Monday, March 15, 2010

Engkau Menggoda, Aku Tergoda...

Godaan...

Siapa yang sukakan godaan??? Menggoda atau digoda... dua perbuatan dengan akar kata yang sama tetapi berbeza perbuatannya. Ada yang suka menggoda, tetapi ada juga yang suka digoda. Saya juga suka menggoda... Tetapi godaan saya hanyalah pada si dia sahaja, bukan orang lain. :)

Saya tidak suka digoda oleh orang lain selain si dia. Godaan merupakan suatu perkara yang cuba sedaya upaya saya jauhi. Digoda dan godaan bagi saya akan membawa diri ke arah perbuatan yang tidak diduga. Saya bimbang akan godaan ini, kerana saya hanyalah manusia biasa, insan yang lemah dengan pujuk rayu dan bisikan menggoda. Apatah lagi jika berhadapan dengan kata-kata yang manis bagaikan gula, disuakan pula dengan harapan tinggi menggunung yang terlalu sukar untuk ditolak. Adat orang menggoda, ayat haruslah lebih manis dari gula mahupun madu. Bercerita tentang godaan ini, pastinya yang bertanduk itu pun sudah bertenggek di tepi telinga, meniup-niup telinga agar kata-kata godaan yang didengar bagaikan irama indah dari syurga. Kadangkala hati tak mampu menidakkan godaan itu walaupun akal sudah menghalang. Suka atau tidak, saya harus akui dalam keterpaksaan, saya adalah insan yang mudah tewas pada godaan. Keji??? Memang keji... saya akui... Namun kenyataan itu memang pahit untuk ditelan.

Saya tak tahu ke mana lagi harus saya kongsikan derita hati saya yang lemas kerana godaan ini. Di sinilah tempat saya mencurahkan segala keluhan, suka-duka yang saya lalui. Tanpa si dia di sisi memang sukar menepis godaan... :(

Kalian... saya telah digoda. Saya memang tak mampu menepis godaan itu.. langsung tak boleh nak dielakkan. Saya tahu kesilapan saya adalah kerana membuka ruang. Meskipun telah berkali saya mengingatkan diri saya agar JANGAN sesekali membuka ruang, namun tetap saya ingkari. Saya insan yang lemah... Cuba kalian renungkan, wajarkah saya tergoda pada dirinya...........

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Wajarkah????... :P
*

*
Keji??? Ahahhahaaaa.... Ini gara-gara semalam, buhsan tak tau nak buat apa. Teringat yang foundation memang dah yillek... nasib baik ada foundation sample yang dapat masa beli mekap aritu, boleh jugak buat menyambung nyawa. Okeh, dalam kepala memang sudah setting, sampai sana beli foundation SAHAJA, pastu balik... toksah nak window-window shopping lagik pasal saya kan sudah sengkek gara-gara gaji bulan lepas adalah cepat gilor... nak tunggu 25hb nih macam masih berbayang nunnnn jauh di mata... huhuhuuuuu... :(

Sampai kat JJ Tebrau, terus menuju ke booth BB. Amoi SA yang comel itu sudah entertain saya baekkk punye. Saya mintak foundation 4.5 yang biasa saya pakai, cehhhh... out of stock pulak. Amoi tu suruh saya amik 4.25, cerah sikit aje dari yang biasa saya guna tu. Ah.. bantai laaa... sebab dah takde, saya sebat aje. Kemudian saya gatal-gatal molot pi tanya kat dia, kalo nak buat smoky eyes.. eye shadow kaler mana yang sesuai. See... kannnn... saya yang membuka ruang! Mula-mula saya buka ruang dengan pergi ke booth itu, kemudian saya perluaskan lagi ruang dengan bertanya, konon-konon nak survey la pulak!!! Ko memang gatai molot kannnnn...

Maka bila wujudnya ruang-ruang itu, amoi SA itu tanpa berlengah lagi mulalah menggoda saya dengan senyuman menggoda dan kata-kata manisnya.. Saya pulak bila dengar amoi tu kata, "ini limited edition punya maaa... manyak mulahhh... ini kalau satu pellet you beli sudah 70 linggit, ini ada 8 kaler sudah belapa... ini kita bagi brush lagi.. kita punye eye shadow brush ini sudah belapa... ini u boleh pakai dua, satu eye liner brush, satu eye shadow brush.. manyak mulah looooo, manyak untung!!!"

Dan si dogol bertanduk itu pun sudah mula berjoget-joget sambil tiup-tiup telinga saya... "Yaaa.. betul tu, betul tuuu... memang murahhhh... rugi kalo tak beli... alahhh.. ko sengkek pun takpe, minggu nih kan cuti, ko duk umah dendiam jek laaa... minggu depan dah gaji... kankankannnn.."

Maka hati saya pun menyanyi lagu Rohana Jalil.. "Aku insan yang lemahhhh... hanya mampu berserahhhhh....." Dan akibatnya... apa akibatnya???? Lu pikir lahhh sendiri....

Hahhhh... pasrah hokeh mak!!! Ni sape nak ajor saya buat teknik smoky eyes nihhhh??? Saya nak kena mintak Nurul Shukor takpun Zulfazli untuk ajor saya nih!!! apa ko pikir dia nak layan ko nyah?? :P

** abang... tanpa abang di sisi memang payah nak menepis godaan... abang redha jek laaa yerrr.. kalo cantik pun bini abang kannnn... sape yang bangga... abanggggg jugakkk kannnnn... walopun cantik, ai tak goda orang lain, ai goda u jek bangggg.... abang balik laa cepat supaya ai boleh menggoda.. ailebiu abang.. :D

Itu baru nama ayat godaan, kalo si dia tak tergoda, mak pasrah jek laaa... kahkahkahhhhhh... :P



11 comments:

sisdee said...

muahahahahah mak pun pasti tergodak hahahaahahahahaha bukan tergoda dah tp tergodak !!!!!

~ As ~ said...

bis tu...mana hasil smokey eyes nyer??? mak nak tgk, manalah tau mak tergoda sama...ehehehe

rohaadam said...

aku pun tergoda tgk....xper gaji next week kan!


@ mamaaina

DNNA said...

Kah kah kah kah kah ...

Mek, bila ko dah blajar cara2 wat 'mata berasap' tu, sila ajar aku yang memang bangku sket bab2 mekap2 ni ... Aku paling hebat pun pakai foundation, bedak, listip ngan celak gitu ... kah kah kah ...

Marisa said...

aduhai.... mmg tergoda.... tp kalau eye shadow.... sekali beli mmg tahan lama

Marisa said...

aduhai.... mmg tergoda.... tp kalau eye shadow.... sekali beli mmg tahan lama

Sayang.Ibu said...

sisdee.. yg tergodak adalah poketku...hahahhaaa

As... malu ahhh aku nk tempek hasil smokey eyes.. mak x pro.. hahhahaaa

mamaaina... mmg menggoda kannn... tulah nasib gaji nxt wk..;p

Dian.. ajo ko??? kang kelabu asap jadiknya mata ko kang...hahahhaaa

marisa, btol.. kire ok laaa kannn sbb bukan kena beli 2,3bln skali

DNNA said...

Alaaaaaa intan .... tayang la sket aku nak nengok ... kah kah kah ...

Aramak, ko cuti sekolah la pulak ... Mak lupa, nyahh ...Aku dah bubuh alamat sekolah la kat sampul tu ... alamatnya abih cuti sekolah nanti la baru ko dapat itu hadiah tak seberapa tapi ikhlas daripadaku ..

Sayang.Ibu said...

dian.. koser aku nk tayang, kang kena gelak ngan tukang solek yg pro kang.. hahahhaaaaa.... ooo ko pos kat skolah, ptt ler mak tunggu2 x de, nk tanya segan... wakakakaaaaaaa.... TQ babe, ailebiu lah...

knv said...

kalo nak beli kena pakai dalam rumah ni! barulah menepati isteri berhias untuk suami tak gitu? hahaha!

tgk tajuk ingat lagu dangdut ke tadi hahahah!

Sayang.Ibu said...

btol lah kak, nanti bile dia balik, saya mekap 24 jam.. tp kompem dia pelik.. 'pesal bini haku nihhh'... hahhahaaaa