Wednesday, March 24, 2010

Short & Sexy...

Short & Sexy??? Semestinya bukan skirt atau pants saya... hahhahahaaaa
*
Bilakah kali terakhir anda menggunting rambut atau merias rambut anda??? Kalau saya, seingat saya saya sudah 1 tahun 8 bulan tidak menggunting rambut. Ya... sejak Ainin lahir, saya belum lagi menggunting rambut. Masa sebelum melahirkan, mak saya tak bagi gunting sebab nanti masa pantang kalo rambut pendek tak boleh nak ikat-toncet-tinggi tipikal orang berpantang.
*
Untuk wanita bertudung yang ayu dan sopan seperti saya ini, gaya potongan rambut adalah tidak menjadi keutamaan. Bagi sayalah, mungkin tidak bagi anda.. mungkin bagi orang lain yang bertudung, gaya rambut tetap vogue devasssssss... :D
*
Tapi memandangkan bila saya tengok gambar ini.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Dan saya jeling-jeling cermin sambil pegang bantal seperti dalam gambar di atas tu, saya rasa semacam ada persamaan.. maka saya adalah ngeri... :P Rambut mak nih dah panjang sangat u ollssss... Dah susah kalo asik nak mandi wajib nak diuruskan. Kepala pun dah macam rasa berat jer. Berat saya pun dah bertambah disebabkan berat rambut saya yang panjang ini... okeh yang ni memang takde kaitan.... wakakkakaaaa.... :D

Saya bercadang nak gunting rambut dan buat sikit hair-do pada rambut saya. Saya google kat google image dengan tajuk ini --> "short and sexy haircut" dan saya telah terpesona melihat beberapa gaya potongan rambut ini....

*

Ai very heart this one... cantik lorrrrrrr

*

Kalo yang ini, maknanya saya kena buat rebonding... tapi cun lah


*

Yang ni lebih kurang yang atas tu, tapi panjang sikit...

*

*
Errr.. tapi sila bayangkan warna rambut adalah kekal hitam yer. Kalo mak kaler rambut serupa itu, mau laki mak balik nanti dia botakkan pale mak... hahahhahaaaa. Cantik lah ketiga-tiga stail tu. Saya perasan saya akan jadi cantik jugak lah kalo buat rambut macam tu... ngeeeee...

Kalo u olls... antara 3 tu, mana yang jadik pilihan??? Tetap nak tanya u olls tawww.... hahahhaaa


18 comments:

MommyCT said...

suka yg no 2....nice and nampak muda ;)

~ As ~ said...

ya no.2 sangat sexy..

Zety Zin said...

me prefer no 2. sexy, smart, simple.

Nieza Ishak said...

kalo nieza ... si ibu yang tipikal ni .. tak habis potong pendek + layer sket ...yang no.2 laaa

sbbnyaaaa rugi buat fesyen2 nanti penyekkk dlam tudung ... wakakaak

izzahazfar said...

baru jer potong rambut sendiri...hahhaha...jenuh ngadap cermin kak...

say vote utk no 3!

rambut saya mcm tu ler potongan nyer...

saudah said...

rambut kelinting satuwww...

sisdee said...

suke no. 1 & 2 ..

tak kira nak pilih dua gak bukan satu :p

Sayang.Ibu said...

mommy CT, As, ZZ, nieza... nombor 2 tu mmg nice kannn.. sexy jer nmpk tp mak kena rebond laaa kalo nk wat gitu..;)

saudah, sisdee... rambut kelinting tu jugak menawan qalbu... ahahhaaa
sisdee nak dua2??? buat sebelah-sebelah hokeh..hahahaaa

azrinna said...

NO 2 nmpk cantik, tpi takut tk sesuai dgn muka kita. better intan ko pegi kedai n bg tau tukang gunting rambut fesyen mana yg kita nak. Saya potong rambut 2 month sekali. kdg2 stim. rasa kemas, if tdk rasa berat n serabut kepala.

Sayang.Ibu said...

azrinna... btol, kt kedai gunting tu mesti ada byk gak fesyen2 rambut yg cun kannn. woww... u potong 2bln skali... bagusnya. mmg rimas kan rambut pjg2 nih..

m-i-o said...

errr. errr. aku cadangkan ko buat nombor 2.

sebabnya, bila tengah meroyan tgk perangai anak2, kompem kita akan pintal2 rambut sendiri di luar kawal lalu terbentuklah fesyen yang no 1 tu.

kahkahkahkah!

DNNA said...

Mak yakin betul ...
Mak AFUNDI no 2 !!!!!

(Errr, in fact, ada sesapa bole ajar mak tak cara2 nak afundi sampai 5 undian atau 100 undian?? Mak rasa nak bagi 1000 undian laa - Am feeling very rich today !!! - Esok gaji beb ;P)

Kah kah kah kah

Sayang.Ibu said...

hahahaaa... zufa, aku takut kalo x terbentuk pesen gambo cun no 1 tu, jadik yg gambo minah pegang bantal tu...:P

Dian... ahakss...btollah nyah, aku ponnnn.. punye lah perasan kaya nye, tadi aina blk skolah aku blanje dia makan kat mekdi, konon nak blanje aina, sebenarnya memuaskan tekak sendirik..wakakaaa.. btw, ko layan gak AF tu nyah...ngeee

CikChelsea said...

no.2 adalah lahwa ahkak

adakah sbb wajah pelakon itu chantek maka sy pon perasan chantek kalau memotong rambut sebegitu ropa?

perasan kejap kah kah kah

Sayang.Ibu said...

CC... ahkak pun perasan cantek jugak kalo buat rambut macam tu...wakakkakaaa.... walhal mmg muka diorang tu dah memang cantek nokkk... :P

knv said...

a'ahhh memang cantik lorrrr. akak suka je semua. ikut hati nak aje mak kalerkan rambut kat sini. cantik macam2 ada. tapi kang takleh buat semayang lak hahahha!

Sayang.Ibu said...

kaler rambut mmg cun kak... biler tiba gediks tu rasa nak gak buat, tp suami saya dah bagi warning jgn nak kaler2 rambut, jgn nak cabut2 kening... jadik selaku isteri solehah kena laa patuh... muahahhahaaaa

Sayang.Ibu said...

kaler rambut mmg cun kak... biler tiba gediks tu rasa nak gak buat, tp suami saya dah bagi warning jgn nak kaler2 rambut, jgn nak cabut2 kening... jadik selaku isteri solehah kena laa patuh... muahahhahaaaa