4-5kali aku OS kat melaka nyahhhh .. dok pening dah kalo kena OS melaka lagik ..hihihi

tp memang cantik skrg MELAKA .. serius lain kan ...naik bot tue mmg wajib kami naik kalo singgah sana. Naik pun mesti dah kul 11 @ 12 tengahmalam ... meriahhhhhhh jerk.

ina said...

nyah....minggu depan mak nak g sana...tunggu kepulangan en asben dari ostrolia dulu.....

Sayang.Ibu said...

amboi cikidong... cuba tnya mama cikidong... takleh bg diskaun byk sket ke kat ai?? wakakkakaaa

mak ooii nieza... asal OS je kat melaka? wakkakaaa... harusla pening nyahh... tp melaka mmg dah lain sgt dari dulu... btol tu

ina... wahh ye ke?? alang2 dah ke melaka tu, ko turun laa jb skali, leh jumpe aku nyahhhhh