Thursday, June 3, 2010

Pesta Buih....*edited*

Tajuk memang saja nak bagi gempak... kekekekeee.... Bukan pesta buih, tapi pesta air sebenarnya. Nak tunjuk gambo-gambo holiday weekend aritu kat Wonderland Theme Park & Resort. Ok.. macam biasa, let's the pictures tell the story.... Here we goes...........


Gambo entrance... ni masa nak balik sebenarnya...


Beli tiket dulu...
Harga tiket, mak tak berapa sure dalam RM20 ke 30 gitu,
pasal Pak Su mak yang blanje...
:P


Ni ombak buatan.. memang agak bergelora jugak laa.. feeling macam kat laut
Eh cik kak baju biru tu bukan ai tawww...
Tapi dia possing kemain macam laa hubby ai amik gambo dia...
:))


Pemandangan dari jauh...


Ni masa ai baru sampai, possing dalam tram...


Binatang dinasour nih possing kemain... :))


Lagi binatang yang terlepas..


Orang tak ramai sangat pun... tempat baru kannn.. :)





Acu layan blues...



Budak yang tak sabo-sabo nak terjun kolam...



Adik yang kompius lepas kena rendam... :P


Ni kan, one of CEO wonderland nih..


Another view...


Adik penat main air sampai tertido...
Atas meja pun jadik...
:))


Possing masa nak balik..


Ni kes dah penat tunggu ibu tak siap-siap salin baju...
:))


Possing lagik...


Me with my precious...


Percubaan ibu dan abah nak possing berdua-duaan tetapi gagal...
Bajet nak romantik laa konon... wakakkaaaaa


Percubaan kali kedua... okeh kire sukses laaa walopun terselit gak si tecit tu...
:))


Adik ai yang masih single... ada yang berkenan???
:))


Okeh.... overall best laa Wonderland nih. Tempat baru, persekitaran memang bersih dan cantik lagi. Harap-harap kekal macam tu. Tak ramai orang lagi, jadik tunggu turn nak naik slides pun tak lama. Grand opening 25 ke 26 bulan nih. Masa kitorang pi tu, ada satu slide belum siap lagik. Dikatakan ini slide tertinggi di Malaysia setakat nih.. kat Sunway Lagoon pun lom ada. Tiga tingkat slide tu.. memang tinggi gilors. Mak naik yang ado tu pun menjerit macam mak lampir... Bila haku sampai je kat bawah lepas turun slide, orang tengok haku semacam.... muahahahhaaaaaaaaaaaaa..... Takpe, janji enjoy... :P

Penat ai upload gambo nih... banyak gilors.. muntah laa korang tengok... :))

Okey, sekian laporan bergambar dari saya.... entri santapan rohani akan menyusul tengahari nanti, mak nak pi makan kat kantin dulu yer u olls...............:)



9 comments:

Cikidong said...

kirim salam adikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! ekekekekekekekekk

eh ni tempat baru ke cikduu???

TopsyTurvyMum said...

tgk cam bestt...kalau balik harus gi bawak budak2 ni...depa mmg suka sgt ...biasa aku gi desawaterpark ngan sunway lagoon jerr..

ewahhh koo...jadi paparazzi CEO hihihi

~ As ~ said...

tetap anak dara ko yg meletup cun melecun...

Sayang.Ibu said...

cik idong.. amboihhh, report kat mama cik idong kanggg...hahahaa...yer, tu tpt baru, bln lps baru bukak tp ujung bln ni br grand opening. pi laa... besttt

TTM.. nnt pi laa.. pastu turun jb skali... :)
aku mmg di mana2 pun jadik mamarazi nyahhh.. muahahahaaa

as.. dulu masa aku anak dara, aku pun sama mcm tu... menten cun..wakakakakaaa

isz_3707 said...

aku klau terserempak maskot2 tu mau aku yg lari lintang pukang dulu

ina said...

nyah...anak2 hang nie p waterpark pun maintain gak ngan dress..hahahha...

m-i-o said...

nyah, berani ngko main slide tu? haishhh. klo mak, sori la. ai rendam2 kaki je sambil gelakkan org2 yg menjerit mak lampir tu. hahahaha!

anyway, cantik tempat ni. eh, actually lokasi sebenar kat mana ni? melaka ke johor? kompius plak.

ina said...

m-i-o..melaka.....

Sayang.Ibu said...

zan, awat.. ko mmg takut maskot ek? muahahaaa

ina.. tu pasal ibu diorang malas nak bawak baju berhelai2..dress senang, i pc jer.. muahahahhaaa

mio... kang aku kena kutuk kawkaw ngan laki aku kangg... lgpun sian kat dia xde geng lak nak main...
ni kat melaka ni nyahhh