Wednesday, June 9, 2010

Another Try...

Muntah laa u olls tengok n3 eksperimentasi saya. Okey nih hari nih punye hasil.


Pizza topping ikut suka... :))
Sebelum masuk oven.


Untuk topping saya guna instant chunky tomato puree with basil campur ngan tomato sos. Tabur bawang besar cincang, origano, frankfurter, mushroom dan mozarella cheese banyak-banyak. Lepas tu zassss dalam oven.

Bestnya sebab Aina tolong tabur topping tu. Pastu dia excited duk tunggu depan oven, nak tunggu pizza yang dia 'buat' tu masak... :P


Panas-panas dari oven...


Menggelembung sikit kalo u olls prasan, agaknya sebab saya tepek doh tu tak sekata. Blasah guna baking pan je. Pasni nak kena beli pizza pan lah.

Suku pizza telah selamat masuk dalam perut kami anak-beranak. Suka saya tengok Aina dan Ainin makan banyak. Ainin pulak tu lately nih ntah pesal taknak makan nasik sangat. Bila buat pizza, roti, banyak dia makan... kire okeh laa tu kannn.

Ok.. tu projek hari nih. Ingat nak buat ayam panggang Bangkok macam kat blog TTM, tapi pizza banyak giler tu kang sape nak melantak pulak??? Esok je laaa... muahahhahaa..

Selamat menjamu mata u ollsssssssss... :)




9 comments:

Zety Zin said...

argh!!! tidak! tidak!

haruslah simpan duit tetiap bulan lepas ni gara-gara nak rembat BM jugak. hahahaha.

Fid said...

BENCI!!!!!
bara

Sayang.Ibu said...

zz.. sila menabung, rasa x rugi beli wehhh.. hahahahaaa

cik fid sayang... u jangan benci ai laa.. ai x rela.. muahahhaaaa

TopsyTurvyMum said...

kencang nyah bereksperimentasi ngan gadget baru!
pizza meriah camni mmg naik selera makk..

mentang2 nak gi Phuket..dan dan nak buat ayam panggang bangkok ekekeke..
buat nyah..tak nyesal..paling best bila cicah sos tu..fullamakkk!!

Sayang.Ibu said...

TTM, tu pun aku lupe ada tuna mayonis kat dlm fridge, kalo x aku dah humban skali atas piza tu... dah nama buat sendirik, bhn2 wajib meriah nyahhh... hahahaaa...
esok mmg aku gerenti nk buat ayam tu. td dah beli ayam. terliur seh tengok gambo ayam kat blog ko.. :P

m-i-o said...

huiii deras sungguh BM itu beroperasi, nyah! hahaha.

mak sukak tengok cik fid bara. hahaha!

selama ni mak ingat pengaruh rakan sebaya je yg wujud. rupa2nya pengaruh rakan blogger pun ada? hahaha!

adoi. tak tau apasal, tp mak takleh stop gelak la baca komen2 kat sini. hahaha!

tunggu mak join the club, nyah! hahaha! eh, byk sgt nak join ni - FS, maybank gold, cloth diaper - haihhh apasal kilang kicap ni takde main kutu? *tetiba*

Sally said...

huh laju berdesup..buat pizza.akak ada BM..tapi nak jual dah..sebab..jarang guna..instant doh lagi murah beli kat kedai diBangi..ekeke RM1.20 for regular..haha

knv said...

hahaha.. intan, cepat buat donut gebus pulak. harus laki hang sayangggggggggg sokmoooooo :P

Sayang.Ibu said...

zufa... pengaruh yg mendatangkan kebaikan xpe... hahahahaaa....
weh, ko tubuhkanlah kelab kutu kt kilang kicap ko tu nyahhh

kak sally, ada pulak jual dah siap... hehehee...

kak non, mmg dlm list semua tu kak non wehhh... muahahahaa