Friday, June 4, 2010

Bila Murid Habis Peksa...

Bila murid habis peksa, cikgu laa yang mula menggelatat sibuk. Bagai nak tertimbus di bawah timbunan kertas soalan.... :P

Lagi pulak subjek saya English ngan Science baru semalam peksa, jadi baru semalam dapat tanda kertas. Tapi semalam jugak berjaya bagi balik paper BI kat anak murid. Efisyen tak saya? muakakakaaa... Semangat wehhh nak siap tanda kertas ni semua. Bajet nak siapkan semua sebelum cuti, supaya masa cuti dapat bercuti dengan tenang... Nampaknya tinggal satu paper saja belum siap. Sempat kot nak siapkan sebelum ke Phuket... :)

Hari nih nak amik report card Aina. Patutnya esok, tapi esok saya takde.. ada perkhemahan sekolah.. Biasa ler, excited u olls.. nak amik report card anak for the first time. Walaupun abah Aina boleh je pi sendiri, mak tetap nak nyibuk gak.. so cakap kat cikgu dia nak amik arini.. ahahahaaa.... Berdebor nih nak tengok result dia dan nak dengo apa cikgu dia cakap pasal Aina. Selalu duk komen-komen anak orang, nih maunya tak debor nak dengo orang komen anak sendiri pulak... :P

Wokeh, mak nak sambung menanda kertas... busy.. busy... :))



7 comments:

TopsyTurvyMum said...

menggelatat...aku belajo word ni ngan MIL..dia kan org selatann..

selamat tanda paper cikgu..

bila gi phuket?

Have a nice holiday! :)

m-i-o said...

mak paling suka cikgu tanda kertas awal. tak sabar nk tau markah maaa :P

menggelatat - 1st time dgr perkataan ni. hahaha.

m-i-o said...
This comment has been removed by the author.
sz | m.a.s.s said...

ihiks..mesti dapat pelbagai spesis jawapan yang tak dijangka :)
selamat menanda paper teacher!

Sayang.Ibu said...

TTM...ooo.. mil ko org jhr ek? aku suka guna perkataan pelik tu nyahhh...
mak pi phuket 12jun nnt insyaAllah... blk cni 15jun... :)

mio.. aku pun sama beb.. skang nih aku mmg suka tanda kertas cpt sbb x sabo nak tengok result anak murid... kemajuan @ kemunduran anak murid tu berkait dengan kemajuan @ kemunduran aku gak kekdahnya.. :)

sz.. kalo kelas pandai, jwpn acceptable, kalo kelas bwh.. jwpn unsangkerable.. muahahahaaa

ummiyana said...

hehe samala kita bz mark kertas..
klau kelas bawah tu sat je siap tanda kan..sbb byk yg xjwb pon..huhu

intan jual shaklee lg x utk bf?nak beli bleh x?

cikidong said...

meh mak tolong skittt.... nanti bagi upah heh! kahhHH!!!